AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u građansko pravo

sassy

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
moze mala pomoc oko pitanja? kod hana sam, malo sam proucavala njegova pitanja i neka mi zadaju muke:
1. sto je to opce dobro
2.razlika opceg dobra i svih drugih stvari
3. solidarne obveze, kakve jos obveze osim solidarnih imamo
4.je li solidarna obveza djeljiva ili nedjeljiva
5.alternativne obveze
6.iskljucivanje protupravnosti
7. sto je krajnja nuzda
8.razlika izmedu krajnje nuzde i nuzne obrane
9. valutna klauzula sto je
10. pravo zadrzaja
11. tko vodi ostavinski postupak
12. nacela monetarnog nominalizma
13. fiducija
14. teorija realne egzistencije
15. pravo zadrzanja
16. valutna klauzula i primjer
17. kakvi su poslovi redovite uprave a kakvi izvanredne

hvala unaprijed, mozete napisat odgovor ili me uputit na stranu u skrpiti ili knjizi. bitno mi je i hitno. hvala svima :blushed:

Marko9

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
u a i c odnosno Posjedovnicu i Vlastovnicu jer ti se sve izmjene pišu u posjedovnicu a, upis vlasnika je u vlastovnicu a, oni su vlasnici jedne fizičke nepodjeljene stvari... dajte molim kada su suta konzultacije od Matanovac i Keglević oko 15 :30 do 16:30 ne mogu mi se otvoriti konzultacije na prok. starnici od našeg faksa....Još jedna stvar više se ne može pisati kod koga ćemo odgovarat već sve sad ide po abecedi to je sad od ovog roka jer je bilo previše ljudi kod Matanovac pa sad tak ne bude i kad sam je zamolio Sanju ak se može prebaciti i da mi posao ovisi o tome na to mi je rekla da moram past kod jedne profesorice dva put za redom te onda pišem molbu da ne želim odgovarati kod nje... stime da više ne možete izabrati prof. kod koga bih ste htjeli odgovarat već ona dva preostal mogu biti znači tak...

Dolla

Miss Gates
moze mala pomoc oko pitanja? kod hana sam, malo sam proucavala njegova pitanja i neka mi zadaju muke:
1. sto je to opce dobro
2.razlika opceg dobra i svih drugih stvari
3. solidarne obveze, kakve jos obveze osim solidarnih imamo
4.je li solidarna obveza djeljiva ili nedjeljiva
5.alternativne obveze
6.iskljucivanje protupravnosti
7. sto je krajnja nuzda
8.razlika izmedu krajnje nuzde i nuzne obrane
9. valutna klauzula sto je
10. pravo zadrzaja
11. tko vodi ostavinski postupak
12. nacela monetarnog nominalizma
13. fiducija
14. teorija realne egzistencije
15. pravo zadrzanja
16. valutna klauzula i primjer
17. kakvi su poslovi redovite uprave a kakvi izvanredne

hvala unaprijed, mozete napisat odgovor ili me uputit na stranu u skrpiti ili knjizi. bitno mi je i hitno. hvala svima :blushed:
Montanina skripta:
1. str.10
2. isto na str.10, ne mogu biti u vlasništvu nijedne fizičke ni pravne osobe nego o njima vodi brigu, njima upravlja i za njih je odgovorna RH.
3. str.82
4. isto str.82; djeljiva je činidba a ne obveza, to nije isto - djeljiva obveza je vrsta pluralističkih obveza
5. str.83
6. str.117, onih 5 slučajeva na dnu
7. str.117
8. isto str.117
9. str.83 ali nema puno o tome
10. str.90
11. općinski sud ili javni bilježnik
12. str.83
13. str.52
14. ne mogu naći
15. isto što i deseto, i točno je zadržanja a ne zadržaja
16. nezz primjer
17. str.54

sassy

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ljudi, evo dojmova s danasnjeg ispita kod Hana.
za pocetak , profesor je geniiiijalan,preopustena atmosfera, lagana pitanja - zapravo osnove osnova. sve naj.
prvo je kasnio pola sata pa nas je sve i s poreznog i s upravnog poslao u prizemlje u dvoranu 3 i trazio da cetvero sjedne za odgovarat. rijesio je prvo porezni (dvoje ih je bilo) a onda krenuo upravni. ja sam odgovarala cetvrta, do tad je rusio samo jednu curu s poreznog i ona stvarno nije znala. ne znam vise kaj je tocno mene pitao al pitanja su bila-pobojnost, nistetnost, zastara, posjed, posjedovna tuzba, vlasnicke tuzbe, jamstvo, prekomjerno ostecenje, nasljedni redovi, nacelo reprezentacije, vrste oporuke, javna oporuka, pravo gradenja, zemljisne knjige, odgovornost za stetu-objektivna i subjektivna, objektivna sve nabrojat(znaci ono za okolis itd) ne mogu se vise sjetit al ak se sjetim napisat cu. za profesora sve pohvale,pomaze, reko nam je da trazi par recenica o svemu i da pricamo kaj znamo. stvarno ne trazi puno, pomaze ako zapnes ali ne pusta ako ne znas najosnovnije stvari tipa zastara, pobojnost i slicno. kolko sam cula kod matanovac i keglevis su svi pali al zato je hano bio darezljiv danas. sretno svima i preporucam da na prijavnicu napisete Hana! :)

sinisa frl

ljudi, evo dojmova s danasnjeg ispita kod Hana.
za pocetak , profesor je geniiiijalan,preopustena atmosfera, lagana pitanja - zapravo osnove osnova. sve naj.
prvo je kasnio pola sata pa nas je sve i s poreznog i s upravnog poslao u prizemlje u dvoranu 3 i trazio da cetvero sjedne za odgovarat. rijesio je prvo porezni (dvoje ih je bilo) a onda krenuo upravni. ja sam odgovarala cetvrta, do tad je rusio samo jednu curu s poreznog i ona stvarno nije znala. ne znam vise kaj je tocno mene pitao al pitanja su bila-pobojnost, nistetnost, zastara, posjed, posjedovna tuzba, vlasnicke tuzbe, jamstvo, prekomjerno ostecenje, nasljedni redovi, nacelo reprezentacije, vrste oporuke, javna oporuka, pravo gradenja, zemljisne knjige, odgovornost za stetu-objektivna i subjektivna, objektivna sve nabrojat(znaci ono za okolis itd) ne mogu se vise sjetit al ak se sjetim napisat cu. za profesora sve pohvale,pomaze, reko nam je da trazi par recenica o svemu i da pricamo kaj znamo. stvarno ne trazi puno, pomaze ako zapnes ali ne pusta ako ne znas najosnovnije stvari tipa zastara, pobojnost i slicno. kolko sam cula kod matanovac i keglevis su svi pali al zato je hano bio darezljiv danas. sretno svima i preporucam da na prijavnicu napisete Hana! :)
Apsolutino se slažem,profesor je stvarno zakon i dozvoljava da se govori "svojim riječima".Legenda,sve pohvale!Drago mi je da sam izašao :)

Dolla

Miss Gates
Jel nas Hano proziva po popisu abecedno ili ulazimo kako hoćemo?
Evo da odgovorim sama na svoje pitanje, već kad nitko nije znao ili htio... Hano pokupi indekse na početku i onda proziva po nekom svom redoslijedu za odgovaranje.

Dakle... Prošla sam danas kod njega i slažem se s kolegicom, stvarno je zakon. :) Pitanja: odgovornost za evikciju i vrste iste, onih 5 pretpostavki kod prijeboja što se tiče činidbe, založno pravo, hipoteka, gdje se hipoteka upisuje u zemljišnim knjigama, zapis. Pali su oni koji su to, bez uvrede, stvarno zaslužili jer Hano traži samo osnove i da se zna bar nešto reći o onome što pita. Ako zapnete, pokušat će izvući iz vas ostatak odgovora ali za šutnju ruši.
Tolerira i odgovoranje svojim riječima a ne striktno po skripti/knjizi, samo je bitno da je točno to što se priča i da se pazi na neke stručne termine i ne brka ih. I bio je darežljiviji na ocjenama nego što se inače priča za njega da dijeli samo dvojke, ja sam dobila 3. Toplo ga preporučam svima, OK je i Matanovac po pričanjima ali Hano barem nema taj odbojni stav kao ona. Da mogu i moram opet polagati, definitivno bih izabrala njega :thumb22:

natalija

HANO JE ZAKON!! Opće nemam pojma kaj me pital, mislim da penal, vrste oporuke, satisfakcija i još nekaj, osnove osnova da su mi suze potekle od sreće ovo mi je bio zadnji ispit, sretno svima na faksu ubuduće i ne gubite nadu, sve prođe i sve se riješi prije ili kasnije pogotovo ako nabasate na HANA!!! Odličan je, ma volim ga!!!

patriša

dakle i ja dns bila na ispitu i to kod matanovac...nezz jel inače takva al je dns bila zadnje đubre... odgovorila sam joj točno na pitanja koja me pitala i rekla je da nije dobro... ko je tu lud... od 12 ljudi koji su izašli svi pali... nezz kak ostali al ja sigurno neću prijavit ispit za koji nemam pojma a pogotovo ne kad imam pravo prijavit smao jedan ispit,,,,, znam da inaće kažu da je ok i nije pitala teško stvarno nije ali kaj god da si reko nije bilo točno... mene kaj je pitala sam provjerila jesam rekla točno kasnije u skripti i jesam... al badava...

kaj se tiče keglević i kod nje sam bila i ko god kaže da je ok sere... dok nisi kod nje bio na usmenom nemožeš procijenit jer iz perspektive slušatelja ona zvuči super i sjajna i bajna i razumna ali brate ako neznaš od riječi do riječi kak je napisano u knjizi ionda se nemaš ćemu nadat...

hano... čini se ok

al ovaj je dekanski za građansko bio čisti fijasko... ne kažem da bi sad oni nama trebali izlazit u susret al bar mogu taj još jedan rok bit normalni i ako netko zna nekog vraga da ga se sasluša i ocijeni kako Bog zapovijeda...

Sramot i užas

natalija

Baš mi je žao kaj su vas sve rušile, ma nebrem vjerovati koji im je...
Cura iz blizine Krapinskih toplica i od 5 pokušaJa, kako je prošlo kod Hane?
Sorry nisam ni pitala za ime...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks