AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upravljanje ljudskim potencijalima s osnovama službeničkog prava

zsurin

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Može li mi netko odgovoriti na pitanje: funkcionalna definicija državnih službenika i definicija prema zakonu? Nije mi jasno na koju se to definiciju odnosi?

Darijana

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Može li mi netko odgovoriti na pitanje: funkcionalna definicija državnih službenika i definicija prema zakonu? Nije mi jasno na koju se to definiciju odnosi?
To je ono da funkcionalne definicije određuju pojam službenika prema sadržaju funkcije koju obavljaju i prema metodama i dr. Svojstvima( položaj,status, prava i dužnosti) koji proizlaze iz obavljanja sluzbenicke funkcije. A u zakonu to je članak 3.

zsurin

Molim pomoć. Nigdje ne mogu naći odgovor na pitanje: škola ljudskih odnosa i usporediti je sa ULJP?

jelka21

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
1.a) objasni ljudske potencijale u užem i širem smislu
b) koji su faktori koji utječu na ULJP
2.a) objasni funkcionalnu definiciju javnih službenika i kako je definirana u našem zakonu*
b) karakteristike javnih službenika
3.a) objasni 3 komunikacijska obrasca s aspekta personalne funkcije
b) novi oblici komunikacije kojima se postiže izravna veza sa individualnim zaposlenikom u javnim organizacijama i njihove karakteristike
4.a) prednosti centra za procjenjivanje (AC-a)*
b) uvjeti napredovanja državnih službenika, prema zakonu*
5. a) što se utvrđuje pravilnikom o unutarnjem redu, a što planom prijma u državnu službu
b) objasni pripremu i donošenje plana prijma u državnu službu

mimsi

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Funkcinalne def jav.sl.i prema zakonu,obiljezja karakterisrike jav sl,prednosti ac, zakonske pret.za napredovanje,prijam u dr.sl zakon ,sto se ur pravilnikom a sto plan prijma, oblici komunkacije ,podjela prema indiv zapos.kratki skupovi odg,,def u uzem i sirem smislu

Radica

na katedri...vidim da su objavljeni rezultati za Eup, ali još uvijek ništa za uljp

Rezultati su na katedri

anita pi

Hvala...

Objavljeni rezultati...usmeni sutra u 12,30h ispituje asisten Giljevic....ako netko zna na sta se fokusirati i sta ponoviti u ovom kratkom vremenu, molim da javi...

samaritan

Za Lilith

Možeš ići na kolokvij. Naravno moraš ići na predavanja, i to ako si izvanredni stud. onda ideš na predavanja za izvanredne. Uvjet je da nisi išla na komisiju. Znači mogla si 3 puta pasti i ići na kolokvij. Ovo ti je bilo prošle godine. Pretpostavljam da će biti tako i ove. I..........olakša ti stvari.........ali ne onoliko koliko misliš da hoće. Svejedno je teško i tako.........

zsurin

Može li mi netko pomoći kako da dođem do objavljenih rezultata. Na katedri pod ULJP nema vijesti.

anita pi

Evo prosla danas kod asistenta Giljevica...super ugodan ispitivac, al moj savjet je da prolazite po knjizi, jer se trazi razumijevanje; pitanja: menadjerski model, uceca organizacija, klasifikacija radnih mjesta po uredbi, funkcionalna definicija, strategijsko upravljanje uljpom

mimsi

Teo usmeni danas stvarno je dobar svi smo prosli ,trudi se pomaze nece rusiti,pitanja razvoj ljudskih potencijala, ustrojstvene jedinice,ocjenjivanje, problemi kod ocjenj,timovi ,odbor za dr.sluz.

matejchy

Meni je ovaj rok bio baš grozan! Puno opsežnih pitanja, a premalo vremena za odgovor! Baš sam sad ispisivala odgovore na pitanja ispada da sam morala ispisati 5 i pol stranica bilježnice. Uopće nemaš vremena za razmisliti o odgovoru, a gdje još nešto napisati.

Velike čestitke onima koji su uspjeli položiti na ovom roku! :grin:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks