AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u građansko pravo

jasmin

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
imam još jedno pitanje: da li je netko učio po skripti by Monika i što mislite o njoj? da li je dovoljna za prolaz?

ja sam učila po njoj s time da sam si proširila založno,pravo stvarnog tereta,posjed,suvlasništvo i nadodala neke lekcije iz obveznog dijela..tako da skripta nije loša,dapače..al u prvom čitanju je poprati s knjigom ili onom skriptom od oko 130 str koja je super napisana,pogotovo ovi dijelovi koje sam nabrojala!!

natalija

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ja sam pala jučer kod Matanovac, svojom krivnjom. Pitala me zabludu i simulaciju i taj sam dio baš preskočila i fokusirala se na stvarno i obvezno pravo, ne znam zakaj i eto, tak je ispalo.. Inače samo riječi hvale za profesoricu, uljudna, pristupačna i kulturna.

sassy

kod prof matanovac od 9 studenata prošlo je 4. svi oni što su znali su prošli. oni što nisu prošli nisu znali (bez uvrede)

Imam jedno pitanje za one kOji su prosli. Dal ste ucili iz skripte od 130 str i ak jeste dal ste nadopunjavali,ak jeste dal ste iz knjige ili neke dr skripte. Hvala unaprijed,mucim se s ovin predmetim jako dugo

Tončica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Imam jedno pitanje za one kOji su prosli. Dal ste ucili iz skripte od 130 str i ak jeste dal ste nadopunjavali,ak jeste dal ste iz knjige ili neke dr skripte. Hvala unaprijed,mucim se s ovin predmetim jako dugo
svi uglavnom hvale skriptu od 134 stranice, autorice Montana. ona ti je dovoljna za sva tri ispitivača (mišljenje temeljim prema iskustvima studenata koji su prošli po njoj). uz to imaš i pitanja iz svakog poglavlja koje je skupila i sistematizirala forumašica martina_sk na stranici 67 ove teme (15 post odozgora). dovoljno je proći, odnosno mozes osigurati prolaz i po tim pitanjima.

čedomir

garfield ; ja sam sada bila na komisiji i prošla sam; ispitivao me hano i asis.keglavić ; odg.sam nekih 10min, bili su ok, pomažu i asis.keglavić pita pod-pitanja, evo neka pitanja kojih se sjećam; paulijanske tužbe, protupravnost i objasnit pod-vrste, krivnja-što je, vrste-objasnit ih, rokovi kod naknade štete, stvarna služnost-što je i tu me je keglavić pitala za primjer: ja sam uzela kao primjer nužni prolaz pa me pitala šta je to i da li prodajem nekretnine ona prestaje - odg.je NE pa me pitala zašto i da joj to objasnim - nisam to znala kako bi pa sam je usporedila sa osobnom služnosti.priznala mi je odg.i mislim da je to uglavnom to; nije strašno i ne pitaju teška pitanja! Sretno!

sassy

Mpze jedan savjet? Kog da pisem na prijavnicu? Svi hvale matanovac,pala sam kod nje i bez obzira na to zena mi je arogantna i ne svida mi se. Da pisem keglevic? Ne znam kakav je hano al kolko cujem on pita sve one silne ugovore. Help!!!

Maja69

Mpze jedan savjet? Kog da pisem na prijavnicu? Svi hvale matanovac,pala sam kod nje i bez obzira na to zena mi je arogantna i ne svida mi se. Da pisem keglevic? Ne znam kakav je hano al kolko cujem on pita sve one silne ugovore. Help!!!
šta te pitala? izlazim prvi put na dekanskom, ovisi mi o uvjetu pa me baš trta, a ja bi kod nje recimo odgovarala..

sassy

šta te pitala? izlazim prvi put na dekanskom, ovisi mi o uvjetu pa me baš trta, a ja bi kod nje recimo odgovarala..
Nije pitala tesko al na temelju jednog pitanja me rusila..ne svida mi se,zivcano djeluje.

martina_sk

Administrator
hano ti je svakako bolji od keglavić.

IVANA1102

ja sam išla slušati ispit kod keglević i mogu reći da me žena jako ugodno iznenadila,čak ću nju napisati na prijavnici...stvarno izvlači iz tebe tu vražju dvojku...jednoj je curi rekla: ajmo kolegice izvucite to iz sebe, znam da možete...curu je pitala nešto ( ne sjećam se koje je točno pitanje bilo), cura se zabunila i počela o kupoprodaji,i nije ju htjela rušiti već je rekla dobro dajte mi recite onda što znate o kupoprodaji...stvarno se trudila izvući dvojke iz ljudi. oduševljena sam njenim pristupom...svi misle da je žena aždaja i zbog treme im se čini da im se ruga ili šta već a zapravo samo pokušava razbiti tu tremu...žena traži da se odgovori na to pitanje koje je postavila,nikakvo muljanje sa strane,pa ako je odgovor jedna rečenica ili jedna brojka samo joj se to treba reći.ako misli da nije dovoljno sama će te pitati šta još znate...ma žena mi je mrak...pita osnove osnova: zastara, prekomjerno oštećenje, nužni nasljednici, pravo vlasništva, suvlasništvo, kapara, posjed, individualni posjed i suposjed, ponuda, sklapanje ugovora...pobojnost, odgovornost za štetu...

sassy

ja sam išla slušati ispit kod keglević i mogu reći da me žena jako ugodno iznenadila,čak ću nju napisati na prijavnici...stvarno izvlači iz tebe tu vražju dvojku...jednoj je curi rekla: ajmo kolegice izvucite to iz sebe, znam da možete...curu je pitala nešto ( ne sjećam se koje je točno pitanje bilo), cura se zabunila i počela o kupoprodaji,i nije ju htjela rušiti već je rekla dobro dajte mi recite onda što znate o kupoprodaji...stvarno se trudila izvući dvojke iz ljudi. oduševljena sam njenim pristupom...svi misle da je žena aždaja i zbog treme im se čini da im se ruga ili šta već a zapravo samo pokušava razbiti tu tremu...žena traži da se odgovori na to pitanje koje je postavila,nikakvo muljanje sa strane,pa ako je odgovor jedna rečenica ili jedna brojka samo joj se to treba reći.ako misli da nije dovoljno sama će te pitati šta još znate...ma žena mi je mrak...pita osnove osnova: zastara, prekomjerno oštećenje, nužni nasljednici, pravo vlasništva, suvlasništvo, kapara, posjed, individualni posjed i suposjed, ponuda, sklapanje ugovora...pobojnost, odgovornost za štetu...

Puno ti hvala. Ja sam isto slusal ispit kod nje i cinila se stvarno okej al citam te komentare o njoj i svi su negativni. Meni se cini bolja od matanovac a znam za hana da trazi neke ugovore. Matanovac mo je uzasno odbojna. Mislim da cu kegkevic pisat.

IVANA1102

Puno ti hvala. Ja sam isto slusal ispit kod nje i cinila se stvarno okej al citam te komentare o njoj i svi su negativni. Meni se cini bolja od matanovac a znam za hana da trazi neke ugovore. Matanovac mo je uzasno odbojna. Mislim da cu kegkevic pisat.

a gle mišljenje o profesorima i predmetima varira od osobe do osobe,mislim da je keglević najpoštenija što se tiče pitanja jer te ne ruši ako ne znaš prvo,čak ni ako kažeš ne znam...kad sam ja slušala ispit ekipi je postavljala i po 3-4 pitanja iz jednog gradiva,e ako stvarno nisi ništa znao iz tog gradiva onda te ruši jer ne možeš ništa ne znati o cijelom jednom gradivu...po meni najpoštenija što se tiče ispitivanja...baš se trudi izvući to naše ne/znanje iz nas ( kako se uzme :D )

sassy

a gle mišljenje o profesorima i predmetima varira od osobe do osobe,mislim da je keglević najpoštenija što se tiče pitanja jer te ne ruši ako ne znaš prvo,čak ni ako kažeš ne znam...kad sam ja slušala ispit ekipi je postavljala i po 3-4 pitanja iz jednog gradiva,e ako stvarno nisi ništa znao iz tog gradiva onda te ruši jer ne možeš ništa ne znati o cijelom jednom gradivu...po meni najpoštenija što se tiče ispitivanja...baš se trudi izvući to naše ne/znanje iz nas ( kako se uzme :D )
Tak se i meni cinila. Jesi slusala kod ostalih? Ne znam kaj sto sa napravim.. Ne razumijem zasto svi hvale matanovac a nju pljuju

ana_

Jel bi mogao netko prijaviti sutra ispit iz ovoga predmeta...nisam u mogućnodti pa ako bi netko mogao bila bih zahvalna...

IVANA1102

Tak se i meni cinila. Jesi slusala kod ostalih? Ne znam kaj sto sa napravim.. Ne razumijem zasto svi hvale matanovac a nju pljuju

slušala sam matanovac i nije mi bila nešto...ne znam,jednostavno mi nije sjela...možda joj je bio loš dan ali nije mi se svidjela,a kod hane nisam bila

sassy

slušala sam matanovac i nije mi bila nešto...ne znam,jednostavno mi nije sjela...možda joj je bio loš dan ali nije mi se svidjela,a kod hane nisam bila
ja sam pala kod matanovac al nije zbog toga da mi se ne svida...nije mi sjela isto.ah..vidjet cu kog cu napisat na kraju,. ne zelim se zeznut ...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks