AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Ustavno pravo

marionette

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Do sada su bili Podolnjak, Horvat i Gardašević... To je valjda cijela ekipa :wink5:
ma znam da su to profesori al me zanima koga točno sada imate na predavanjima jer nekog od navedenih ne želim slušat :D svejedno hvala :)

vibica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ma znam da su to profesori al me zanima koga točno sada imate na predavanjima jer nekog od navedenih ne želim slušat :D svejedno hvala :)
Izmjenjuju se i svaki sat nas iznenadi netko drugi :D
U petak će biti Horvatica, idući pon Gardašević... Ostatak je nepoznanica:wink5:

Vugra

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Nezna to niko,sve će ti pisat na stranici pravo.hr:crazy:
KATEDRA ZA USTAVNO PRAVO IMA 3 PROFESORA/PREDAVAČA-KAK OČETE (sumnjam da je to teško bilo skužit pošto se na predavanju izmjenjuju :crazy: ) i na svakom roku, pa tako i na ovom u 4.mjesecu su sva tri (osim ak iz nekih razloga-bolest,put... ne budu) i svako uzima jedan dio abecede.
Npr: gardašević uzme pri dio, horvat sredinu, podol kraj.
kad prijavite ispit, 5-6 dana prije samog ispita na stranici od faksa vam izađete popis i tamo vidite kod kog ste !:happy:

marionette

hm pa meni se čini da je to sve više manje isto ko i u onoj skripti od 169 str samo sa zadnjim promjenama Ustava

Mladen30

hm pa meni se čini da je to sve više manje isto ko i u onoj skripti od 169 str samo sa zadnjim promjenama Ustava
slažem se s tobom (tekst iz plave knjižice nije loše pročitat...) uglavnom u Ustavu se mijenjalo:
- dodane još neke nacionalne manjine
- čl. 7 (zbog NATO-a i EU)
- hrvatski državljanin može biti izručen drugoj državi...
- ne zastarjevaju k.d. ratnog profiterstva, iz procesa pretvorbe i privatizacije, počinjena u vrijeme Dom. rata i mirne reintegracije, ratnog stanja i neposredne ugroženosti neovisnosti i teritorijalne cjelovitosti države, propisana zakonom ili koja ne zastarijevaju prema međ. pravu...Imovinska korist ostvarena tim djelima će se oduzeti...
- čl. 45 vezano za biračko pravo
- čl. 53 vezano za guvernera HNB-a
- čl. 54 Državni ured za reviziju
- čl. 66 obrazovanje
- čl. 87 referendum
- dodano poglavlje VIII. koje se odnosi na EU

ganesha

Kolege el ko zna ko je prof ana horvat vukovic? Kakva je ona? Trebam imat kod nje usmeni... :S
mislim da nemaš potrebe za nikakvom panikom, ana je super!!! žena je fakat odlična... u 9mj je frendica bila kod nje i imala je same pohvale za nju, vidla je da su pod tremom i jedno 10min je s njima pričala o glupostima da ih opusti.. prolistaj malo, naći ćeš i pitanja s prošlih rokova..
samo hrabro!!! :wink5:

Luudica

hvala puno.. a jel znaš jel dosta kod nje skripta? jel jako pita u detalje il se može bez beda proć? :))

ganesha

hvala puno.. a jel znaš jel dosta kod nje skripta? jel jako pita u detalje il se može bez beda proć? :))
hmmmm... nisam učila po skripti pa neznam kakva i kak dobro je napisana.. ma ne pita puno u detalje, kolko se sjećam komentara od drugih, ugodan je ispitavač!!! nemožeš naravno proć samo tak ;-) nešto ipak moraš znat.. prolistaj forum nekoliko stranica unazad, naći ćeš još hrpu info o njoj, njenom načinu ispitivanja, koja pitanja je pitala.. moj savjet ti je označit ta pitanja u knjizi, ponavljat to.. uzet ustav i njega ponavljat te bitne članke! do ponedjeljka stvarno stigneš naučit!! bez brige ;-)

Luudica

Ok. Hvala puno, valjda cu uspjet proc jer u pon jos i soc pisem :(( ... Dal mpzda znas kak proziva, po kolko ih odgovara? Dal cu moc trazit da me medju prvima pita jer imam soc ispit?
I kad vec gnjavim da pitam koji su mi najbitniji clanci iz ustava koje moram znat?

Toni4444

Najbitniji clanci su:3,34,80,97,112,128-to je ono sto obavezno moras znati...dal postoji negdje na net-u raspored usmenog ispita jer nemogu nigdje pronaci ili jos nije objavljeno?

Vugra

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Ja sam bila danas kod ane horvat. pitala me kako se mijenja ustav. zapela sam na tome, pa me to malo duže ispitivala, i pitala me ko sve može predlagati zakone i kako se donese. i vagacijski rok.

a prije mene je pitala, ustavni zakon, retroaktivnost, koje su se promjene desile promjenom ustava iz 2010, ... ne sječam se više

uglavnom, ana horvat- sve pohvale, opuštena atmosfera na ispitu, prvih 10-15 minuta se priča o biločemu, što spomeneš kad upadneš unutra- kak si gladan, umoran, kak te strah, starce :crazy:, mali kabinet :laughing:, stavrno bilo kaj, s tim se opustiš, a poslije ak znaš proći ćeš...

treba nekaj znat, bilo nas je sveukupno danas 10, mislim da je troje palo...:confused2:

Luudica

Ja sam dns prosla kod ane. 3 sam dobila. Nije bilo tesko. Pitala me zastupnicki imunitet,i koja se prava mogu ogranicit a koja ne u slucaju nuzde. I tko moze donosit zakone u slucaju nuzda, ugl o tome. Neke je pitala retroaktivnost, ustavnu tuzbu, nove izmjene ustava, ustavne zakone, organske zakone. To je to sto se sjecam :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks