AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upravljanje ljudskim potencijalima s osnovama službeničkog prava

fakin

Super Moderator
1. a) Što je merit sustav i koje su iznimke? Objasni primjer iznimki merit sustav prema Zakonu o državnim službenicima.
b) Koji su ključni elementi u javnoj upravi po kojima se osoblje zapošljava i raspoređuje prema merit sustavu?
2. a) Objasni 3 komunikacijska obrasca.
b) Objasni podržavajuću komunikaciju.
3. a) Objasni 3 značenja strategijskog ULJP-a.
b) Koje su prednosti i koristi strategijskog upravljanja ULJP-a?
4. a) Koje su glavne metode OOU-a?
b) Objasni razliku razvoja ljudskih potencijala i kontinuirano profesionalno obrazovanje.
5. a) Koja je svrha ocjenjivanja državnih službenika?
b) Objasni postupak ocjenjivanja državnih službenika.

Darijana

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Pitanja s drugog kolokvija
usporedi sustav radnih mjesta sa sustavom odjela
2 trenda približavanja sustava radnih mjesta i karijernog sustava
7 kriterija koje mora zadovoljiti postupak procjenjivanja u AC
uvjeti za napredovanje po ZODSu
svrha ocjenjivanja drz.službenika po ZODSu
postupak ocjenjivanja
preporuke SIGME u pogledu sluzbenickog zakonodavstva
Tehnicka razina
nabrojati glavne metode oou-a
Kpo i rljp

Silvia

A jesam ga zbrljala, umjesto 7 kriterija pisala o Ptri-ju, umjesto tehnicke razine ne znam vise koju sam pisala... Kako ste ostali rijesili kolokvij?

Darijana

A jesam ga zbrljala, umjesto 7 kriterija pisala o Ptri-ju, umjesto tehnicke razine ne znam vise koju sam pisala... Kako ste ostali rijesili kolokvij?
Ja se nisam uopće mogla sjetiti 7 kriterija, preporuke sigme samo pola ....ugl nisam zadovoljna moglo bi biti loše

Silvia

Položila kod prof. marčetić. Pogledala je testove, ako su prvi i drugi kolokvij bili dobri i ako ocijeni da imate uvjeta odgovarati za višu ocjenu, dobit ćete priliku. Ako ne, piše dvojku. No, ako ste i prvi i drugi kolokvij bili li- la s bodovima, morat će vas pitati za dva. Sad, nisam ostala do kraja da saznam što se pitalo, možda kolega sam poslije napiše. Ja sam na drugom kolokviju imala 8 bodova i 3 nule, a na prvom kolokviju 10 bodova i 4 nule, pa me prof.upozorila da nemam dovoljno temelja da odgovaram za 3. Svejedno, još jedan ispit manje, sretno svimaaa!

fakin

Super Moderator
Giljević - ugodni usmeni
pitanja: koje osobe rade u javnoj upravi, integralni model upravljanja, kakva je organizacija službe u svim modelima, opis i analiza posla, koje su metode analize posla i reći nešto o jednoj, vrste timova, razlika timova i radnih skupina, koja su dva modela ocjenjivanja, problemi kod ocjenjivanja, jednice za ljudske potencijale, probni rad, odbor za službu, lake i teške povrede službene dužnosti, sastav službeničkog suda, kazne za povrede službene dužnosti...

mape5

Super Moderator
Položila kod prof. marčetić. Pogledala je testove, ako su prvi i drugi kolokvij bili dobri i ako ocijeni da imate uvjeta odgovarati za višu ocjenu, dobit ćete priliku. Ako ne, piše dvojku. No, ako ste i prvi i drugi kolokvij bili li- la s bodovima, morat će vas pitati za dva. Sad, nisam ostala do kraja da saznam što se pitalo, možda kolega sam poslije napiše. Ja sam na drugom kolokviju imala 8 bodova i 3 nule, a na prvom kolokviju 10 bodova i 4 nule, pa me prof.upozorila da nemam dovoljno temelja da odgovaram za 3. Svejedno, još jedan ispit manje, sretno svimaaa!
a zakaj nema temelja? pa kaj se na usmenom ne može povisiti ocjena, kao što se može smanjiti???? e ti njihovi kriteriji
al nek si ti prošla ... bravo

Darijana

i ja prosla jucer kod prof. Marcetic pitanja teske povrede sluzbene duznosti kazne, i tko o njima odlucuje, upravljanje radnim izvrsenjem i motivacijske teorije.kolege je jos pitala karijerni sustav,sustave napredovanja,antimotivacijske teorije,pogreske kod ocjenjivaca i to je to dok sam ja bila. uglavnom po meni profesorica ok, nije prezahtjevna ali mora se nesto znati moze i svojim rijecima...

Silvia

I ja se slažem s tobom, ima mnogo nelogičnosti, kao da je bitno imam li dovoljno bodova za veću ocjenu. Svi koji prođu pismeni, zmači da su zadovoljili kriterij za prolaz, a ovako je ispalo da mi je valjda zbog ove 4 nule na prvom kolokoviju cijeli pismeni klimav? Uglavnom, svaki put se čudom čudim izjavama profesora s ove katedre.

fakin

Super Moderator
zadnja dva puta kad sam bio na usmenom iz ove katedre ovo su moja iskustva:
1. imao sam 11 bodova (12 je za ocjenu 3) dobio sam 3 pitanja na usmenom na sva 3 sam sve točno odgovorio i nakon toga bilo je od prof.: kolega ovo će biti jedva za dovoljan...
2. imao sam 12 bodova znači 3, dobio sam 2 pitanja na oba točno odgovorio i nakon toga prof.: kolega ovo je za dovoljan...

Silvia

Pa kako??? Šta se događa s onima koji dobe na pismenom maksimalan broj bodova ili se približe bodovima maksimumu? (I pitanje da li takvi uopće postoje?) Zar i oni na usmenom kreću sa "startne" pozicije s ocjenom dovoljan nakon 3 pitanja :wtf: Već sam pisala na temi eup-a da je prof. Manojlović rekla kako za ocjenu dovoljan traže na pismenom 40%, a na usmenom moramo biti još bolji, moramo pokazati znanje preko 50%. Mislim da ova katedra ima velikih problema sa ocjenjivanjem, a po količini nezadovoljnih i nepravedno usmeno ocijenjenih kolega, jedino se da zaključiti da je problem u ocjenjivačima. Još sam jednu stvar shvatila, bilo da učim više ili manje za neki ispit, uvijek dobim dva. I to me već počelo srditi...

fakin

Super Moderator
na katedri za upravno pravo, obiteljsko ili čak i najteže građansko bez problema se dobiju više ocjene jer sam iz prve ruke vidio i doživio, tako da i više je nego očito gdje je problem

Silvia

Dobro da postoje i druge katedre, čisto da nam ne dokrajče volju za studiranjem. A za ovih par koji su mi preostali sa ove katedre, treba navući boksačke rukavice i navaliti :boks::boks:

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
Ne pamtim da je itko ikada uspio objasniti smisao paralelnog postojanja usmenog i pismenog. Na svaki upit o tome, uslijedio je kratak odgovor: "Kolega, to vam je tako." :D Kao da je to bogomdano pravilo ili barem teorem koji se ne propitkuje. ;)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks