AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u građansko pravo

žeža

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Nisam bila na ispitu danas ali sam cula da ih je izaslo 4 i 3 ih je proslo,jedna cura pala

chuchi

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
kod matanovac nas je dosta izašlo danas... oko 15... za prolaznost ne znam, jer sam bila među prvima, i pala sam... :( od prvih 8 prošlo ih je troje... nismo se proslavili danas... više sreće za dva mjeseca...
profka je rušila na temelju jednog pitanja! čini mi se da je prošli put bilo uspješnije... huh...

lola27

kod matanovac nas je dosta izašlo danas... oko 15... za prolaznost ne znam, jer sam bila među prvima, i pala sam... :( od prvih 8 prošlo ih je troje... nismo se proslavili danas... više sreće za dva mjeseca...
profka je rušila na temelju jednog pitanja! čini mi se da je prošli put bilo uspješnije... huh...
koma... dakle nastavila raspolozenje od proslog roka... ou jea...:frustrating:

pjosy

danas sam slušala ispit kod prof. Hane, stari program, 4 izašlo, 3 prošlo, prof. odličan kao i obično..., ja ... odustala... opet... sad mi je 9. mjesec udarni... čestitam svima na prolazu

jadra

danas sam slušala ispit kod prof. Hane, stari program, 4 izašlo, 3 prošlo, prof. odličan kao i obično..., ja ... odustala... opet... sad mi je 9. mjesec udarni... čestitam svima na prolazu
evo i ja sam odustala (kod matanovac), sad imam cijelo ljeto da već jednom naučim SVE kako treba... sad me također čeka vrlo aktivan 9.mj...

također čestitam ljudima koji su prošli!

ivana4

Booook

Evo danas sam odgovarala kod profesorice Matanovac i prošla :laughing::cool::proud:

Pitala me je:
1.pitanje: Prijeboj(kompenzacija)-što je,vrste,pretpostavke jednostranog
2.pitanje: Koje poznajem vlasničke tužbe? Nabrojala sam joj ih i onda me je pitala Reivindikaciju (prava vlasnička tužba)
3.pitanje: Što je oporuka i sadržaj oporuke?

Sretno svima na sljedećim rokovima!! :happy:

lolly

ja prošla kod Hane (stari program)... pitanja:

Cesija
promjene na stani dužnika
pretpostavke odgovornosti za štetu
prvi nasljedni red, kako djele ostavinu
načelo reprezentacije
objektivna i subjektivna odgovornost
odgovornost za neispravan proizvod
odgovornost zbog opasne djelatnosti
dosjelost
jamstvo
vrste jamstva
veritet i bonitet kod cesije...

gotova je druga godina... još jedan s treće i PA PA

Đivo

stari program sam i ostalo mi je građansko za deveti, a kak mi se čini i upp pa me zanima na koju foru mogu birati profu za građansko? jel se napiše gore na prijavnici ili ?

hazicana

sve pohvale za Hana... Pitanja su mu normalna, prvo pita neki naslov (znači šire) , pa onda još neke detalje vezano uz to.
Onda malo razgovarate sa njim, na nekom primjeru, šta mislite i tako. Sve pohvale, odlična atmosfera na ispitu.

čovjek mi je dao pozitivnu ocjenu,a samu sebe bi najradije rušila kako sam užasno odgovarala, u jednom trenutku pomislila sam da padam,a on nikako da me ruši i na kraju lupi žig... :) :)

stari program sam i ostalo mi je građansko za deveti, a kak mi se čini i upp pa me zanima na koju foru mogu birati profu za građansko? jel se napiše gore na prijavnici ili ?

ja sam napisala da bi Matanovac...al niskoristi... stavili me kod Hane :)

lola27

da, na vrhu prijavnice napises ime profesora kod kojeg zelis izaci... kad sam napisala kod kog zelim, dosla sam kod tog profesora

...zato sto je bilo malo ljudi, bio je dobre volje i odlucio dat sansu i onima koji bi zapravo trebali pasti ako cemo gledati situaciju da su neki ljudi padali nakon tocno odgovorena 3 pitanja, pa zapnu na zadnjem da ga ne znaju dobro ili im treba pomoci malo...
kad sam ja bila na roku kod njega u veljaci - doslo je gro ljudi - tipa 30 i on je kasnio oko sat vremena na ispit... bio je doslovno poludio kad je vidio koliko nas ima... "šta ste svi vi za usmeni??" je pitao... ispitivao nas 5 u komadu... zapisuje u komp sta si odgovorio... i kako naravno ne moze zapamtit sto je svaki od nas odgovorio, onda prije neg te pita, provjeri u kompu sto je napisao kraj tvog prezimena da si odgovorio... moje misljenje je da to nije korektno ispitivanje i da bi najvise trebao ispitivati dvoje ljudi naizmjenicno ako vec ima takvu praksu... i da, tak od 30 ljudi prodje mislim 4... tako da ja recimo osobno nemam dobro misljenje i ne mogu ga pohvaliti... ali opet to je individualno... i ljudi se trebaju iskljucivo ravnati prema sebi (i sreci - i have a lack of that one xP)... :)

anaya

Jučer sam napokon slušala ispit kod Matanovac, i žena mi se stvarno čini okej - troje ih je prošlo, a samo jedna cura pala, ali nas je dosta odustalo pa smo slušali... i opet ću nju pisati na prijavnicu za deveti mjesec, a dotada dril i učenje svaki dan tako da ga napokon spremim kako spada za prolaz...:happy:

Samo se nadam da će biti normalne volje jer nažalost je i to jedan od faktora za prolaz...

ivanaaaa

ja sam bila jučer kod matanovac, dobila trojkicu:)
preporučam svima nju zbog toga što ne pita sve one ugovore pa automatski ima manje za učiti..
Ja sam redovni i napisala sam na prijavnici Matanovac i došla kod nje..Znači da i bolonjci MOGU birati prfesora!!!

Pitala me:
1. šta je oporuka i šta se sve nalazi u njoj? (znači imenovanje nasljednika, suptitucije, legati...i sve ostalo što se može nalazit u njoj)
2. Zastaru i rokove zastare?
3. Šta je pravo služnosti i koja je razlika između personalne i stvarne služnosti?
4. Šta je šteta? Kakve vrste štete imamo? Kako se nadoknađuje neimovinska šteta? (odg. je satisfakcijom)..Kakve vrste satisfakcija postoje?

josip_d

..evo bio jučer kod Hane, bilo je ok (3) ;) , prof je smiren i dobre volje i što se mene tiče sve pohvale...

PITANJA:
- susjedska prava (nabrojat)
- postupak uređenja međa
- razvrgnuće suvlasničke zajednice (načini)
- naturalna restitucija (oblici)
- publicijanska tužba
- kvalificirani posjednik
- nužni nasljednici (razlika apsolutni - relativni)
- javna oporuka

sweet.ana

Hey ljudi, može mi netko reći kad su prijave za 9. mjesec? nisam iz zg, pa mi nije faks usput. unaprijed hvala!!!

Maryna

Građansko je jedan od najlakših predmeta, lagan i pitak, čita se poput ljubića na plaži, čista uživancija. Jezivo je dobar osjećaj učiti ga... :tongue2:
Ja sam uživo ko prase kad sam to pripremao...
Baš mi je super čitati ovakve komentare... malo te motiviraju na učenje i nekako olakšaju muke! Dao Bog da nam svima tako bude!

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks