Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
koja skripta tocno???ak mozes rec :frustrating:ove skripte sa skriptarnice iz uvida u državu i pravo su jako dobre, ja uopće nisam učila iz knjige i prošla na ispitu... samo da znate.. :wink5:
to ti je sve jedna skripta samo je podijeljena na 4 dijelakoja skripta tocno???ak mozes rec :frustrating:
znam ja gdje to piše, ali u knjizi... samo sam htjela provjeriti dal se to odnosi na ono što sam i ja mislila... hvala[U]Posebne pravne norme[/U]-Pravna norma s obzirom na adresate(/kome je upucena).upucena je samo nekoj grupi gradana(npr zakon o javnim službenicima)
Prestanak pravnih normi-samo pravilo može navesti rok do kada ce vrijediti.Može biti ukinuta izricito(abrogacija,donosi se novo pravilo kojim prestaje vrijediti do sada postojece) i presutno(derogacija,kada se donese novi zakon koji drugacije regulira neki dr. odnos)
Djelotvornost ili efikasnost p.p -djelotvorno je ako ispuni konkurentni cilj,i ukoliko uspije motivirati svijest i volju adresata.Postoji pitanje dali se ef odnosi na dispoziciju ili sankciju.PP moze biti bez sankcije ali ne može biti bez dispozicije(što ono treba biti).
Primarna efikasnost-adresatovo pon je u skladu s normom,nema potrebe za sankcijom
Sekundarna-ponasanje nije u skladu s normom i potrebna je sankcija
Neefikasnost-nije u skladu s normom ali izbjegne sankciju
Sve ti je lijepo napisano u skriptama,,odgovor na svako pitanje...samo treba naci snage prelistat skripticu..
onda si imala jako puno sreće...ove skripte sa skriptarnice iz uvida u državu i pravo su jako dobre, ja uopće nisam učila iz knjige i prošla na ispitu... samo da znate.. :wink5:
30.11 od A-K, 4.12. L-Ž termin kada su i predavanjajel tko zna kad je ispravak prvog kolokvija za redovne studente, i kad je drugi kolokvij?? koji datum i u koliko sati naravao , hvalaaa
Upravni studijKatedra za opću teoriju prava i državejel tko zna kad je ispravak prvog kolokvija za redovne studente, i kad je drugi kolokvij?? koji datum i u koliko sati naravao , hvalaaa
Da, isto kao i na prvomKakva su pitanja u drugom kolokviju? Mislim na zaokruzivanje ili?
ne, nego su skripte jako dobro i razumljivo napisane...a imala sam i nešto pameti :laughing:onda si imala jako puno sreće...
na ovom portalu, pod skriptarnica imaš uvod u državu i pravu, to ti je jedna skripta podijeljena u 4 dijela npr...imaš državu, pravni akt, pravnu normu..itd..koja skripta tocno???ak mozes rec :frustrating:
i mene zanima isto..pa ako tko zna neka napiše:happy:molim sve koji znaju da mi odgovore na pitanje!!! Ako nisam izašla na prvi kolokvij da li imam pravo izaći na ponavljanje prvog kolokvija? hvala svima
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.