AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u građansko pravo

ancica987

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Svega tjedan dana. Molim vas potvrdite da je to dovoljno. Na koji dio gradiva da se onda usmjerimo više da ne gubimo vrijeme?
Nije dovoljno tjedan dana, ima previse informacija i sto je najgore vise/manje su slicne. Pa ove manje predmete ne mozes naucit za tjedan dana jer treba vremena da legne gradivo. Ja sam ucila oko 3 tjedna

woice2

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Pa jasno. Hvala na realnosti... Samo dok prođeš kroz gradivo treba neko vrijeme, a kamoli da ti sjedne. Ne znam dal neke kolege brkaju učenje i ponavljanje...

MatejaKRALJ

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Iskreno , čitala sam skriptu sa razumijevanjem i dodavala svoje zabilješke. Nisam učila napamet jer od toga nemaš ništa. Svaki dan po 6 sati

antonio94

Izasla sam danas prvi puta na ispit, 15/20 točnih, učila svega tjedan dana... Uvijek sam ga se bojala, jedan je od 5 preostalih predmeta prije diplomskog. Zaista nije bilo lagano , treba puno razmisljati i usredotočiti se na pitanje.
Danas nitko sretniji od mene:cool:
Gdje su objavljeni rezultati?
Edit:
Nasao

ana.lagin

Svega tjedan dana. Molim vas potvrdite da je to dovoljno. Na koji dio gradiva da se onda usmjerimo više da ne gubimo vrijeme?
Nekima ce biti dovoljno tjedan, nekima nece ni dva mjeseca. Ja sam polagala jos prosle godine i trebalo mi je 10ak dana, al to je sve od osobe do osobe. Koliko je zanima gradivo i kak joj je sjelo. Koliko cujem naglasak je na opcem i stvarnom (sto je bilo i prije korone hehe). Obvezno je doslovno copy paste ugovora, a nasljedno se nauci u par sati. Tako da def vise paznje obratiti na ova prva dva djela gradiva.

Lola92

Dosta zahtjevni zadatci, treba puno vremena i koncentracije za pročitati pitanja i odgovore, ali sve u svemu čini mi se bolje nego kada su bili samo usmeni :)

antonio94

Molim vas, napisite pitanja s online pismenih rokova. (cega god se sjecate.)
I koliko je tih problemskih zadataka, 1-2 ili vise?
Hvala
Ne sjećam se baš puno , no ono čega se sjećam je da su mi problemski zadaci jos bili najlakši. Bilo ti je iz nasljednog prava koliko se sjećam , u principu zakompliciraju ti pitanje da te zbune al na kraju se svodilo na nasljedne redove(pitanje je glasilo tko u tom slucaju koji su zakomplicirali nasljeđuje?) i kada ga procitas s razumijevanjem shvatis da je vrlo lagano. Isto tako bilo je pitanje u vezi ugovora ako se dobro sjećam i eventualno jos dva problemska. Od pitanja još pravo građenja, imovina kao pravna kategorija,, kapara , nasljedna izjava, zastara, nuzni prolaz .Posebno su mi bila draga ona pitanja gdje su ponuđeni odgovori "sve tvrdnje su točne" i "ništa od navedenog" , na njima sam gubio najviše vremena. Nisam jedan od onih koji bas pamte pitanja s ispita pa ako se netko bolje sjeća neka nadopuni. Ako nisi bila na ispitu do sad ( a i kolege koji citaju) ispit je dosta zahtjevan kao što je i kolegica napisala gore , traži apsolutnu koncentraciju i fokus jer su pitanja dosta kompleksna a odgovori nisu jedna ili dvije riječi nego najčešće cijele rečenice , a vrijeme samo curi. Za kraj hoću samo napisati da je ovo moje subjektivno mišljenje i uzmi to s rezervom, jer ja se nisam bas spremao za ispit i imao sam 7 bodova , 10 je bilo za prolaz , tako da ako si dobro spremila ne bi trebalo biti problema samo koncentracija i fokus, nadam se da sam barem malo pomogao nekome , sretno svima.

Posljednje uređivanje:

ka.tina7

Ne sjećam se baš puno , no ono čega se sjećam je da su mi problemski zadaci jos bili najlakši. Bilo ti je iz nasljednog prava koliko se sjećam , u principu zakompliciraju ti pitanje da te zbune al na kraju se svodilo na nasljedne redove(pitanje je glasilo tko u tom slucaju koji su zakomplicirali nasljeđuje?) i kada ga procitas s razumijevanjem shvatis da je vrlo lagano. Isto tako bilo je pitanje u vezi ugovora ako se dobro sjećam i eventualno jos dva problemska. Od pitanja još pravo građenja, imovina kao pravna kategorija,, kapara , nasljedna izjava, zastara, nuzni prolaz .Posebno su mi bila draga ona pitanja gdje su ponuđeni odgovori "sve tvrdnje su točne" i "ništa od navedenog" , na njima sam gubio najviše vremena. Nisam jedan od onih koji bas pamte pitanja s ispita pa ako se netko bolje sjeća neka nadopuni. Ako nisi bila na ispitu do sad ( a i kolege koji citaju) ispit je dosta zahtjevan kao što je i kolegica napisala gore , traži apsolutnu koncentraciju i fokus jer su pitanja dosta kompleksna a odgovori nisu jedna ili dvije riječi nego najčešće cijele rečenice , a vrijeme samo curi. Za kraj hoću samo napisati da je ovo moje subjektivno mišljenje i uzmi to s rezervom, jer ja se nisam bas spremao za ispit i imao sam 7 bodova , 10 je bilo za prolaz , tako da ako si dobro spremila ne bi trebalo biti problema samo koncentracija i fokus, nadam se da sam barem malo pomogao nekome , sretno svima.
11 bodova je potrebno za prolaz

Jenny555

Puno ti hvala,Antonio!
Pitanja kao npr. Pravo gradjenja i "sve su tvrdnje tocne" imamo i na probnom ispitu. Od 1/5 koliko je, prema tvom misljenju, ispit tezi od probnog ispita?
Ne, nisam jos bila na online pismenom,ali sada ga planiram prijaviti. :)

antonio94

11 bodova je potrebno za prolaz
Da ali na proslom roku je bilo 10, tj na ovom 17.6. , cak je bila i neka obavijest da studenti koji su imali 10 bodova su takoder polozili ispit. Na ovom roku ce opet biti 11, AKO se ne varam, a i u Merlinu mi pise bodovna skala za rok 17.6. 10,11,12- dovoljan, kazem mozda grijesim.

antonio94

Puno ti hvala,Antonio!
Pitanja kao npr. Pravo gradjenja i "sve su tvrdnje tocne" imamo i na probnom ispitu. Od 1/5 koliko je, prema tvom misljenju, ispit tezi od probnog ispita?
Ne, nisam jos bila na online pismenom,ali sada ga planiram prijaviti. :)
Pa ne bih sad htio generalizirati jer kazem nisam se bas spremao za ispit mozda je netko drugi kompetentniji po tom pitanju , ali cisto moje iskustvo pitanja s probnog i pravog , pa tu su negdje mozda je pravi zrno tezi, ali na pravom imas puno manje vremena nego na probnom , probni je ako se ne varam 8 pitanja 20 min( to je vise od 2 min po pitanju) a pravi 20 pitanja 30 min ( to je manje od 2 min po pitanju ) tako da meni je mozda zato bio tezi , ali to je samo moje misljenje ,vidis da kolegice koje su se dobro spremale kazu da im nije toliko tesko bilo tako da nadam se da ce ti i one svoje iskustvo opisat .

Jenny555

Pa ne bih sad htio generalizirati jer kazem nisam se bas spremao za ispit mozda je netko drugi kompetentniji po tom pitanju , ali cisto moje iskustvo pitanja s probnog i pravog , pa tu su negdje mozda je pravi zrno tezi, ali na pravom imas puno manje vremena nego na probnom , probni je ako se ne varam 8 pitanja 20 min( to je vise od 2 min po pitanju) a pravi 20 pitanja 30 min ( to je manje od 2 min po pitanju ) tako da meni je mozda zato bio tezi , ali to je samo moje misljenje ,vidis da kolegice koje su se dobro spremale kazu da im nije toliko tesko bilo tako da nadam se da ce ti i one svoje iskustvo opisat .
Super, hvala! :)

woice2

Pitanje o vremenu na ispitu vama koji ste bili, dal teče odjednom kao i na probnom testu? Piše da svako odlučuje koliko će vremena potrošiti na odgovor. Znači ne po pitanju minuta i 50 sekundi nego ako nam treba više za neko pitanje si sami određujemo koliko vremena si mislimo uzeti. Pa na nekom drugom dogovorimo brže..

PetraZG97

Pitanje o vremenu na ispitu vama koji ste bili, dal teče odjednom kao i na probnom testu? Piše da svako odlučuje koliko će vremena potrošiti na odgovor. Znači ne po pitanju minuta i 50 sekundi nego ako nam treba više za neko pitanje si sami određujemo koliko vremena si mislimo uzeti. Pa na nekom drugom dogovorimo brže..
Da, sam si možeš odrediti koliko ćeš vremena potrošiti na jedno pitanje. to može biti 10 sekundi ili 2 minute.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks