https://www.pravo.unizg.hr/OTPD/predmet/uudp_a/raspored_predavanjaZanima me kada je 1. kolokvij iz DiP
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
https://www.pravo.unizg.hr/OTPD/predmet/uudp_a/raspored_predavanjaZanima me kada je 1. kolokvij iz DiP
da, 6.11.je li za izvanredne studente isti datum polaganja kolokvija kao i za redovne ?
tocno sam dosla sad ovo pitatihej, da li ove godine mogu na kolokvije izvanredni studenti ponavljaci? jel bilo kakvih informacija o tome? hvala![]()
vjerojatno u isto vrijeme kada su inace predavanja.U kolko sati je kolokvij iz DiP 6.11. ?
kolokviji se ne prijavljuju putem studomata, samo ispiti.Jel kolokvije prijavljujemo preko studomata?
lijepo.... imas 10 pitanja na zaokruzivanje, 5 ti mora bit tocno za prolazKak izgledaju ti kolokviji? Oni dijele testove ili mi pisemo!? Ima odreden raspored sjedenja il sta...
otiđi sljedeći tjedan na uvid u kolokvijSta znaci kad nam u rubrici s bodovima nista ne pise? Ispunila sqm kvotu od 70%izlazaka...tocnije dosla sam na sva predavanja. Pise da ce osobama koje nisu ispunile upisati "/" kao i onima koji nisu pristupili pisanju, 0 bodova sigurno nemam, a i da imam pisalo bi. Pise i drugima. Ima tko iskustva?????
kao prvo, nije teološko nego je TELEOLOŠKO, to je u svim skripta,a valjda krivo napisano. Ako to kažeš na ispitu znaće da si učila iz skripteZna li tko objasniti teološko i logičko tumačenje pravnih pravila?
Help! :hm:
jesi, tenks. ma to je u knjizi na 183 str al ono da ne gubim vrijeme možda neko ima sažeto i lakše objašnjeno.kao prvo, nije teološko nego je TELEOLOŠKO, to je u svim skripta,a valjda krivo napisano. Ako to kažeš na ispitu znaće da si učila iz skripte
dakle, TELEOLOŠKO tumaćenje je tumačenje kojim se želi utvrditi cilj ili svrha pravne norme. interes ili vrijednost koja se želi ostvariti pravnom nornom. npr. pravednost, zakonitost, slobda, obitelj, prava.... razlikujemo subjektivno-ciljno tumačenje kojim se izražava volja pravotvorca i objektivno-ciljno neovino o volji pravotvorca. Neki kažu za to tunačenje da je to "kraljica tumačenja". to je ukratko, znači važan je cilj ili svrha pravne norme
LOGIČNKO TUMAČENJE:
tu se javljaju načela tzv. pravne logike, primjena pravila logičkog razmišljanja: npr: na vratima vidiš naljepnicu na kojoj je prekrižena upaljena šibica, logički možeš protumačiti tu naljepnicu da je zabranjena otvorena vatra u sobi iza vrata... kužiš
načela su (3): zaključivanje iz suprotnosti, zakljućivanje od manjeg na veće i zakljićivanje od većeg na manje
eto valjda sam pomogla, naravno savjetujem ti da još prođeš točno po knjizi
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.