AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Ustavno pravo

maleenaa

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ljudii hitno mi je.jel gardasevic ispituje ono ustav SAD-a,francuske i te gluposti o americkom ustavu i francuskom..porijeklu njihovom i to???

sakica

ljudii hitno mi je.jel gardasevic ispituje ono ustav SAD-a,francuske i te gluposti o americkom ustavu i francuskom..porijeklu njihovom i to???
Na roku na kojem sam ja bila..to nije pitao... sretno ;)

ivankam

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
može mi netko ukratko reci koji bi odgovor bio zadovoljavajući, kad bi me gardasevic pitao o ustavnoj tužbi i o postupku ustavnog suda (ima previše tih clanaka, pa da mi neko napiše samo osnovno što treba znati) ...

maleenaa

može mi netko ukratko reci koji bi odgovor bio zadovoljavajući, kad bi me gardasevic pitao o ustavnoj tužbi i o postupku ustavnog suda (ima previše tih clanaka, pa da mi neko napiše samo osnovno što treba znati) ...
a najbolje ti je z one skripte to si nekak s razumjevanjem..ja sam tak po tom ucila

grimm

Moje iskustvo s prof.Podolnjakom: bila na redu jučer za usmeni,dodem,cekam ko idiot,da na kraju,kaze da dodemo nas 40 slijedeci dan ujutro. Dodem,cekam,vec mi sam predmet ide kroz guzicu van. Kasni.Dode u 10, kaze da nece moci primit sve,da u pola 1 ima nest dog.i da dode nas par u pola 4. Dodemo,cekamo,opet kasni,udem zadnja unutra,i rusi me na 1.pitanju zbog 1 krive riječi, umorna,iscrpljena,vrati mi index i kaze da to nece tolerirati. I jos mi kaze da nisam dovoljno učila! Zbog 1 krive riječi. Moje misljenje o Podolnjaku :jedini prof.do sad koji me psihički ubio.

Sara1987

moze li mi netko napisati di se u knjizi nalazi važnost supotpisa ili nešto o tome? hvala unaprijed :))))

neozbiljna

hej, ljudi, ja danas bila na ispitu kod gardaševića i dobila 3... :))) pitao me
poremećaj nadležnosti nabroji,
zakonodavnu delegaciju objasniti,
ovlasti ustavnog suda
sastavljanje vlade

kolegicu je pitao
ovlasti sabora,
sustav nefiksne kvote,
organske zakone
uredbe iz nužde...
ovlasti predsjednika

Gardašević je kao ispitivač stvarno u redu, pomagao je i podpitanjima te navodi na odgovor.. :) kolegica je pala, ali stvarno nije riječ rekla, očito je zablokirala.

moze li mi netko napisati di se u knjizi nalazi važnost supotpisa ili nešto o tome? hvala unaprijed :))))
važnost supotpisa proizlazi iz političke neodgovornosti predsjednika, jer činom supotpisivanja vlada preuzima na sebe odgovornost.. jer predsjednik nije odgovoran ni vladi ni saboru. nezz di to točno imaš napisano..

neozbiljna

cestitam na prolazu...hvala na pitanjima,jel vas danas bilo puno,ili vas pola nije ni izaslo
pa bilo nas je negdje oko 20, malo ih je prošlo, ali to je stvarno zbog neznanja, profesor pita osnovne stvari i samo pitanja sa foruma. tako da, nije stvar u profesoru, nego u ljudskoj lijenosti da se sjedne to i nauči kako spada,.. :)

ja mislim dda je to sukob između zakonodavne i izvršne vlasti ali nisam sigurna...neka me neko ispravi ako sam u krivu...
poremećaj nadležnosti nije isto što i sukob nadležnosti, poremećaj se događa kada izvršna vlast zadire u djelokrug zakonodavne vlasti i to se događa u 3 slučaja.
1.u slučaju nužde- uredbe iz nužde,
2. u slučaju neposrednih ustavnih ovlasti-uredbe na temelju ustavne ovlasti
3. u slučaju zakonodavne delegacije -uredbe na temelju zakonske ovlasti

rlmadrid15

pa bilo nas je negdje oko 20, malo ih je prošlo, ali to je stvarno zbog neznanja, profesor pita osnovne stvari i samo pitanja sa foruma. tako da, nije stvar u profesoru, nego u ljudskoj lijenosti da se sjedne to i nauči kako spada,.. :)
ja nebi bas rekla da je sve u neznanju ako uvijek puno ljudi padne, ima nesto i u profesoru...
bonton mu nije bas na razini, tipa pise poruku na mobitel dok ti odgovaras i onda ti nakon 5 minuta kaze da nije tocno... :confused2:
ne voli dok skuzi da ucis po skripti, onda te namjerno pita teza pitanja i sl.

Nirvana

danas sam bila kod Gardaševića i dobila 5. Čovjek samo traži razumijevanje naučenog. Nije ni potrebno ni poželjno učiti napamet već si trebate razjasniti sve te stvari jer uvijek možeš dobiti konkretno pitanje i navesti primjer, a kako ćeš ako ne razumiješ o čemu se radi. Najbolje vam je učiti po knjizi jer kad učiš iz skripte nemaš cjelinu već samo djelove što je meni bilo teško razumjeti tako da sam učila iz knjige i Ustava. Zapravo cijela knjiga vam se vrti oko Ustava i detaljnije razrađuje ustavne odredbe. Naučite Ustav sa razumijevanjem i to vam je već dobar dio naučenog gradiva. Inače profesor je sasvim OK, pa ipak ste na faksu i trebate znati malo više od prosječnog čovjeka.
Inače pitanja koja su mi bila su: poremećaj nadležnosti i uredbe, pojasnit ustavnu odredbu o javnom okupljanju što imate jako lijepo objašnjeno u knjizi i ograničenje prava kako je razrađeno u ustavu s tim da je naravno tražio pojašnjenje tih odredbi kao i objašnjenje i primjer za indeks razmjernosti ograničenja sloboda. Sve u svemu normalna pitanja koja bi jedan student trebao znati odgovoriti. Želim svima puno sreće na idućim ispitima.

tina katic

bila sam danas kod gardaševića,profesor je super stvarno trazi osnove...pala sam jer sam od pola dva do 6 čekala i bila preiscrpljena ali nema veze bit će drugi put pito je ustavnu tuzbu postupak za ustavnost i zakonitost zakona..kriterij za ograničenje ljudskih prava i sloboda...uredbe iz nuzde,zakonodavnu delegaciju...

leksi1802

profesor gradašević je ok...treba znati neke stvari na kojima on inzistira, jer bez toga nema prolaza.ali ljudi vecinom ako prođu dobiju 2,cast iznimkama

neozbiljna

ja nebi bas rekla da je sve u neznanju ako uvijek puno ljudi padne, ima nesto i u profesoru...
bonton mu nije bas na razini, tipa pise poruku na mobitel dok ti odgovaras i onda ti nakon 5 minuta kaze da nije tocno... :confused2:
ne voli dok skuzi da ucis po skripti, onda te namjerno pita teza pitanja i sl.
što se tiče bontona, u pravu si, ali meni je bolje da zuji negdje nego da me gleda u oči i dekoncentrira..ne želim biti bezobrazna, i nemoj ovo shvatiti osobno.. možda su neki znali, unutra zablokirali, ali da je rušio nekog tko je znao nije bar dok sam ja bila tama-- , i oprosti što su tebi detalji?? kolegicu je pitao ovlasti hr sabora, i to stvarno nisu detalji nego osnove... ali shvaćam te, jer uvijek kad padnemo ispit, krivimo profesora, malo i sebe, ali ugl. je riječ o njemu, jer previše traži... mislim, na faxu smo! ne u srednjoj.. podrazumijeva se da će tražiti detaljnije i više..ima stvarno profesora koji ruše jer su živčani, i ne sviđa im se nešto, ali ovaj nije jedan od njih.. i kolegicu je pitao 6 pitanja, da pokuša bar nešto izvući iz nje, ali nije išlo...i zato ju je rušio,..

rlmadrid15

što se tiče bontona, u pravu si, ali meni je bolje da zuji negdje nego da me gleda u oči i dekoncentrira..ne želim biti bezobrazna, i nemoj ovo shvatiti osobno.. možda su neki znali, unutra zablokirali, ali da je rušio nekog tko je znao nije bar dok sam ja bila tama-- , i oprosti što su tebi detalji?? kolegicu je pitao ovlasti hr sabora, i to stvarno nisu detalji nego osnove... ali shvaćam te, jer uvijek kad padnemo ispit, krivimo profesora, malo i sebe, ali ugl. je riječ o njemu, jer previše traži... mislim, na faxu smo! ne u srednjoj.. podrazumijeva se da će tražiti detaljnije i više..ima stvarno profesora koji ruše jer su živčani, i ne sviđa im se nešto, ali ovaj nije jedan od njih.. i kolegicu je pitao 6 pitanja, da pokuša bar nešto izvući iz nje, ali nije išlo...i zato ju je rušio,..
pa nisam ja nista rekla za detalje...
ja sam samo rekla da po meni nije pristojno da on pise poruku dok netko odgovara, imas osjecaj da pricas zidu, glupo se osjecas (bar ja) i to se meni ne sviđa i da pita teze kad skuzi da je netko ucio po skripti! ali sto se tice ocjenjivanja ja sam prosla kod njega... ako znas prodes, ako ne znas rusi te i kraj price!

neozbiljna

pa nisam ja nista rekla za detalje...
ja sam samo rekla da po meni nije pristojno da on pise poruku dok netko odgovara, imas osjecaj da pricas zidu, glupo se osjecas (bar ja) i to se meni ne sviđa i da pita teze kad skuzi da je netko ucio po skripti! ali sto se tice ocjenjivanja ja sam prosla kod njega... ako znas prodes, ako ne znas rusi te i kraj price!
da, na svakog drugačije djeluje to što on radi nešto sastrane, ali ipak, on te sluša, jer čim kažeš nešto krivo ispravlja te. nijedan profesor nije zadovoljan kad primjeti da je student učio po skripti, tako ni on, jer da su dovoljne skripte ne bi postojale knjige, i čim primjeti da je netko učio po skripti postavi pitanje kojeg tamo nema , da vidi koliko je stvarno učio,..

rlmadrid15

da, na svakog drugačije djeluje to što on radi nešto sastrane, ali ipak, on te sluša, jer čim kažeš nešto krivo ispravlja te. nijedan profesor nije zadovoljan kad primjeti da je student učio po skripti, tako ni on, jer da su dovoljne skripte ne bi postojale knjige, i čim primjeti da je netko učio po skripti postavi pitanje kojeg tamo nema , da vidi koliko je stvarno učio,..
pa da, onda te namjerno pita nesto teze ali sve u svemu kad se slegnu dojmovi nije on cak ni los, ima puno gorih usmenih nego kod Gardasevica a na dvojke se covjek mora naviknut! tako da svi koji niste isli kod njega na usmeni nemojte se bojat jer ako naucite necete sigurno pasti!! pozz

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks