AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u državu i pravo

tihic

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
jel na kolokvij mogu izaći oni koji su upisali parcijalu a nisu rješili dip a prošle godine su bili na kolokviju ?

Vugra

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
a daj mi još samo reci koje lekcije, od koje do koje stranice? :)) hvala
nisam sigurna točno stranice, al samo je iz prve knjige uvod u državu, i do mislim 112 stranice. dalje nije, može bit jedino par stranica manje...

ani

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
jel netko zna do koje točno stranice treba učiti za kolokvij i do kojeg prezimena je grupa A?

Iva R.

Bok,

nova sam tu, upisala prvu godinu izvanredno i sad se pokušavam snaći oko literature i predavanja itd. Malo sam bacila oko na prethodne postove pa imam par pitanja:

Ja sam skinula sve moguće skripte, da li je to sve što je ovdje na našem portalu ili se još negdje neke mogu nabaviti? PS hvala svima na ovim postovima, hvale vrijedni su, samo za nas izvanredne ima jako malo informacija,
Ako može link za skidanje skripti?

imas u masarykovoj ulici fotokopiranu gdje mozes nabaviti,cijena se krece oko 70kn oba dvije zajedno...:wink5:
Elm, di u masarykovoj? Sve si vrtim u galvi i ne sjećam se da sam vidjela kopiraonu tam. I je l ima koji slučajem to negdje za skinuti? I koliko upoće koštaju same knjige?

izvanredni studenti mogu ići na kolokvije kao i redovni,a pogotovo ti preporučujem da ovaj ispit pokušaš dat preko kolokvija,mislim da ćete imati 4 kolokvija,tako smo mi imali prošle godine
Kak to funkcionira, gledala sam raspored i kolko vidim predavanja su tri dana od 17:00 - 21:00. Šta se to odsluša pa se dolazi na kolkvije sa redovnima?

I gledam sad obavijest (Upravni studijKatedra za opću teoriju prava i drĹľave) o rasporedu i temama na službenoj stranici faksa i ne kužim šta znači ovaj dio (Izvanredni studenti: Savić-15sati)

Bila sam onaj tjedan 5.10 u Gundulićevoj kad su trebala početi predavanja pa sam skužila da za izvanrede počinu 19. sad geldam ovo pa mi nije jasno na što se to odnosi. Ako netko zna? Hvala.

IHUZEJ

Imaš link na web stranici veleučilišta otvoriš raspored za izvanredne i sve ti piše, predavanja počinju od 19. do 29. po tri dana za svaki predmet I. grupe, uvod u državu, sociologiju i politilogija, nakon toga prijavljuješ ispite kako se pripremiš nemaš određeno ja osobno ću prijaviti prvi ispit 19.11. iz uvoda u državu pa makar pala bar da vidim kako to izgleda jer ne mogu ići sto puta s posla kako bih išla na kolokvije potrudit cu se da naučim, skripte sam skinula u našoj skriptarnici, znači na ovoj stranici veleučilišta ne ideš na forum nego na skriptarnicu i skineš skripte

Iva R.

Odlično.
Puno ti hvala. Nisam očekivala da ima dio koji se zove skriptarnica, pa nisam ni skužila :blushed:

Može još pomoć s kojom knjigom se prvom počne na predavanjima, sa Strukturom prava ili Država...

enna

ej ljudi jeste vi vidjeli da je izašla nova knjiga-struktura prava???jel to znači da će već i pitat po novoj knjizi???

ganesha

hmmmm... dal zna netko di je ta dvorana 8 u gundulićevoj gdje se održava ispit??? :blushed:
tnxić... :happy:

Iva R.

ej ljudi jeste vi vidjeli da je izašla nova knjiga-struktura prava???jel to znači da će već i pitat po novoj knjizi???
Da i to sad više nije od informatora, neg je mislim pravni faks izdavač i nema popusta :sad:

Nirvana

knjiga ti je ista kao i ona iz 1994., nema nikakvih promjena jer je to samo reprint u povodu smrti profesora Perića tako da nemate brige sve je isto kao i do sada

enna

uuuuuhhhhh laknulo mi je jer zadnje što nam treba je učit opet novo,a nikako proć taj pismeni...

Jadranka15

Koja su dans pismena pitanja bila na roku iz uvoda u državu i pravo trebam za svoju frendicu koja nije član foruma. Hvala.

sanjich

Koja su dans pismena pitanja bila na roku iz uvoda u državu i pravo trebam za svoju frendicu koja nije član foruma. Hvala.
Moguće metode popunjavanja pravnih praznina, objektivno pravo, međusobni odnosi državnih tijela mogu biti, autentično tumačenje, nadležnost, i enmogu se sjetiti ostalih a od eseja su bili pravni lijekovi posebno o jednostranim i dvostranim, razdioba i razrada pravnih subjekata i elementi države posebno o stanovništvu.

druga grupa je imala slične eseje: pravni lijekovi posebno o nemogu se sjetiti kojima :blushed: zatim posebno o teritoriju kao el. države i trećeg sam isto zaboravila :blushed:
neka me netko nadopuni tko zna!! :happy:

uglavnom pošto sam napokon prošla ovaj ispit mogu samo pohvaliti asistenta Savića kao i sve ostale na ovoj katedri! ljudi imate dvije knjige i ništa drugo sjest naučit malo logiku uključiti na pitanjima na zaokruživnje, a esejska pitanja se najlakše mogu naučiti ako ih na glas sa razumjevanjem čitate i učite!! provjeren i zajamčen prolaz! :proud:

Sretno svima!

Afrodita

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Eseji su u mojoj grupi bili:
1. Elementi države, posebno o teritoriju
2. Protupravnost, i isključenje protupravnosti
3. Što su pravni lijekovi, i objasni remonstrativni i devolutivni (valjda sam dobro napisala)
A pitanja na zaokruživanje su bila skroz lagana, tipa vacatio legis i tako.
Sretno svima !

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks