AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Ustavno pravo

malacale

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ines 777 lol jesi ti odg.ustav? ja sam sutra na redu,pa jel se imaju kakve informacije,kako je tko prosao?? aljoo ljudi budjenjee :)

Dragan Miš

ljudi,da li bi nekome od vas bio problem poslati mi neku kvalitetnu skriptu iz ustava? imam neku od 136 str.,ali ne znam da li je kvalitetna i da li je to točno? ee da,i da li moramo znati sve izmjene iz plave knjižice? Hvala!

SmartGirl

bila na ispitu 11.4. kod ane horvat----katastrofa!!! rusila me, bila poprilicno živčana. i kolegicu prije mene isto nije pustila, a znala je po meni dovoljno za prolaz. nije bas bila raspoložena da pomogne studentu, kao da je htjela sto prije nas se rijasiti taj dan! u svakom slucaju drugacije od onog sto sam cula od nekih kolega koji su prije bili kod nje na usmenom!

Dragan Miš

ok,kratko pitanje da li osim Ustava RH(pročišćeni tekst) i Temeljne značajke Ustavnog poretka RH na dvadesetu obljetnicu "Božićnog Ustava",odnosno skripte(plave knjižice) od 54.str. treba još nešto znati? ajde ljudi,tko zna,nek se javi za pomoć! HVALA!

vibica

ok,kratko pitanje da li osim Ustava RH(pročišćeni tekst) i Temeljne značajke Ustavnog poretka RH na dvadesetu obljetnicu "Božićnog Ustava",odnosno skripte(plave knjižice) od 54.str. treba još nešto znati? ajde ljudi,tko zna,nek se javi za pomoć! HVALA!
Ustavni zakon o Ustavnom sudu, NN 49/2002 – pročišćeni tekst (u udžbeniku) :unsure:

surreal

Vrijedi li još uvijek ona knjiga iz 2006.? nekako bi je baš kupila *čudi se* i pls koja poglavlja... i osim ustava, jel još neki zakon moramo znati? hvala...

vibica

Vrijedi li još uvijek ona knjiga iz 2006.? nekako bi je baš kupila *čudi se* i pls koja poglavlja... i osim ustava, jel još neki zakon moramo znati? hvala...
1.) B. Smerdel, S. Sokol: Ustavno pravo, PFZ, Zagreb, 2006. (poglavlja I, II/1, III, IV/2, V/1, 3 i 4, VI/2 i 3, VII, VIII, IX, X/1 i XI)
2.) B. Smerdel: TEMELJNE ZNAČAJKE USTAVNOG PORETKA REPUBLIKE HRVATSKE NA 20. OBLJETNICU 'BOŽIĆNOG USTAVA', u Ustav RH, 16. izdanje, Informator, Zagreb 2010., STR. 84 - 155.
3.) Ustav Republike Hrvatske, NN 85/2010 (pročišćeni tekst) u: Ustav RH 16. izdanje, Informator, Zagreb 2010.
4.) Ustavni zakon o Ustavnom sudu, NN 49/2002 – pročišćeni tekst (u udžbeniku)

Inače, to je već sve navedeno stranicu - dvije ispred.

Andrej21

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
dali je netko ucio ustav iz skripte "ustav karlo" koja ima 103 str???
evo ja učim iz te skripte i mislim da je odlična uz to i novi Božićni ustav koje možeš skinut sa pravokutnika :D:laughing:

lakysdp

Može li mi molm lijepo netko reći, iz Ustava da li je samo usmeni ili ima i pismeni i usmeni. Zbunjuju me neke izjave na forumu. Hvala

tort_a

jel zna netko kaj je nefiksna kvota?? hvala
i zakaj oni već jednom ne objave taj popis za usmeni -.- :/

martina1

jel zna netko kaj je nefiksna kvota?? hvala
i zakaj oni već jednom ne objave taj popis za usmeni -.- :/

Nefiksna kvota
Hrvatski državljani koji imaju prebivalište izvan Republike Hrvatske kao birači biraju zastupnike na temelju lista s po 14 kandidata u posebnoj 11. izbornoj jedinici, po sustavu nefiksne kvote. Broj zastupnika koje će izabrati ovi birači utvrdit će se na način da ukupni broj važećih glasova u deset izbornih jedinica u Republici Hrvatskoj podijeli sa 140 koliko se ukupno zastupnika bira u tim izbornim jedinicama. Dobivenim rezultatom koji predstavlja količnik, dijeli se broj važećih glasova u posebnoj izbornoj jedinici. Rezultat koji se tako dobije jest broj zastupnika koji je izabran u posebnoj izbornoj jedinici. Ako rezultat ne bude cijeli broj, zaokružit će se na cijeli broj od 0,5 na više, a ispod 0,5 na niže..

mislim da je to odgovor...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks