AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u građansko pravo

mateja19

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Zaboravila sam te pitati... jesi li učila iz skripte ili iz knjige? Ako si učila iz skripte, ,možeš li mi reći koja je to? Planiram izaći u 4 mjesecu..pa se već sada pripremam...
učila sam po skripti od montane. s time da sam neke dijelove preskočila.mogu ti u privatnoj poruci napisati. uzmi se mjesec i pol dana za učiti. čisto da sve stigneš, da ti sjedne i da ti ostane par dana samo za ponavljanje. meni nevjerojatno puno vremena ode na ponavljanje.danas sam ujutro cijelu skriptu ponavljala i samo za stvarno mi je trebalo 2 sata, tako da nisam ni stigla nasljedno ponoviti.
moja neka procjena (ali naravno da je to individualno) je nekih tjedan dana za opći dio (on je zanimljiv i poslije nasljednog najlakši, meni), 2 tjedna za stvarno, tjedan dana za obvezno i za nasljedno 2 dana. i između ponavljati,ponavljati i ponavljati. meni je najteže bilo to stvarno i nekako najzahtjevnije. a nasljedno je zanimljivo i meni dosta lagano.

petrolina

jedno tehničko pitanje:

npr.prof.pita činidba i njezin sadržaj i karakteristike?

Odgovoriš što je činidba po definiciji i samo nabrojiš sadržaj i karakteristike ili moraš svaki sadržaj i karakteristiku objasniti?

mateja19

njeno pitanje je bilo što je činidba ...idealno bi bilo sada pričati o tome što sve znaš, znači reći što je,karakteristike...pričaš samo i onda će te ona prekinuti i postaviti ti neko drugo pitanje..., ali ako zapneš kod činidbe npr. da ništa ne kažeš, onda će te ona htjeti podsjetiti pa će pitati pa dobro što može činidba...znači usmjeravati će te. ma, kod nje sigurno najlakše proći. vidjela sam ona dolje pitanja od Hane i mogu samo reći ajme majko, neka pitanja ne da ne znam...osim toga skroz je korektna jer ako ne znaš neko pitanje daje zamjensko...tako da moja preporuka! (iako sam prvi puta kod nje pala)

ninka

jedno tehničko pitanje:

npr.prof.pita činidba i njezin sadržaj i karakteristike?

Odgovoriš što je činidba po definiciji i samo nabrojiš sadržaj i karakteristike ili moraš svaki sadržaj i karakteristiku objasniti?
moraš sve nabrojati i objasniti inače nema prolaza!!!

majolada

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
iskustva komisija...

evo ti dva iskustva

prvo me Hano pitao sto je konvalidacija, pa Matanovac sto je suvlanistvo - i tu je zarovarila u dubinu - nije bas dobro objasnila na sto misli, pa Keglevic ubacila koje svoje podpitanje da mi pomogne... i na kraju sam joj sve odgvorila... onda mi je Keglevic postavila pitanje subjektiva i objektivna odgovorost - i tu je postavila jos par podpitanja, pa se i Matanovac ubacila sa potpitanjem.. i na kraju opet Hano sa pitanjem kakve vrste oporuka poznajemo... samo sam ih nabrojala i pitao me kakva je to javna oporuka i kada se sastavlja obavezno... i to ti je bilo to... izasla van... i za 3 min su mi donjeli index da sam prosla...

na komisiji smo bile jedna cura i ja,ispitivanje je trebalo početi u 17h a počelo je u 18.40 makar su svi profesori bili tamo,ne znam što su radili da nas nisu mogli prije pitati
komisija je dolje kod kabineta prof hane ernsta,ispitivale su prof. matanovac i keglević,i cura i ja smo pale,
pitanja:razlika ništetni i pobojni posao,simulacija,jamstvo,promjene na strani dužnika
prof. su bile fer i dale su mi vremena,nisu me rušile na prvom pitanju ali nakon 2 sata čekanja mi se sve izmješalo
i ako se pitate nema vračanja prijavnice već se odma dobi zabrana

Buba Mara

Pozdrav,evo imam par pitanja, pa tko je voljan. Ovak, imam skriptu od montane, e sad vidim da neki spominju i neku od 190 str.- valjda je to od anci- novija, pa ako je netko oba dvije proučio da mi veli koja je bolja? I drugo kakva su vam iskustva sa knjigom, i ako je preporučate onda koliko ste ju platili u kopiraoni- ako je imaju? Hvala puno

petrolina

Pozdrav,evo imam par pitanja, pa tko je voljan. Ovak, imam skriptu od montane, e sad vidim da neki spominju i neku od 190 str.- valjda je to od anci- novija, pa ako je netko oba dvije proučio da mi veli koja je bolja? I drugo kakva su vam iskustva sa knjigom, i ako je preporučate onda koliko ste ju platili u kopiraoni- ako je imaju? Hvala puno
ja sam jučer kupila knjigu u kopiraoni, košta 74 kune sa uvezom (59 bez uveza)

martina_sk

Administrator
skrupta od montane od 134 str je sasvim dovoljna. i dovoljno je učiti samo ona pitanja koja sam objavila tu na forumu nedavno.

elvie

a dajte mi recite ima koja razlika i u cemu izmedu nove i stare knjige? jel se moza uciti i dalje po toj staroj?

Jadranka15

Za sada je literatura za učenje - Uvod u građansko pravo

Literatura:

Klarić, P., Vedriš, M. : Građansko pravo, 12. izdanje, Narodne novine, 2009. (osim poglavlja: Pravna priroda pravne osobe i Vrijednosni papiri)

- sastavni dio literature za pripremanje ispita je i Zakon o nasljeđivanju (Narodne novine 48/03, 163/03)

čedomir

Molim vas, može mi netko reći, da li ona skripta od 134 str.vrijedi za prolaz kod svih profesora??? Hvala!

lily

zanima me dali treba učiti kod obveznog prava i ugovorne i izvanugovorne odnose ili samo obveznopravne odnose, izvanredni sam student

anita pi

Molim pomoć...krecem sa ucenjem gradjanskog a imam knjigu (kopiju) koju sam prije neke dvije godine kupila u masarykovoj. Ne znam koje je izdanje jer nemam tu stranu iskopiranu, ali knjiga ima sve zajedno 777 strana. Moze li mi netko reci je to ta ili moram kupiti novu (mislim da je ova izdana 2006., ali nisam bas sigurna), Hvala

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks