AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u državu i pravo

kicho

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Stvarno mozemo dva puta ponavljat kolokvij??? Al savic je nest pricao da ce nam samo jedan oprostit...Molim da mi netko kaze tocnu informaciju...PIIIIIIIIIZZZZ
Mislim da se Ninchy zabunila kad je rekla buci99 da pročita par postova prije. Par postova prije nalazi se informacija o ispravku prvog kolokvija. :dry:
Volio bih da je Ninchy u pravu, ali nekako mi zvuči to predobro da bi bilo istinito.

Bosa

ja bi trebala sad u petak pisati ispravak prvog kolokvija, da li ja onda moram pisati odmah poslije drugi kolokvij ili kako? Puno hvala svima koji će odgovoriti i oprostite na glupim pitanjima al ne stignem na predavanja jer radim. ;)

Gaga24

ja bi trebala sad u petak pisati ispravak prvog kolokvija, da li ja onda moram pisati odmah poslije drugi kolokvij ili kako? Puno hvala svima koji će odgovoriti i oprostite na glupim pitanjima al ne stignem na predavanja jer radim. ;)
da... prvo pises ispravak 1 kolokvija, pa odmah poslije pises 2 kolokvij... Mislim da 1 odmah ispravi, pa tak da znas dal da pises 2 ili ne... :laughing:

TheMiss

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
pitanjce...pišem u petak ispravak i ako uspijem proć ispravak a 2. kolokvij padnem...kaj onda? imam pravo na isparavak drugog na trećem ili kako to ide?

Gaga24

može netko napisati gdje se spominje retroaktivnost?? hvala
to ti je kod povratne snage pravila (pravna pravila s obzirom na vremensku valjanost)

pitanjce...pišem u petak ispravak i ako uspijem proć ispravak a 2. kolokvij padnem...kaj onda? imam pravo na isparavak drugog na trećem ili kako to ide?
da onda pises ispravak drugog na trecem...

.::Dee::.

evo mogućih pitanja na drugom kolokviju:

Pitanja na zaokruživanje:
1. razlika pravne norme od drugih društvenih normi
2. posebna pravna norma
3. pravna norma s obzirom na teritorijalnu valjanost
4. partikularna pravna norma
5. što pravnu normu čini pravnom
6. prestanak pravnih normi
7. retroaktivnost
8. kategorička prava
9. dispozicija
10. kazna
11. svrha kažnjavanja
12. protupravnost
13. krivnja
14. culpa lata, culpa levis
15. isključenje protupravnosti
16. viša sila
17. pravna činjenice
18. pravni subjekt
19. poslovna sposobnost
20. fizičke osobe kao pravni subjekti i njihova pravna i djelatna sposobnost
21. pravne osobe i njihova poslovna i djelatna sposobnost
22. da li pravne osobe mogu biti fizičke
23. zastupstvo
24. zastupnik
25. posredno i neposredno zastupanje
26. pretpostavke ugovornog zastupanja
27. punomoć
28. pravni objekt
29. subjektivno pravo
30. objektivno pravo
31. dosjelost
32. kolizija
33. prestanak pravnog odnosa
e svaka ti čast... uvijek uskačeš kad treba ;)

Dunjaranka

a jel zna netko pitanja za prvi kolokvij druge grupe?

i na koji način se piše ispit?jesu to pitanja iz kolokvija, na zaokruživanje i koliko ih je?
ja ću odgovorit na pitanje o ispitu. imaš 10 pitanja na zaokruživanje - mogu bit točni svi, samo jedan, nijedan i sl...dakle, dobra koncentracija ti treba. I pišeš 3 eseja.
Za prolaz trebaš imati 5 točnih pitanja na zaokruživanje i 2 eseja. :wink5:

mony-ma

zna li netko koje akte ne donose sudovi, znam da donose rješenja i presude ali šta ne donose? :)
...uz rješenja i presude ti fali i nalog...aa zaokružiš ono ostalo kaj ti je ponuđeno, a nije to troje :)

katarina12

bok ljudi...

evo ja sam nova u ovome i na ovom forumu...

kao prvo zanima me sta znaci pm...svi pisu da se javie na pm ako nesto trebaju...pa sta je to???:))))))))))))

zanima me tocno kada je ispit i iz cega da ucim...ima li tko kakva pitanja ili nesto???

HVALAAAAAAAA!!!

:))))))))))))))))))))))

Vugra

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
:happy:
bok ljudi...

evo ja sam nova u ovome i na ovom forumu...

kao prvo zanima me sta znaci pm...svi pisu da se javie na pm ako nesto trebaju...pa sta je to???:))))))))))))

zanima me tocno kada je ispit i iz cega da ucim...ima li tko kakva pitanja ili nesto???

HVALAAAAAAAA!!!

:))))))))))))))))))))))
pm- privatne poruke, ako nekom od čalova foruma želiš poslati neku poruku, pošalješ preko toga, nalazi se gore lijevo opcija-Privatne poruke.
To znači da će poruku dobit samo osba kojoj ju pošalješ, a ne svi, kao kad to ovdje napišeš.:wink5:

majena

da li stanovništvo u širem smislu obuhvaća državljane koji obitavaju na području neke zemlje,tj stanovnike koji imaju državljanstvo te zemlje, jer tako sam bila na prvom kolokviju zaokružila pa nije bilo točno, a sad vidim da u skripti piše da stanovništvo u širem smislu obuhvaća i stanovništvo u užem smislu?? a to su stanovnici koji imaju državljanstvo tak da mi sad tu nešto ne štima?

monisser

Evo želim se zahvaliti svima kojima se da pisati pitanja iz pojedinih kolokvijai ispita pogotovo IWY...Pisala sam danas drugi kolokvij iz teorije i mislim da ću proći...Eto ima nas dosta koji smo položili kolokvije između ostalog zato jer imamo većinu pitanja na forumu...PUNO HVALA

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks