AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Ustavno pravo

malacale

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ojj kolege,,eo samo jedno pitance sto se tice ustava..znam da skriptu treba cijelu uciti,tu nikad nema preskakanja,al eo ako netko uci po knjizi jel mozda zna koje djelove treba il i tamo treba sve? unaprijed hvala :)

Mladen30

ojj kolege,,eo samo jedno pitance sto se tice ustava..znam da skriptu treba cijelu uciti,tu nikad nema preskakanja,al eo ako netko uci po knjizi jel mozda zna koje djelove treba il i tamo treba sve? unaprijed hvala :)
Par stranica ranije imaš pobrojana poglavlja koja trebaš učit, neka su izbačena!

malacale

eo vec tri sata skidam sva pitanja koja bi se mogla pojaviti na usmenom i zapalo mi za oko nes skroz deseto---kakva sad plava knjizica? govore na pravokutniku o plavoj knjizici u kojoj su dati navodi o promjenama ustava...ma jojj,,gdje se ona moze nabaviti/kupiti? :/

Andrej21

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
eo vec tri sata skidam sva pitanja koja bi se mogla pojaviti na usmenom i zapalo mi za oko nes skroz deseto---kakva sad plava knjizica? govore na pravokutniku o plavoj knjizici u kojoj su dati navodi o promjenama ustava...ma jojj,,gdje se ona moze nabaviti/kupiti? :/
:happy:Tamo možeš skinut tu plavu knjižicu.Ja sam si tako insprinto.

Mladen30

Kolega Andrej je o tome objavio post na 33. str. foruma, i tamo imaš poveznicu za tu knjižicu. Ili odeš na int. stranicu "pravokutnika" / Plava knjizica, i tu je možeš skinut! Tu su objašnjene promjene u novom Ustavu, ali po meni netrebaš to previše učit, pročitaj ako hoćeš, već ćeš vidjet u novom Ustavu koje su promjene. Ako imaš još koje pitanje, slobodno se javi privatnom porukom, bok!

:happy:Tamo možeš skinut tu plavu knjižicu.Ja sam si tako insprinto.
Kolega, ovaj put si bio brži:cool:, dok sam ja pisao poruku, ti si već odgovorio...svaka čast

Venera

Pozdrav, jel bi mi mogao netko reć gdje mogu nabavit PROČIŠĆENI TEKST USTAVA RH (Narodne novine 85/2010 od 9. srpnja 2010), vidim da se spominje po forumu, tražim po netu al se ne snalazim...

Mladen30

gdje mogu nabavit PROČIŠĆENI TEKST USTAVA RH (Narodne novine 85/2010 od 9. srpnja 2010.
Na 33. str. foruma je Andrej21 napisao poveznicu za "pravokutnik", tu je Plava knjižica, u kojoj imaš novi Ustav i tekst "Božićni Ustav" od prof. Smerdela.

Jelchy

Malo iskusniji sa ovim predmetom :p
S obzirom da Ustav nosi stvarno puno ECTS bodova, plzz plzzz odg. da li je stvarno dovoljno učit iz one skripte sa pravokutnika od 169 str. ili pak se ne može bez knjige :S
I da, da li se neke cjeline iz skripte trebaju izbacit, ili ?? ;)

Dragan Miš

pozdrav ljudi,kratko pitanje,znači uz recimo skriptu od 169 str( sa pravokutnika) treba znati i ovu plavu knjižicu sa izmjenama ili??? hvala!

Mladen30

jel treba znati i ovu plavu knjižicu sa izmjenama ili?
Odgovor na pitanje imaš par postova prije tvoga, na 34. str foruma:cool:

da li je dovoljno učit iz one skripte sa pravokutnika od 169 str. ili se ne može bez knjige :S da li se neke cjeline iz skripte trebaju izbacit? ;)
ispit se može položit i bez knjige, ali su ti neki pojmovi bolje objašnjeni u knjizi, u skripti trebaš izbacit iste one cjeline kao i u knjizi, prolistaj po forumu par starnica prije i tu su ti navedene cjeline koje trebaš izbaciti:wink5:

malacale

jel netko moze samo odg jesu ovo cjeline koje treba nauciti: I, II/1, III, IV/2 ,V/1,3,4, VI/2 i 3 ,VII ,VIII, IX, X/1, XI??? jer listam tu po pitanjima s foruma i nadjem pitanje iz cjeline X/2 a ovdje je npr navedeno samo X/1...tako da nisam zicer...pa help plzzz :)

natasha

jel netko moze samo odg jesu ovo cjeline koje treba nauciti: I, II/1, III, IV/2 ,V/1,3,4, VI/2 i 3 ,VII ,VIII, IX, X/1, XI??? jer listam tu po pitanjima s foruma i nadjem pitanje iz cjeline X/2 a ovdje je npr navedeno samo X/1...tako da nisam zicer...pa help plzzz :)
Uglavnom učiš sve o Hrvatskoj, druge stvari, tj. Ustave drugih zemalja zanemari jer to ne ulazi u naše gradivo :happy:

Lola A

dali je moguće proći samo sa skriptom? ne ha? jer kaj ću kupovat knjigu iz koje pol tog više ne vrjedi??? po čem da učim pobogu? kakvi novi proizašli zakoni? hmmm

ana1234

kratko pitanje :D jel postoje neki kolokviji i kad su ako ih ima? (+ jel ima i informatika kolokvije :/ znam da joj nije tu mjesto al mi je usput :D)

Andrej21

kratko pitanje :D jel postoje neki kolokviji i kad su ako ih ima? (+ jel ima i informatika kolokvije :/ znam da joj nije tu mjesto al mi je usput :D)

Katedra za ustavno pravo nema kolokvije ideš samo na usmeni.Isto ko i informatika ideš na pismeni ;)

Antonia7

Može li meni netko dati link te skripte s pravokutnika od 169 str. Ja to stvarno ne mogu naći...:D Znači s tom skriptom i plavom knjižicom se da proći ispit?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks