AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upravljanje ljudskim potencijalima s osnovama službeničkog prava

Darijana

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Uzeo sam si onu skriptu od prvog i drugog kolokvija. Mnogi su je hvalli u smislu "da su po njoj dali ispit, a da knjigu nisu ni vidjeli". Koliko po vašm iskustvima ta priča drži vodu te je li se doista može bez knjige?
Tako se i za OUP pričalo, pa sam se napatio ko isus učeći sa skriptom, umjesto da sam odmah knjigu uzeo. :)
Heh da ....ja sam učila po skripti ali sam imala i knjigu pa sam nešto nadopunila i pročitala kad mi je bilo nešto nejasno...skripta je dosta dobra fali par stvari ne sjećam se više što ali unatrag 2-3 stranice foruma imaš moj post što nedostaje.ugl kao i obično sve je sreća :) ps za usmeni kod Marcetic učiti i one motivacijske i antimotivacijske teorije

zsurin

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Molim pomoć za pitanje na koje nigdje ne mogu pronaći odgovor: Koja su državna tijela dužna usvojiti jedinicu za ljudske potencijale i koji su poslovi te jedinice?

Darijana

Molim pomoć za pitanje na koje nigdje ne mogu pronaći odgovor: Koja su državna tijela dužna usvojiti jedinicu za ljudske potencijale i koji su poslovi te jedinice?
Zakon o državnim službenicima članak 39

katarina.g

Jel netko zna šta se trebo reć za spoils sistem i koji je odgovor na pitanje novi oblici komunikacije?

Zeljaa

Uzeo sam si onu skriptu od prvog i drugog kolokvija. Mnogi su je hvalli u smislu "da su po njoj dali ispit, a da knjigu nisu ni vidjeli". Koliko po vašm iskustvima ta priča drži vodu te je li se doista može bez knjige?
Tako se i za OUP pričalo, pa sam se napatio ko isus učeći sa skriptom, umjesto da sam odmah knjigu uzeo. :)
Ja sam oup ucila iz skripte i rijesila bez ikakvih problema :D
A uljup kad sam pripremala za kolokvij skinula sam tu skriptu i poskidala sva pitanja sa foruma koja su bila na ispitima i sve to ima u skripti, tako da mislim da je dobra. Jos sam uzela knjige iz knjiznice i nisam primjetila da nesto fali u skripti.A i znam kolege koji su ucili samo iz nje i polozili..

zsurin

Novi oblici komunikacije su: horizontalna komunikacija, višesmjerna komunikacija i efektivna komunikacija.

Novi oblici komunikacije su: horizontalna komunikacija, višesmjerna komunikacija i efektivna komunikacija.
Spolis sistem: Najpoznatiji primjer spolis sistema (sustav plijena) je period neograničene borbe za raspodjelu položaja u Saveznoj administraciji(SAD)izborom predsjednika Andrewa Jacksona (1829 g.)Došlo je do otpuštanja političkih konkurenata i zapošljavanja vlastitih pristaša. Nastao je rastrošan, korumpiran i neodgovoran upravni sustav potpuno nesposoban za suočavanje za povećanim zahtjevima za stručnošću.

uniball

Heh da ....ja sam učila po skripti ali sam imala i knjigu pa sam nešto nadopunila i pročitala kad mi je bilo nešto nejasno...skripta je dosta dobra fali par stvari ne sjećam se više što ali unatrag 2-3 stranice foruma imaš moj post što nedostaje.ugl kao i obično sve je sreća :) ps za usmeni kod Marcetic učiti i one motivacijske i antimotivacijske teorije
Ja sam oup ucila iz skripte i rijesila bez ikakvih problema :D
A uljup kad sam pripremala za kolokvij skinula sam tu skriptu i poskidala sva pitanja sa foruma koja su bila na ispitima i sve to ima u skripti, tako da mislim da je dobra. Jos sam uzela knjige iz knjiznice i nisam primjetila da nesto fali u skripti.A i znam kolege koji su ucili samo iz nje i polozili..
Ajde, hvala vam na konkretnim odgovorima. Koliko ste dugo spremali ULJP, ak se smije znati?
Već nekoliko dana radim na ULJP-u i nadam se stić do 22.9.
Realno?

Darijana

Ajde, hvala vam na konkretnim odgovorima. Koliko ste dugo spremali ULJP, ak se smije znati?
Već nekoliko dana radim na ULJP-u i nadam se stić do 22.9.
Realno?
Hej ja sam položila preko kolokvija a učila sam za svaki kolokvij tjedan dana s tim da nisam naučila sve jer ne bih stigla za tjedan...bazirala sam se na pitanja koja su se najčešće pojavljivala i to sam naučila uglavnom imala sam puno sreće...

zsurin

Da li mi netko može napisati kako je glasilo četvrto pitanje a i b sa ovoga roka? Nisam ga odgovorila niti se mogu sjetiti.

jelka21

4a metode oou-a navesti i ukratko objasniti, 4b učeća organizacija, objasniti i navesti predstavnike

meni bi trebalo treće, ne sjećam se konkretno jer nisam znala odgovor, znam da je bila riječ o dva trenda?

amloe

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Treće pitanje pod a) sustav radnih mjesta,pod b) dva trenda približavanja karijernih sustava i sustava radnih mjesta u zemljama OECD-a, nalazi se u knjizi tamo kod ta dva sustava par redova.

Malo po malo cemo skupit, jel se sjeca tko ona dva pitanja iz zakona? :D

Smile

Detaljnije objasniti utvrdjivanje liste kandidata i testiranje (cl. 51.) i razlika izmedju redovnog i izvanrednog prijma u drzavnu sluzbu (cl. 47.)

jelka21

pitanja sa zadnjeg roka
1a obilježja administrativnog modela
1b ciljevi, vrijednosti i status javnih službenika menadžerskog i integralnog modela
2a objasni kako se mijenjao odnos službenika prema građanim krpz povijest
2b obilježja javnih službenika
3a koje su karakteristike sustava radnih mjesta i koje zemlje ga koriste
3b dva trenda koja pokazuju približavanje karijernom sustavu i sustavu radnih mjesta
4a nabroji i ukratko objasni metode ooua
4b objasni pojam učeće organizacije, koji su predstavnici
5a razlika između redovnog i izvanrednog prijma u javnu službu
5b detaljno objasni postupak utvrđivanje lista kandidata i testiranje

napredovanje se ostvaruje rasporedom državnog službenika na više radno mjesto unutar iste kategorije ili prelaskom u višu kategoiju radnog mjesta.a promicanje u okviru istog! radng mjesta dobivanje odgovarajućih plaća

učeću org nisam ni ja znala. možda netko drugi?:):)

Darijana

Učeća organizacija je ona u kojoj se individualno stečeno znanje prenese dalje drugima u organizaciji tj. Organizacija će postati učeća kad se individualno stečeno znanje prenese drugima u organizaciji npr. Kad službenici poslani na usavršavanje prenesu to znanje drugima u organizaciji.

Anchy055

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Položila od prve danas kod prof.Manojlović, pitanja:Udaljenje iz službe , merit sustav , elementi po kojima se osoblje zapošljava po njemu , normalizacija javne službe , faktori uljp-a, novi oblici komunikacije i kakva je to efektivna komunikacija, organizacijska kultura, kako je Koprić došao do nje, što je spojio, na usmenom može doći praktički bilo koje pitanje zato treba dobro naučiti , ali glavno da se prođe pošto je uljp , barem meni jedan od težih predmeta

Ina18

neka pitanja kojih se sjecam sa usmenog dns su: korupcija-vrste, razlike i sve o tome, lake povrede sluzbene duznosti- nabrojati , tko pokrece postupak i tko odlucuje o njima, PTRI sve o tome i definiciju treba obavezno znati, problemi kod ocjenjivanja-sve, merit nabrojati one kljucne elemente, integralni model i usporedba sa menadzerskim, normalizacija.. na usmenom se trazi povezivanje gradiva i potrebno je znati objasniti def.,a ne samo nabrojati... atmosfera je opustena i ugodna, prof.Manojlovic daje dovoljno vremena ako nam je potrebno..

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks