AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upravljanje ljudskim potencijalima s osnovama službeničkog prava

L-girl

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Re: Upravljanje ljudskim potencijalima i službeničko pravo

Znači sad za kolokvij ne treba znati cijeli zakon o drž. službenicima? A da li znate hoće li biti pitanja iz one uredbe o klasifikaciji radnih mjesta u drž. službi? Hvala :)

I još jedno pitanjce za definiciju javnog službenika, di je najtočnija definicija jer sam gledala po knjizi ima organizacijska i funkcionalna i ona iz zakona? Još jednom hvala :)

Da mene zanima dal se može uljp naučiti iz skripte + ZODS za prolaz? i kolko vam je vremenski trebalo za naučiti?

tina4

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

Znači sad za kolokvij ne treba znati cijeli zakon o drž. službenicima? A da li znate hoće li biti pitanja iz one uredbe o klasifikaciji radnih mjesta u drž. službi? Hvala :)

I još jedno pitanjce za definiciju javnog službenika, di je najtočnija definicija jer sam gledala po knjizi ima organizacijska i funkcionalna i ona iz zakona? Još jednom hvala :)

Da mene zanima dal se može uljp naučiti iz skripte + ZODS za prolaz? i kolko vam je vremenski trebalo za naučiti?
treba cijeli zakon. prema popisu literature u 2. kolokviju je samo knjiga uljp u javnoj upravi pa nekom logikom onda treba cijeli zakon za prvi :D
iz uredbe su se do sad znala pojavljivati pitanja pa moguce da ce jedno i sad.
a kod definicije sluzbenika treba znati te organizacijske i funkcionalne, ali i iz zakona jer zna biti pitanje usporedbe sa zakonom.

i da, sto se tice skripte ne znam odg :D navodno moze. a vrijeme - ovisi

amloe

Može li mi tko staviti link za ZODS NN 49/12 (to pise da treba za prvi kolokvij jel tako?)

soledad

Može mi netko odg. na pitanja?
1.up.reforme u postsocijalističkim zemljama i utjecaj nomenklature
2.koje mjere i postupke bi trebalo provesti da uspije reforma u postsocijalističkim zemljama

ena38

Info vezana za današnji kolokvij, za sve koji su bili grupa B. Bilo je pitanje korupcija u tranziciji, a što ne spada u literaturu. Zvala sam asistenticu, i oni su skužili, tako da će sniziti kriterije, točnije ukupno 18 bodova, 7 za prolaz.
Pa možda ima netko na granici, pa ga ovaj podatak razveseli...

mape5

Super Moderator

jel se sjeća netko, bilo tko današnjih pitanja? ja se sjećam samo da je bilo sustav ocjenjivanja :D i vanjski faktori koji utječu na uljp, pa razlika između klasične personalne funkcije i funkcije Uljp,

ana22

ovoga se sjećam: obilježja javnih službenika, funkcionalna def službenika i objasni po ZODS-u, službenički i viši službenički sud i tko ih ustrojava, što mora sadržavati zahtjev za postupak za tešku povredu službene dužnosti, razlika kadrovske i birokratske organizacije:disgusted:, razlika uljp-a u užem i širem smislu, obilježja integralnog modela i razlika u percepciji integralnog i menadžerskog...
to je to po sjećanju, grupa B ;)

natashah

bio je merit sustav i iznimke, objasniti ocjenjivanje drž.službenika, administrativni model (ciljevi, vrijednosti, usmjerenja) najpoznatiji primjer spoils sistema, službenici kao nositelji povlastice (beneficije)...

ena38

Rezultati prvog kolokvija iz predmeta UPRAVLJANJE LJUDSKIM POTENCIJALIMA S OSNOVAMA SLUŽBENIČKOG PRAVA

Redovni studenti

Bartol Kristina

Borovčak Margareta

Ciprić Klara

Đurić Blanka

Glavač Iva

Halužan Leona

Ibrahimi Selma

Kapelski Tanja

Knežević Marina

Kolar Adriana

Kozina Zlatko

Kučiš Kristina

Leš Barbara

Luški Lucija

Maleković Ana

Mijatović Martina

Novak Velina

Pervan Ana

Postružin Marija

Pulek Lidija

Trajkovska Nataša

Zeljko Daniela

Županić Ivana

Izvanredni studenti

Barušić Damir

Grdić Lorena

Grubišić Dominik

Jemeršić Goran

Marić Barbara

Mateljak Helena

Mavračić Karlo

Odak Ivana

Pavlović Gordana

Sučevac Renata

Šimunac Vedran

Tirić Andreja

Tomić Marija

NAPOMENA: Uvid u negativno ocjenjene kolokvije moguće je obaviti u četvrtak, 22.5. u 12.30h, G10, soba 21/3.

Kvizoman2

Mene sad zanima s ozbirom da sam prošao, jel drugi kolokvij na prvom ljetnom roku ili kako to ide?

kklara

Ljudi, ako prođemo oba kolokvija, imamo usmeni i na usmenom odg. sve ili? Jer ako je tako, onda mi ovi kolokviji ne znače previše. :S

nogalo007

Na usmenom se odgovara samo drugi kolokvij. Ako si prošla prvi,s tim si zavrsila.

mape5

Super Moderator

a ja sam imala na kolokviju 7 bodova i 4 nule i nebi našle taj jedan f... bod za prolaz
plakala sam dan i noć ...

blankad

sad za drugi kolokvij iz ove skripte podjeljene na dva djela ispada kad se izbaci prvi dio da to sve skupa sa zakonima i literaturom ispada valjda 40 stranica...jel to moguce?cini mi se nekak prelagano :D

adri01

Pa ne treba zakone, zakon i uredba su ulazili u prvi kolokvij sta ne?

Coda

Ljudi, ako prođemo oba kolokvija, imamo usmeni i na usmenom odg. sve ili? Jer ako je tako, onda mi ovi kolokviji ne znače previše. :S
Koliko se sjecam...
Na predavanjima je profesorica rekla da se za drugi kolokvij izlazi na bilo kojem ljetnom roku koji student izabere i ako se polozi, na usmenom se odgovara samo drugi dio kolokvija.
Molim ako grijesim ispravite me

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks