AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u državu i pravo

david88

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
da je, točno u 12 h . ..

eeej, što mislite jel ima šanse ako dobijemo 2 iz pismenog i da nas ne pitaju na usmenom,to je ono ako smo zadovoljni s ocjenom nema usmenog???'
60% da neće pitat, 40% da hoće :crazy: ništa, učimo za pismeni pa ćemo vidjet kako će bit, a budući da ćemo naučit za pismeni neće bit problema na usmenom ako ga bude :proud:

Sara1987

29.Pod pojmom državnog suvereniteta shvaćamo:
a.) vanjski suverenitet
b.) svojstvo državne vlasti da je na svom teritoriju najviša
c.) vrhovništvo
d.) unutarnja suverenost
e.) neovisnost
f.) pravnu neograničenos

šta je tu točno?

anna1

do sad nije bilo usmenog ako si zadovoljan ocjenom iz pismenog,mislim da neće ni sad

Zločesta

ej što mislite koja bi mogla biti pitanja esejska u ispitu, jel ona koja se manje-više ponavljaju ???'

ha?

ej koja su bila pitanja na ispitu???

mony-ma

pitanja sa današnjeg ispita, može? ;)
esejska :)

a-grupa...

Elementi države i posebno o teritoriju
Protupravnost i isključenje protupravnosti
Pravne praznine

b-grupa...

Elementi države i posebno o stanovništvu
Opći akti, pojam i posebno o zakonu
Grupe prava i posebno o internom i međunardnom pravu

...manje-više, uvijek sve isto :)

comrad

pitanja sa današnjeg ispita, može? ;)
drage volje, samo kaj se ne sjecam bas najbolje :dry:

na zaokruzivanje sam imao nesto o nacinu mijenjanja ustava, pravne grane, grupe prava, nacini dobivanja drzavljanstva, fizicke osobe...oprostite, ne znam dalje

eseji: drzava, elementi, a posebno o teritoriju, pravne praznine i njihovo rjesavanje, te protupravnost, a posebno o iskljucenju protupravnosti...

ah, malo sam sam na sebe rezigniran rezultatima...nadao sam se iskreno prolazu, mislio sam da sam relativno dobro zaokruzivao, a znam da sam eseje napisao skoro savrseno...

imam i ja pitanje...ako smo vrlo dobro napisali sva tri eseja, a imali bodova skoro za prolaz (na zaokruzivanje) dali postoji mogucnost s obzirom na eseje na neki dogovor za usmeni sa profesorima? znam da je to mozda utopijski, no svakako cu ici na uvid rezultata ispita pa da znam koju ci pregovaracku poziciju imati...

bio sam grupa A, pa ako netko iz te danasnje skupine zna vise pitanja koji su bili...neka pise, moze i grupa B :laughing:

anna1

ako n azaokruživanje nemaš dovoljno za prolaz,znači ako nemaš 5točnih odgovora eseje ti ni ne gleda,bez obziza ako su potpuno točni..nažalost je tako.

comrad

ako n azaokruživanje nemaš dovoljno za prolaz,znači ako nemaš 5točnih odgovora eseje ti ni ne gleda,bez obziza ako su potpuno točni..nažalost je tako.

ma znam da su to spomenuli...no ako ne pitam, necu ni znati :wink5: ali cu svejedno pitati na uvidu ispita :laughing: kad su mi drazi eseji i pitanja na nadopunjavanje, cini mi se da bi oni trebali imati vecu vaznost nego pitanja na zaokruzivanje...makar sam na zaokruzavanje danas prosao primjerice informatiku (ucio po skripti kolege u.pravni.k-a, hvala mu :happy:)...

nema druge nego jos vise i bolje uciti...tek je cetvrta prijava komisijska? naravno ako si prethodna tri puta pao...ja sam dva puta, pa da sam ziher prilikom prijave sada u ponedjeljak

monisser

Kolege iduća pitanja su mi ostala od jučerašnjeg ispita,a da ih već niste naveli: Materijalno pravo,vrste Ustava,Pravna norma,stjecanje državljanstva...to su neka sa zaokruživanja...ako se još nečega sjetim,nadopunit ću...

Slažem se da ispitna pitanja koja su ovdje na forumu trebamo nadopuniti jer se već dugo nisu pojavila neka od njih,a pojavljuju se nova...

comrad

ko je taj preložnjak??? dal on pita ili isto samo upisuje ocjene?? jel zna nekoooo???
to je ONA :laughing:, znanstveni novak koji po novome sada ispituje...ali vjerujem da ce kolege koji su bili danas na usmenom napisati nesto vise o tome :wink5:

Sara1987

ljuuddiii kako je prošao usmeniiiii???

to je ONA :laughing:, znanstveni novak koji po novome sada ispituje...ali vjerujem da ce kolege koji su bili danas na usmenom napisati nesto vise o tome :wink5:
al ona je tek sad na ovom roku, prije nisam čula za nju...dal znaš jel ona isto pita ili samo upisuje onome tko je zadovoljan ocjenom?

Zločesta

halo ljudi gdje ste,kako je bilo na usmenom i jel ga uopće bilo???jel ima koga da odgovori??? jel preložnjak upisivala samo ocjene iz pismenog ili je i pitala?

Lukap

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Bila jedna moja frendica kaže da je sve ispitivala i da nije baš blaga (znači i rušila je!) po troje ispituje cca 30 min

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks