AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u državu i pravo

majena

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
molim neka mi netko odgovori koliko trebamo napisati u eseju, stranicu, dvije, pola stranice... koliko je dovoljno?

MaRtJa

molim neka mi netko odgovori koliko trebamo napisati u eseju, stranicu, dvije, pola stranice... koliko je dovoljno?
ja bi rekla stranicu :laughing:

trebam pomoć...eseji me muče!
ugl kako bi počeli pisat o trodiobi vlasti?

2.sustav prava-posebno o javnom i privatnom ----> zanima me ovo susat prava! šta tu spada? dal to počnem pisat o sustavnim jedinicama općenito i onda s eprebacim na javno i privatno pravo ili je sustav prava nkj drugo!

MOLIM VAS POMOZOZITEE!!!

ivana91

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
da li mi netko zna odgovorit na ovo pitanje:

LOGIČKA INTERPRETACIJA:
a) nije najvažniji način objašnjenja pravnih pravila
b) prethodi joj kao i kod ostalih načina ciljna interpretacija
c) mjerodavna su samo znanja logike u pravu
d) prirodom stvari povezana je s lingvističkom interpretacijom

saga

Sve ovisi kaj napišeš. Inace možeš i jedan esej ostaviti prazan, ali ova 2 moraju biti fenomenalno napisana. Ja sam napisao 1.5 str. po pitanju.
Znaci dobiti ćeš 6 praznih listova formata A4 i udaraj.
Pišeš sve kaj znaš, ali naravno da ne bude van pitanja.

Ninek

najbitnije ti je da se držiš zadanog pitanja i da pišeš o tome što te pitaju.
napisat jednu stranicu nije teško, al ako nije u okviru onoga šta ti je postavljeno neće bit dovoljno i neće ti priznat.

comrad

najbitnije ti je da se držiš zadanog pitanja i da pišeš o tome što te pitaju.
napisat jednu stranicu nije teško, al ako nije u okviru onoga šta ti je postavljeno neće bit dovoljno i neće ti priznat.
opa, ajmooo :wink5: nadam se da to nece predstavljati problem i da ce ipak priznat neki odredjeni vid improvizacije :crazy:

ajd da prodjemo sutra

kacuska

ej ljudi evo samo neka pitanja sa današnjeg ispita:

eseji
oblik vladavine, pojam, ograničena monarhija i predsjednička republika
logičko tumačenje
pr. norma s obzirom na teritorijalnu valjanost i vremensku valjanost

a pitanja na zaokruživanje
vacatio legis, konfederacija, inartikulacija, ustav, interpelacije, opća načela prava, dosjelost.

mala ane

dali netko zna jeli osobe koje su na komisiji budu u rezultatima, ili trebaju doći kada je raspoređen komisijski ispit da im kažu dali su prošle ili ne...dali je to isti princip kao i s naukom recimo??? molim nekoga tko je bio na komisiji već da javi, ili nekoga tko raspolaže točnim informacijama :)) hvala unaprijed.

Lukap

dali netko zna jeli osobe koje su na komisiji budu u rezultatima, ili trebaju doći kada je raspoređen komisijski ispit da im kažu dali su prošle ili ne...dali je to isti princip kao i s naukom recimo??? molim nekoga tko je bio na komisiji već da javi, ili nekoga tko raspolaže točnim informacijama :)) hvala unaprijed.
BIla je jedna moja frendica. Obavijeste unaprijed koji su prošli, nije kako kod nauke. Budeš na popisu za komisijski ispit uz obavijest kad te i tko pita. Dakle kao i oni kojima nije komisija, za razliku od nauke.

kikicha

Ljudi kakve su šanse da neće bit usmeni nego samo upis ocijena??[

Mislim da velike jer je i prosli rok bio samo upis ocijene tko je htjeo,uostalom,Savić se još nije vratio... I naaaadam se da ce biti upis bez odg. :crazy:

irenap

vacatio legis
inartikulacija
konfederacija
opće pravne norme
retroaktivnost
pravna egzegeza
dosjelost
pojedinačni pravni akti

ne sjećam se još šta mi je bilo..

eseji:
oblik vladavine pojam i posebno o ograničenoj monarhiji /drugoj grupi je bilo posebno o predsjedničkoj republici

pravna norma s obzirom na teritorijalnu valjanost/ misim da je drugoj grupi
bilo s obzirom na vremensku valjanost al nisam sigurna

logičko tumačenje / drugoj grupi je bilo jezično tumačenje

tihic

vacatio legis
inartikulacija
konfederacija
opće pravne norme
retroaktivnost
pravna egzegeza
dosjelost
pojedinačni pravni akti

ne sjećam se još šta mi je bilo..

eseji:
oblik vladavine pojam i posebno o ograničenoj monarhiji /drugoj grupi je bilo posebno o predsjedničkoj republici

pravna norma s obzirom na teritorijalnu valjanost/ misim da je drugoj grupi
bilo s obzirom na vremensku valjanost al nisam sigurna

logičko tumačenje / drugoj grupi je bilo jezično tumačenje
sam da te ispravim u drugoj je bila povijesna tumačenja

kikicha

Molim kolege koji su polozili ovaj ispit da mi kazu kako je usmenom,da li je tesko u slucaju podizanja ocijene,kakva su pitanja,atmosfera itd.
Fala!

Aine

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
pitanja sa ovog roka-
ZAOKRUŽIVANJE:
-dosjelost
-ustavni sud
-inartikulacija
-pravna egzegeza
-konfederacija
-vacatio legis
-pojedinacni pravni akt
-retroaktivnost
-opca nacela prava
-opca pravna norma

ESEJI
-drzavno uredenje/ posebno o protektoratu
-fizicke osobe kao pravni subjetki
-antinomije i njihovo rjesavanje

saga

Molim kolege koji su polozili ovaj ispit da mi kazu kako je usmenom,da li je tesko u slucaju podizanja ocijene,kakva su pitanja,atmosfera itd.
Fala!
Nije teško za podizanje ocjene. Ako si dobro napisao / la pismeni biti će ok na usmenom. Pitanja su ti konkretna kod Burazina. Ako zapneš pomoći će ti podpitanjem ili će te samo nadopuniti. Atmosfera je super, full opušteno.
Meni jedan od najdražih ispita i načina ispitivanja, a za Burazina sve 5.
Sretno.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks