AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Uvod u državu i pravo

blabla

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Što i koliko si napisala pod esejskim pitanjima? Izgleda da ih najviše zanimaju esejska pitanja kod ocjenjivanja. Jel moguće da je samo jedna osoba zanala za više od dva?
hm
nebih se baš složila s tobom
prije ih zanimaju pitanja na zaokruživanje, jer ako njih ne prođeš ni ne čitaju ti eseje,
a za esej ti sve ovisi, neki puta je dovoljno napisati pola strane smislenog teksta (naravno za 1 esej)

Afrodita

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
otku dovaj popis Jadranka? Pa ja tek sad vidim da sam prošla pismeni a to nisam znala> Isuse, kaj sad da radim? a nisam zato išla na usmeni? upomoć
Popis je taj s katedre, sa stranice prava objavljen još u petak.. Mislim da sutra prof.Savić ima konzultacije pa bi mogla otić da pitaš u vezi toga..

IHUZEJ

Ja sam skinula od Metelka s pravokutnika.hr (skriptarnica) ili samo u pretraživač ukucaj uvod u državu i pravo skripte ili eseji i vidjet ćeš da ćeš imati hrpu toga za skinuti

enna

jel zna netko primjere za pr.lijekove,bilo jednom za esej pr.za remonstrativne i devolutivne...ja to nisam našla u knjizi...

Dane

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
jel zna netko primjere za pr.lijekove,bilo jednom za esej pr.za remonstrativne i devolutivne...ja to nisam našla u knjizi...
S obzirom na pravomoćnost razlikuju se redoviti i izvanredni pravni lijekovi; redoviti se ulažu protiv pojedinačnog pravnog akta(dok još nije pravomoćan) dok se izvanredni ulažu protiv pojedinačnog pravnog akta nakon pravomoćnosti. S obzirom na to tko odlučuje o pravnom lijeku razlikujemo devolutivne i remonstrativne pr. lijekove, a s obzirom na učinak pravnog lijeka suspenzivne i nesuspenzivne. I tu su još dvostrani i jednostrani.
Redoviti, npr. žalba protiv prvostupanjske presude županijskog suda, protiv prvostupanjskog rješenja nekog upravnog suda. Znači onaj akt još nije pravomoćan dok se ne dođe do najvišeg stupnja.
Devolutivni su oni pravni lijekovi o kojima odlučuje neposredno više državno tijelo od onoga koje je taj akt donijelo (npr. žalba protiv općinskog suda je devolutivna jer o tome odlučuje županijski, tj. viši sud).
Remonstrativni je onaj pravni lijek o kojem odlučuje isto tijelo protiv kojeg je lijek i uložen.

chubelina

jooooooooooj znaci za 10 dana imam kolokvij...tj.30.11 i moramo naucit struktura prava od 1-95 strane.. svi me plasite kad pricate da je drugi kolokvij uzasan...

imam pitanjce...na drugom kolokviju ce bit koje pitanje iz prvog dijela... ili samo gradivo drugog djela... jer koliko vidim kad su ljudi pisali pitanja vidim da neka pitanja su i s prvog i drugog dijela...e sad dal je to iz kolokvija ili pismenog...

molim nekog pomoc.da objansi

blabla

jooooooooooj znaci za 10 dana imam kolokvij...tj.30.11 i moramo naucit struktura prava od 1-95 strane.. svi me plasite kad pricate da je drugi kolokvij uzasan...

imam pitanjce...na drugom kolokviju ce bit koje pitanje iz prvog dijela... ili samo gradivo drugog djela... jer koliko vidim kad su ljudi pisali pitanja vidim da neka pitanja su i s prvog i drugog dijela...e sad dal je to iz kolokvija ili pismenog...

molim nekog pomoc.da objansi
:laughing:
nije toliko teško, pa pogledaj samo koliko malo stranica ima za naučiti, ali ga oni jakko zakompliciraju...
samo detaljno sve prouči i budi sigurna u svoje znanje i prolaz je tu:wink5:
(nemoj samo misliti da će biti jednostavan kao 1., ali da je nemoguće je laž)

i pitanja će biti samo iz ovog djela kojeg trebate naučiti za 2.kolokvij...tek u 4.kolokviju pišete sve!:happy:

chubelina

znaci imat cu sam pitanja drugog djela.---nema sanse da mi stavi npr.dijelove drzave ili ne znam presjednicku rep...:)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks