AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upravljanje ljudskim potencijalima s osnovama službeničkog prava

blankad

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Re: Upravljanje ljudskim potencijalima i službeničko pravo

Pa ne treba zakone, zakon i uredba su ulazili u prvi kolokvij sta ne?
neznam ja sam cula da na usmenom pita i zakon...al jos bolje ak ne treba :D

ana22

Koliko se sjecam...
Na predavanjima je profesorica rekla da se za drugi kolokvij izlazi na bilo kojem ljetnom roku koji student izabere i ako se polozi, na usmenom se odgovara samo drugi dio kolokvija.
Molim ako grijesim ispravite me

u pravu si...

Barbara94

Mladi član foruma kojeg zanima uprava

ej, imam pitanje u vezi izostanaka. kolko sam ja skuzila,moze se izostati 2 puta ako zelis izaci na kolokvij. danas sam dobila informaciju da ta 2 puta vrijede do prvog kolokvija, a da od njega pa do kraja semestra(gdje su 3 predavanja) da se ne smije ni jednom izostat,da to vrijedi za pristup drugom kolokviju. da li itko ima kakva saznanja o tome? :)

blankad

pa da tak je bilo kao..al danas nas nije prozivala..samo nam je potpise dala..valjda ce onda taj potpis vrijediti ko da nas je prozivala..al posalji mail marčetički pa pitaj

hela

Ako se 2.kolokvij padne-mora se na cijeli ispit ili?

blankad

kaj sad na kraju treba znati zakon za drugi kolokvij ili ne?

goga

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.

kaj sad na kraju treba znati zakon za drugi kolokvij ili ne?
Ne treba zakone uciti za drugi kolokvij. Samo kako stoji navedeno u literaturi za kolokvij.

ena38

Ako netko zna...da li se i odustajanjem tj. neodjavljivanjem ispita isto računa kao pad u smislu poništavanja prvog položenog kolokvija??? i da li se na drugi kolokvij može izaći 8.7.?

ana22

Ako netko zna...da li se i odustajanjem tj. neodjavljivanjem ispita isto računa kao pad u smislu poništavanja prvog položenog kolokvija??? i da li se na drugi kolokvij može izaći 8.7.?
ako ga ne odjaviš i ne dođeš, računa se kao pad.
na drugi kolokvij možeš na bilo kojem ljetnom roku. dakle, 6. i 7. mj :)

slayer

Dali netko možda zna tko od predavača ispituje ovaj predmet ovih dana? Ovo je jedini predmet koji nisam položio sa 2. godine (odslušao sam ga prošle godine) a sjećam se da je tada ispitivao asistent Giljević... Hvala

sufi

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.

Ako imam dobar info prof.Marcetic i asistentica Manojlovic pitale su od drugog mjeseca sve rokove. A Teo se vratio kuci ;-) pa sretni bili mozemo ga se nadati na rokovima koji slijede.

ana22

Vidjela sam tu među pitanjima antimotivacijske teorije, zna netko odgovor na to?

blabla

Vidjela sam tu među pitanjima antimotivacijske teorije, zna netko odgovor na to?
antimotivacijska teorija- teorije koje dokazuju da su pitanja motivacijskih teorija o tome kako motivirati zaposlenike zapravo pogrešna pitanja.

Marcum smatra da su motivac.teorije manipulativne te pogrešne. one pokušavaju simulirati akciju, pretpostavljajući da prije nije postojala inicijativa.
Temelji se na pretpostavci da protagonist s višim statusom treba motivirati 2.stranu-nižeg statusa -> odnosi su nejednaki.

Previše se oslanja na nagrade za postignuće ciljeva - one mogu uništiti ljudski prirodni interes za posao, jer ljudi to neće činiti za vlastito zadovoljstvo.

Ljudi trebaju odabrati posao koji ih zanima i kojeg vole jer će imati izazov, biti trajno motivirani, te cilj: stjecati veće znanje. (suviše radikalna i idealistička ideja)

(ne garantiram da bi se ovim odgovorom dobilo 2 boda na ispitu :D )

ana22

Imam još jedno pitanje :)
Za vrste komunikacije pišem vertikalna i horizontalna.. a za nove oblike: elektronička, uvjerljiva i aktivno slušanje.. Jel to točno?

Saraa

E sad vrste jesu hor i vert a za nove su po meni kratki skupovi ispitivanje stajališta podržavajuća kom.

Je i to što si ti rekla al ubiti sve to.

Marija92

Može pitanja 2. kolokvij sa današnjeg roka?

ana22

Pitanja s kolokvija: koje osobine menadžeri trebaju usvojiti, objasni faze planskog ciklusa, razlika tima i radne skupine, zašto je tim efektivniji po nekom frajeru na M. , upravljanje radnih izvršenjem i koje su funkcije, što orijenacije služb. znače za org. kulturu, poduzetnička i upravljačka kultura... i zadnje pitanje je bilo nešto vezano za VB i Francusku, što nemam pojma uopće o čemu se radi.
Dakle na ovom kolokviju su se pojavila 3 pitanja koja uopće nemaju u skripti, na moju žalost :/

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks