AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upravljanje ljudskim potencijalima s osnovama službeničkog prava

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
2 metode OECD-a,jel se to netko zabunio pa mislio na metode OOU-a ili ja jednostavno ne mogu naći odgovor na to ? hvala puno unaprijed.
Organisation for Economic Co-operation and Development

8. 2 TRENDA KOJA POKAZUJU PRIBLIŽAVANJE KARIJERNOM SUSTAVU I SUSTAVU RADNIH MJESTA?
Istraživanje u zemljama OECD-a provedeno koncem 2002.godine pokazalo je dva trenda:
a) Sustavi radnih mjesta počinju davati veću ulogu središnjim tijelima za ULJP, te imaju više centralizirane sustave upravljanja za vodeće osoblje nego prije.
b) Karijerni sustavi povećavaju broj radnih mjesta na koje se dolazi

gia jordan

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Zanima me kao i kolegu da li je istina da tko je prosao prvi kolokvij i prođe drugi pismeni da moze uzet ocjenu na usmenom bez odgovaranja tog drugog kolokvija?

Darijana

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
bok, imam pitanje, ko je prosao 2 kolokvij iz upravljanja sad na prvom roku, sto pitaju na usmenom i dal je istina da pitaju i gradivo iz 1. kol i 2. i dal postoji mogucnost upisivanja ocjena bez usmenog??
Mislim da ne postoji takva mogućnost, ali i mene zanima da li stvarno pitaju samo drugi dio...

Zeljaa

Mislim da ne postoji takva mogućnost, ali i mene zanima da li stvarno pitaju samo drugi dio...
Pa ako je receno da se pita samo drugi kolokvij na usmenom, ne vidim onda zasto bi pitali i prvi dio, to sigurno niko nije ponavljao. A koliko sam cula, prosli rok je prof.Marcetic upisala ocijene, pitala je hoce li netko odg.za vecu ocijenu, ko nije htio samo je upisala ocijenu iz kolokvija. Da li ce i na sljedecim rokovima biti takve srece, vidjet cemo...

Darijana

Pa ako je receno da se pita samo drugi kolokvij na usmenom, ne vidim onda zasto bi pitali i prvi dio, to sigurno niko nije ponavljao. A koliko sam cula, prosli rok je prof.Marcetic upisala ocijene, pitala je hoce li netko odg.za vecu ocijenu, ko nije htio samo je upisala ocijenu iz kolokvija. Da li ce i na sljedecim rokovima biti takve srece, vidjet cemo...
A tako bi trebalo biti ali ništa me ne bi iznenadilo...A za upis ocjena nadajmo se....

gia jordan

Moze li netko napisati koliko često i da li uopće pitaju na drugom kolokviju sve ono LItvu, Sloveniju prije 1989 i poslije 1989? Ako netko moze odg da li to pitaju hvala

Darijana

Moze li netko napisati koliko često i da li uopće pitaju na drugom kolokviju sve ono LItvu, Sloveniju prije 1989 i poslije 1989? Ako netko moze odg da li to pitaju hvala
Nisam čula da su to pitali niti se pojavljivalo na pismenim...valjda neće ni sad

Paulina

Meni piše na studomatu da je ispit sutra u 11, čudno mi je to, zadnji put je bio u 10h...

Molim vas da vidite da li kod vas piše isto...hvala...

zsurin

Molim da mi netko pomogne po kojoj skripti je moguće ućiti za ispit, jer ne polažem po kolokvijima?

jwn

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pitanja za 2 kolokvij 23.6
1 metode i tehnike odabira javnih sluzbenika i njohove karakteristike
2 odabir prof vodeceg osoblja u sustavu radnih mjesta i sustavu odjela
3 prednosti koristenja usluga AC
4 kakvo moze biti upravljanje izvrsenjem, objasni i postupak pracenja radnog izvrsenja
5 komponente koje odreduju sustave OOU i ukratko objasni
6 metode OOU i objasni metode oblikovanja ponasanja
7 razlika participativne i autoritarne kulture
8 temeljne vjestine ucece org
9 ustrojstvene jedinice nadlezne za razvoj i upravljanje ljudskim potencijalima
10 odbor za drz sluzbu, sastav, ko ga imenuje, ko ga ocjenjuje i njegova nadleznost

Tinčica

Pitanja s ispita 23.6

1. A) Karakteristike javnih službenika
B) Ključni elementi da se osoblje zapošljava po merit sustavu

2. A) Četiri značenja ULJP-a u suvremenoj teoriji i kratko objasni
B) Objasni razliku ULJP-a u privatnom i javnom sketoru

3. A) Otvoreni sustav napredovanja službenika i u kojem zemljama je karakterističan
B) Nedostaci – nisam sigurna dal otvorenog sustava ili automatskog sustava napredovanja

4. A) Objasni razliku organzacijske klime i organizacijske kulture
B) Objasni poduzetničku kulturu

5. A) Nabroji prava i dužnosti državnih službenika
B) Navedi kada je državni službenik dužan odbiti izvršiti nalog i kada može odbiti izvršiti nalog

Vugra

Prošli tjedan sam poslala u skriptarnicu, zods , napravljen kao skripta. Bez onog članak 1., i u odlomcima vracanja na članke po broju.
Eto, nadam se da ce nekima barem koristiti,jer barem sto se mene tice ja ne mogu uciti iz "cistih"zakona!

zsurin

Onoj za kolokvij 1 i 2 nije bitno što ne polazes po kolokvijima jer gradivo je isto :)
Puno ti hvala. Skripta za prvi kolokvij je od ove godine, a ova koja sadrži 1 i 2 kolokvij je od 2013 godine. Da li ona vrijedi? Skripta za 2.kolokvij od ove godine još nije objavljena u skriptarnici.

Darijana

Puno ti hvala. Skripta za prvi kolokvij je od ove godine, a ova koja sadrži 1 i 2 kolokvij je od 2013 godine. Da li ona vrijedi? Skripta za 2.kolokvij od ove godine još nije objavljena u skriptarnici.
Vrijedi ti ona 1 i 2 od 2013
Samo pogledaj iz knjige str 102 faktori koji utječu na uljp jer to fali u 1, a u 2 fali dio o komparativnim službenickim sustavima od str 264-298 to ne bude često na ispitu al znalo se pojaviti pa pogledaj u knjizi :) btw i ja učim po toj skripti

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks