AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Ustavno pravo

Zločesta

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
kakav je podolnjak???
ja sam isto kod podolnjaka i iskreno sretna sam zbog toga, on ti je jako blag prof i smiren,atmosfera je opuštena, bazira se manje više na ustav,znači glavno je vlada, sabor,ustavni sud,predsjednik i tak, a prošli put u 4.mj kad sam išla prvi put sam pala kad sam išla na sreću tak,ah , ali naravno treba nešto znati kao i svugdje . . .unutra idu po 2 ko kada hoće,znači ne proziva , , ,

sumana

može li mi netko reći koje zakone trebamo učiti?cijeli ustav ili kako?ako netko ima link molim vas da stavi da si možemo skinuti ono kaj nam stvarno treba hvala !!! :)

marty1711

sjećam se da je ta Ana na jednom od rokova, dok je Podoljak ispitivao, ona je prolazila hodnikom, i pitala je da jel ima nešto da nije jasno, ako ima nekih problema nejasnoća sam nek pitamo... i mislim da ju je netko nešto pitao i ona je odgovorila...
što se meni učilo baš lijepo i simpatično od nje... pa mi možda i zbog toga nije ostavila dojam neke oštrokondže.. sretno svima koji su kod nje, možda vas ovo ohrabri malo :wink5:
ja sam preskočila prošli rok da budem kod Podolnjaka, i sad sam svejedno kod Gardaševića... :frustrating:[/QUOTE

nemojte se bojati gardaševića, ja sam kod njega položila od prve, a nisam neka štreberica i nisam znala najbolje. jedno pitanje sam ostala šutjeti, jedno sam jedva na jedvite jade nešto natucala i onda me pitao ust.tužbu i dao mi 2.:laughing: On mi je bio najbolji ispitivač kod kojeg sam bila . Imao je abnormalno puno strpljenja i živaca. Kolege koji su bili samnom je rušio ali stvarno s razlogom... toliko im je pomagao, navodio ih na odg. na kraju ih je pitao takva banalna pitanja na koja bi mene bila sramota doć na ispit da ih neznam-tipa OVLASTI SABORA, ILI PREDSJEDNIKA itd. Nisu znali niti to... prema tome zaslužili su pad. Ali se fakat vidjelo da se trudi izvuči iz tebe bar mrvicu i da mu je stalo da prođeš. Mene su toliko svi isprepadali s njim da sam išla u takvom strahu na ispit, na kraju je to bilo jedno lijepo iskustvo. Svaka mu čast. Nemojte se bojati, nemojte vjerovati previše svakome sa foruma, i SRETNO !!!

mini

jel netko zna odgovore na pitanja:
1) djelokrug sabora
2) pov.načini donosenja ustava
3) vrste ustavnog referenduma
4) slucaj izmjene ustava u rh
5) nacini odlucivanja o prihvacanju inicijative o promjeni ustava?

ili bar stranice u knjizi na kojima se to nalazi? tnx :D

Tincincila

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
ej,bok kolege i kolegice! Imam dva pitanjca za one koje znaju..znam da se pitanje kako prof. Podolnjak ispituje često ponavljalo i također znam da ispituje drugi dio knjige i ustav,ali mene zanima od kuda upće počinje drugi dio knjige,str.? (možda je glupo pitanje :-\ ) i još nešto..kako ispituje..dali se izvlači papirić s pitanjima ili pita iz glave... izlazim prvi put pa... hvala puno..

maleenaa

za anu horvat-bila sam na predavanjima,simpa je zenska i sve to..istina je ono sto je curka navela u postu gore kao da trazi puno,ali isto tako sam cula da nije neko zlo koje ce rusit bzvz..znaci moras znat isto ko i kod ovih dvoje! :)

podolnjak-bila na jednom roku kod njega..cekali ga 5 sati.doso je i od nas 20 dvoje ih je proslo.istina nisam se skroz pripremila i rusio me s razlogom.na dva sam pitanja znala polovicne odgovore (pitao me organske zakone,i vrednote hrv ustava.) al smiren je i ima puuuuuuuuno strpljenja..iako na njegovoj faci neces vidjet emocije ikakve .znaci ne navodi te bas na odgovore.. (tak je meni bilo,ak grijesim slobodno ispravite.)

a sad gardasevic.bila sam na proslom roku.odn prijavila sam al nisam izalsa jer sam cekala da budem kod podolnjaka..al eto opet sam kod gardasevica.i iskreno me trta.svi kazu da je super .al fkt duugo ispituje a ja vise manje ucim po skripti i ustavu.tako da se ovaj put nadam prolazu!! :))

i da sretnoo svima!:D

Dunjaranka

hej, ljudi koliko vidim zanima vas kak je kod ane, da ona je asistentica,nisam bila kod nje,nego nam je ona bila na predavanju pošto sam izvanredni,ja vas ne želim plašiti nego ću samo reći što je ona rekla sama kako ispituje,e ovak,rekla je da svakog po pol sata ispituje i da će izvući iz tebe sve što znaš, po tomu svemu kak sam shvatila ne mislim da je baš blaga, i još smo je pitali da jel ima nekih dijelova u ustavu koje malo manje trebamo znati,znači samo pročitati,a ona nama da mi trebamo znati svaki zarez u ustavu a kamoli ne neke rečenice koje kakti nisu za nas glavnije.i da ako ustav neznamo ko vodu piti nema prolaza,evo ako ovo netko čita od kolega koji su bili na predavanju ja ih molim da potvrde ovo što sam rekla..i meni je to glupo što po pol sata ispituje kak je rekla, , sretno
ja ću odgovarat kod nje...i sad kad sam ovo pročitala, moram priznat da je žena u pravu..Ustav je ipak najviši zakon i od njega sve polazi... ja prvo učim Ustav pa ću kasnije proći skriptu i knjigu...

može li mi netko reći koje zakone trebamo učiti?cijeli ustav ili kako?ako netko ima link molim vas da stavi da si možemo skinuti ono kaj nam stvarno treba hvala !!! :)
http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/232289.html

Ustav Republike Hrvatske - pročišćeni tekst "NN" 41/01.

ako nekome treba, imam i najnovije izmjene Ustava...objavljene su inače u "NN" 76/10 od 18. lipnja 2010.

zna netko gdje se nalazi kabinet ane horvat ? piše tmt 3,di je to ?
mislim da je to ona zgrada kod Knjižare Pravnog fakulteta...

Mali medo

da to je kod Knjižare Pravnog fakulteta
a ovo da ispituje pola sata i da izvlači iz nas sve šta znamo... možda to znači da će nas puštat, ne vjerujem da će netko dolazit na ispit a da ne zna apsolutno ništa... temeljne stvari moramo znati... ništa ljudi primite se ustava i mislite pozitivno :)

Iwy

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
dal se može na neku foru otići odgovorati kod drugog profesora? ja sam na rasporedu u ponedjeljak, znači kod ane horvat,a htjela bi ić kod grdaševića...

Dr_Gonzo

dal se može na neku foru otići odgovorati kod drugog profesora? ja sam na rasporedu u ponedjeljak, znači kod ane horvat,a htjela bi ić kod grdaševića...
to i mene zanima ja sam kod Podolnjaka a želio bi Gardaševića aj neka neko javi jer ove gospođe u referadi nemaju pojma o tome

majena

ja isto imam problem, i ja bi htjela odgovarat ili kod te nove ane ili kod podolnjaka jer nemogu 9. imam neke obaveze, koga mogu pitati o tome, jel ima netko možda mail od gardaševića ili podolnjaka pa da ih pitam, kome se uopće možemo obratit? hvala

Fuppy

to i mene zanima ja sam kod Podolnjaka a želio bi Gardaševića aj neka neko javi jer ove gospođe u referadi nemaju pojma o tome
jedna kolegica je bila pitala Gardaševića u vezi toga, dali se može odgovarat kod nekog drugog profesora, a ne baš kod onog koji su ti odredili i rekao joj je da ne može, da mora najprije past prvi put i onda se žalit na profesora, kako bi mogla odgovarat kod nekog drugog.
ja sam prošli rok bila kod Podolnjaka i pala sam, a sad sam kod Gardaševića.ali moram napomenut da sam primjetila i da studenti koji se nisu pojavili na ispitu, a bili kod Podolnjaka sad su kod Gardaševića, tako da...

sumana

ja ću odgovarat kod nje...i sad kad sam ovo pročitala, moram priznat da je žena u pravu..Ustav je ipak najviši zakon i od njega sve polazi... ja prvo učim Ustav pa ću kasnije proći skriptu i knjigu...

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/232289.html

Ustav Republike Hrvatske - pročišćeni tekst "NN" 41/01.

ako nekome treba, imam i najnovije izmjene Ustava...objavljene su inače u "NN" 76/10 od 18. lipnja 2010.

mislim da je to ona zgrada kod Knjižare Pravnog fakulteta...
možeš i od najnovijih izmjena ustava stavit link?sori kaj gnjavim hvala :)

majena

može mi netko reći koja je skripta iz naše skriptarnice najbolja za učenje, odgovaram kod gardaševića pa sumnjam da mi je dovoljno naučit samo ustav jer sam čula da pita večinom stvari iz knjige :) hvala

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks