AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u državu i pravo

Majoli

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
A grupa
1. Ogranicena monarhija
2. Svrhe kaznjavanja
3. Logicko tumacenje

B grupa
1. Predsjednicka republika
2. Dispozicije
3. Povijesno tumacenje

Angelsss

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Trebala bih info, ako još netko izlazi na uvod u petak, da li znate kada i gdje je pismeni?
Nema nikakvih podataka ni na studomatu, ni na stranici faxa, a trebala bih znati kad počinje da tražim poslodavca da me pusti s posla...

arizona

Trebala bih info, ako još netko izlazi na uvod u petak, da li znate kada i gdje je pismeni?
Nema nikakvih podataka ni na studomatu, ni na stranici faxa, a trebala bih znati kad počinje da tražim poslodavca da me pusti s posla...
Termin ispita vjerojatno neće biti objavljen do dan, dva prije samog ispita. Očekuj oko 9 ujutro. Čini mi se da je bilo tako kad sam ja izlazila.

Angelsss

A valjda će javiti barem dva dana prije, uopće ne mogu zamisliti kako je kolegama koji nisu iz Zg-a i putuju, a ne znaju kada je ispit...

nikolina94

tmt14,10h dvorana III.

petra00

Pitanja danas eseji B grupa
1. nadležnost i posebno o načelima nadležnosti
2. pravomoćnost
3. prestanak pravnih odnosa

Zaokružianje: sudbena tijela, državljanstvo, upravno pravo, apsolutna ništavnost, zakonsko zastupanje, parlamentarna republika, srha kažnjavanja, isključenje protupravnosti, pravna sposobnost

Majoli

Slažem se s Horiemon!
Mjesec dana sam ga učila. Vjerujem da ti to trenutno izgleda previše, ali stvarno treba vremena da sve sjedne jer ima dosta literature. Moja preporuka je učiti iz knjige iako su samnom na roku prolazili i oni koji su učili iz skripte. Pitanja na zaokruživanje skini sa foruma jer se ponavljaju. Sretno!! :grin:

kruska

Jel tesko za polozit ovaj ispit ( i pismeni i usmeni ) ? Kolko vremena bi mi trebalo za nauciti?
3-4 tjedna najbitnije ti je da to vise puta ponovis i siguran je prolaz ja sam ucila iz skripte i to sam je naucila pjevat i dobila 3... Na pismenom se moraas dobro skoncentrirat na zaokruzivanju,usmeni je cista formalnost sretno:)

evacool

Re: Brucoši i rad

Na prvom predavanju Uvodu u državu i pravo prof. Burazin rekao je da je prvi kolokvij na kraju 10. mjeseca :shock:
ali nije rekao što obuhvaća taj kolokvij...ono, od te i te do te i te stranice knjige. :thinking:
Zna li netko nešto o tome? ;)

Ugh, koja sam ja štreberica...

AnaVi258

Re: Brucoši i rad

Na prvom predavanju Uvodu u državu i pravo prof. Burazin rekao je da je prvi kolokvij na kraju 10. mjeseca :shock:
ali nije rekao što obuhvaća taj kolokvij...ono, od te i te do te i te stranice knjige. :thinking:
Zna li netko nešto o tome? ;)

Ugh, koja sam ja štreberica...
Odeš na stranicu pravnog fakulteta, na lijevoj strani klikneš katedre pravnog fakulteta, zatim klikneš na katedru za opću teoriju prava i države. Na lijevoj strani klikneš upravni studij i nakon toga klikneš ispitni kolokviji i sve ti piše.
P.S. rekao je na uvodnom predavanju što sve obuhvaća prvi kolokvij :)

Zeljaa

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Jel mogu ponavljaci na kolokvij? Znam da prosle godine nisu mogli,ali mozda se to promjenilo nekim cudom :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks