AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u državu i pravo

JustMe

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Imas na fb u grupi slike prvog kolokvija. I rjeseni zadaci k tome. Skoro sva (ako ne bas ssva sva haha) pitanja su ti ista i odgovorena

fairyr

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Novi termin predavanja na temu 'Pravni akt'
Predavanje na temu 'Pravni akt' koje zbog bolesti dr.sc.Oršolić Dalessio nije održano 18. prosinca 2015., održat će se 23. prosinca 2015. u Dvorani I, Gundulićeva 10 od 8.20 do 10.45 sati.

Bumblebee

gdje se odrzavaju predavanja? isla bih sutra na pravni sustav (nadam se da izvanredni mogu doci na predavanja od redovnih?)

Bumblebee

Ne znam za vas aaaali prof Preloznjak je toliko los predavac...isla sam na predavanje ne bi li mozda cula neke stvari koje bi mi priblizile gradivo Pravnog sistema,nista pametno ja tamo cula nisam. Sve to sam i sama shvatila u knjiznici uz citanje sa razumijevanjem. Totalni gubitak vremena, recenice su joj isprekidane postapalicama i svakih 15min je drzala prodike zasto je grupa nemirna i zasto smo mi tamo i te prodike su trajale 10min. Imala sam osjecaj da se sama gubi u svojim recenicama koja zbilja nisu imale smisla :/ da ne pricam o izjavama kako je taj dio lagan, logican i lako pamtljiv-ako tako razmislja znaci da apriori ima predrasudu prema nekome kome to mozda nece ici. Meni je to ocajan dio gradiva, glup, suhoparan i nepotreban :(

jeli ona takva i na ispitu?!?! molim vas iskustva :(((

Ivana1611

Podjela vlasti i vise o zakonodavstvu
Pravna norma pojam i vise o normama s ozbirom na teritorijalnu valjanost
Antinomije i nacin njihova rijesavanja

karlamatus

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Molim vas da mi netko pomogne rijesiti dilemu :D imam par pitanja za koje nisam sigurna dal su odgovori tocni.
Analogija je po nekima interpretacija sui generis? T/N ?

Oborivost je odluka konstiktivne prirode? T/N?

Suci-porotnici unose u suđenje shvacanje gradana? T/N?

Suverenost pripada i narodu i drzavi?

Kad p.poredak uzima da su javne isprave istinite to je primjer za? Rati legis, occasio legis, pretpostavku pravnu i o pravu, praesumptiones iuris, praesumptiones iuris et de iure, fikciju ili pravnu pretpostavku??

teodora

Danasnja pitanja B grupa...eseji: odnosi izmedju drzavnih funkcija ili vlasti, socijalne revolucije i stanja subjektivnih prava, pravni akt odnosi i nacelo zakonitosti
pitanja: svrha kaznjavanja, pravni objekt, pravna norma po intenzitetu, gradansko pravo, povjesno tumacenje pravila...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks