AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u građansko pravo

honey1706

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
no i dalje se moze uciti po Montaninoj skripti ili su uvedeni noviteti s obzirom na literaturu (mozda je pitanje glupo, ali eto...) ???

jelenko.wt

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
reko je lik na predavanju da je ovo literatura(valjda je to bio hano :misli:):

klarić, vedriš:građansko pravo(11 ili 12 izdanje, mislim da je 11. izmijenjeno i dopunjeno)
zakoni o
1. obveznim odnosima,
2. vlasništvu i drugim stvarnim pravima,
3. zemljišnim knjigama i
4. nasljeđivanju

chasei

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
sad sljedeći rok piše da je od 7.-18.11...
na pravu piše da je rok 7.11.
ima šanse da i kod nas bude onda baš 7. ili ne? ( nadam se da ne)

elvie

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
nadam se da bude 14.11. ipak najranije. pa kakav je to rok, fakat su ***** vise s tim, 2 tjedna je veliki razmak da se zna za ispit 3 dana prije. sto je njima???
ima ko kakvih saznanja kad bi ga ipak mgli ocekivat? nek javi:angry::angry::angry:

martina_sk

Administrator
nadam se da bude 14.11. ipak najranije. pa kakav je to rok, fakat su ***** vise s tim, 2 tjedna je veliki razmak da se zna za ispit 3 dana prije. sto je njima???
ima ko kakvih saznanja kad bi ga ipak mgli ocekivat? nek javi:angry::angry::angry:
a tako je to svaki put... treba ipak imati razumijevanja. profesori imaju puno posla i studente s prava i poreznog. skoro uvijek ispit bude u ponedjeljak.

elvie

a tako je to svaki put... treba ipak imati razumijevanja. profesori imaju puno posla i studente s prava i poreznog. skoro uvijek ispit bude u ponedjeljak.
da znam da je u pon, samo sad su dva pon 7.11. i 14.11. pa me to zanima dal ce bit prvi tjedan il drugi

jadra

da znam da je u pon, samo sad su dva pon 7.11. i 14.11. pa me to zanima dal ce bit prvi tjedan il drugi
do sad je uvijek bilo najranije moguće, pa možda najbolje da se spremaš i očekuješ da će biti najranije moguće... a ako ne bude, super ;)

chasei

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
do sad je uvijek bilo najranije moguće, pa možda najbolje da se spremaš i očekuješ da će biti najranije moguće... a ako ne bude, super ;)
ali na pravu piše da je 7.11. ispit...i samo taj datum je naveden...pa se onda nadamo da ipak bude 14.11.

njampsica

ej da li je netko ima iskustva s tim da je zaboravio odnijet prijavnicu na vrijeme, pa kao ja koja sam mislila da se prijavljuje danas ili sutra, kaj mislite jel će mi htjet uzet sutra prijavnicu??? da li netko zna i kog da molim??

mica

ej da li je netko ima iskustva s tim da je zaboravio odnijet prijavnicu na vrijeme, pa kao ja koja sam mislila da se prijavljuje danas ili sutra, kaj mislite jel će mi htjet uzet sutra prijavnicu??? da li netko zna i kog da molim??
joj teško prijave su ti bile ponedjeljak i utorak a sutra ti je petak!

elvie

nista te ne kosta da probas. samo prilikom ulaska unutra budi posebno ponizna i ulizuj se i tepaj tetama, i uspije :) nadam se..pogotovo jer ako jo sn isu stqvili raspored..odmah se raspitaj kad ce biti gp dal prvi il drugi tjedan :D

mateja19

imam pitanje,dva...

kod cesije -šta se treba reći kod odgovornosti za veritet i bonitet? dakle, da stari vjerovnik odgovara uvijek za veritet-istinitost tražbine (možda malo pojašnjenje za ovo,šta u kojem smislu?) a za bonitet kada je ugovoreno (to je kod naplatnih ), kod besplatnih ne odgovara. Može malo pojašnjenje za bonitet? i jel se ima još šta tu za reći? ovo je dosta kratko?

elvie

imam pitanje,dva...

kod cesije -šta se treba reći kod odgovornosti za veritet i bonitet? dakle, da stari vjerovnik odgovara uvijek za veritet-istinitost tražbine (možda malo pojašnjenje za ovo,šta u kojem smislu?) a za bonitet kada je ugovoreno (to je kod naplatnih ), kod besplatnih ne odgovara. Može malo pojašnjenje za bonitet? i jel se ima još šta tu za reći? ovo je dosta kratko?
pa kod boniteta je bitno da se adi o naplativosti, dakle dal je duznik solventan il insolventan ne
a kd veriteta se radi o naplatnosti ugovora

martina_sk

Administrator
imam pitanje,dva...

imaš to opširnije objašnjeno u skripti od montane.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks