AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upravljanje ljudskim potencijalima s osnovama službeničkog prava

chubelina

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Re: Upravljanje ljudskim potencijalima i službeničko pravo

dal netko zna kako izgleda kolokvij iz ovog predmeta? ili ispit

Andreja

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

dal netko zna kako izgleda kolokvij iz ovog predmeta? ili ispit
ispit je isti kao i svaki s ove katedre, znači kao i nauka i državna ako si ju dala :happy:

Maja69

iz svih mogućih skripti nisam našla odgovore na ova pitanja, pa ako netko može tko ima knjigu, ukratko napisati odgovore, bila bih mu zahvalna, a i ostalima će pomoći koji uče iz skripta.
- temeljna načela škole ljudskih odnosa, sličnosti škole ljudskih odnosa i scientific managementa, karakteristike OOU u kontinentalnim zemljama i koje su to zemlje, odrednice za javnu upravu prema SIGMI (dal se to odnosi na uvjete hrv.službeničkog sustava prema sigmi?), upravljanje karijerom-nekada i sada, kod prosudbenog i razvojnog modela kako to povezati s hrv zakonodavstvom, na koji način su se mjenjali sustavi napredovanja i usavršavanja službenika, vrijednosti koeficjenata poslova radnih mjesta?? i dal trebamo sad po novom znati o plaći, kako se izračunava tko je donosi itd?

MARYYNNA

Može li mi netko odgovoriti na ova pitanja ili reći na kojoj se stranici u knjigama nalazi,hvala vam:
-Koji je sustav napredovanja zastupljen u RH
-2 promjene koje ukazuju na približavanje klasifikacijskog sustava i sustava RM (ovo mi baš nije jasno jer kolko sam skužila klasifikacijski sustav se dijeli na sustav RM i karijerni sustav,tako da mi je pitanje nelogično,pa ako netko zna možda o čemu se ovdje radi)
-Kakav bi trebao biti platni sustav da bude optimalan
-Elementi klasifikacijskog sustava(da li tu treba nabrojati one dvije vrste klasifikacijskog sustava ili?)
-Smjernice za ULJP ?
-Povelja EU,1995. za ULJP?
-3 komunikacijska obrasca s aspekta ULJP
-metode i tehnike za poboljšanje uvjeta službeničkog sustava
-u kojoj knjizi mogu nać ono o nomenklaturi i o administrativnoj korupciji i states capture???
-koeficijenti plaće???
-orjentacija službenika?
-definicija službeničkog sustava i službeničke etike
-reforme po hasseu??
-komponente UN?
HVALA VAM!!!

dal ima netko sakupljena sva pitanja s rokova pa da tu okaci...
kolegice ja sam prije par dana poslala sva pitanja,tako da možete malo preć ovu temu i vidjeli biste sva pitanja skupljena na prethodnoj strani,pa da se ne ponavljaju jedno te isti postovi,imate na str 34 ili 33

Giulietta

Mladi član foruma kojeg zanima uprava

Moze li mi netko reci jer sam ja zbunjena :/ vidim da se u pitanjima pojavljuje karijerni sustav a to se nalazi u knjizi sluzbenici i tranzicija koju trebamo znati do 146 strane a ti sustavi su negdje na 150 strani tak nesto i NE ULAZE I LITERATURI i sada me zanima kaj to trebamo znati ili ne??

Dolla

Miss Gates

Nešto mi nije jasno vezano uz prvi kolokvij budući da nemam knjigu nego samo skriptu pa ako bi mi mogao odgovoriti netko tko ima knjigu... Prof. je rekla da u prvi kolokvij ulazi sve do metoda... E sad, da li se to odnosi na ono poglavlje Metode i instrumenti ULJP-a u javnoj upravi ili?

Moze li mi netko reci jer sam ja zbunjena :/ vidim da se u pitanjima pojavljuje karijerni sustav a to se nalazi u knjizi sluzbenici i tranzicija koju trebamo znati do 146 strane a ti sustavi su negdje na 150 strani tak nesto i NE ULAZE I LITERATURI i sada me zanima kaj to trebamo znati ili ne??
Treba, to smo radili na predavanjima.

MARYYNNA

karijerni sustav ti se nalazi u knjizi Upravljanje ljudskim potencijalima u pod naslovom Tradicionalni modeli i merit sustav...zajedno sa sustavom radnih mjesta

Može li mi netko odgovoriti na ova pitanja ili reći na kojoj se stranici u knjigama nalazi,hvala vam:
-2 promjene koje ukazuju na približavanje klasifikacijskog sustava i sustava RM (ovo mi baš nije jasno jer kolko sam skužila klasifikacijski sustav se dijeli na sustav RM i karijerni sustav,tako da mi je pitanje nelogično,pa ako netko zna možda o čemu se ovdje radi)
-Elementi klasifikacijskog sustava(da li tu treba nabrojati one dvije vrste klasifikacijskog sustava ili?)
-Smjernice za ULJP ?
-u kojoj knjizi mogu nać ono o nomenklaturi i o administrativnoj korupciji i states capture???
-koeficijenti plaće???
-orjentacija službenika?
-reforme po hasseu??
-komponente UN?
HVALA VAM!!!

kolegice ja sam prije par dana poslala sva pitanja,tako da možete malo preć ovu temu i vidjeli biste sva pitanja skupljena na prethodnoj strani,pa da se ne ponavljaju jedno te isti postovi,imate na str 34 ili 33
itkoo???

may

-Smjernice za ULJP ?
-koeficijenti plaće???
-orjentacija službenika?
-reforme po hasseu??
-komponente UN?
HVALA VAM!!!

3 komunikacijska obrasca ULJP-a:

1. Tradicionalni model komunikacije -- odvija se na relaciji gore-dolje. Upute i /ili naredbe prosljeđuju se od središnje personalne službe rukovoditeljima pojedinih org. jedinicakoje su dužne izvršiti.
2. Menadžerski model --- teče u 2 smjera,između menadžera pojedine org. jedinice i izvršitelja, koji obavljaju personalne poslove.
3. Višesmjerni model --- Uključuje zaposlenike na svim razinama.

Elementi klas. sustava:

1. Definicije i nazivi pojedinih klasa
2. Sustav klasa koji povezuje klase u jednu neproturiječnu i potpunu cjelinu
3. Pravila za razvrstavanje koja primjenjuju slijedno logički ili praktički prihvatljive kriterije za uvrštavanje službenika odn. radnih mjesta u pojedine klase

Komponente pema izvješću UN-a:

1. Politički nepristrana i profesionalna javna služba koja setemelji na merit načelima
2. Središnja organizacija "čuvar", strategijsko vodstvo i nadzor sustava upravljanja
3. Čvrsti fokus na javno upravljanje, usmjereno na rezultateuz korištenje efektivnih pokazatelja
4. čvrsta, objektivna antikorupcijska pravila i organizacije
5. Zakonodavne odredbe i profesionalne norme
6. Sustavi i vještine koje osiguravaju visoku razinu komunikacijskih kapaciteta kroz postojanje mreža

mrkvica

jel ima neko posebno izvdojena pitanja samo za 1.kolokvij? pliz?

Latica

spomenuto je na predavanju da bude bil neki predrok. redovan rok je 19.6., jel zna netko kad bi mogao biti taj predrok, kak je bilo prije?
zna li itko odgovor na ovo pitanje?
Hvala

ivancica21

evo današnjih pitanja (grupa B) :/
1. Funkcionalne definicije j.službenika i njihov nedostatak
Organizacijska definicija prema ZDS j.službenika
2. Administrativni model (vrijednosti, ciljevi..) i kakve su funkcije
Metode i instrumenti ULJP-a u j.upravi / objasni
3. Objasni pojam normalizacija službe
Sigma br. 27 / osnovni uvjeti na kojima bi trebali počivati j.služba i prema kojima se procjenjuje hr.služb. sustav
4. Prijedlozi za unaprjeđenje ULJP-a u RH na tehničkoj razini
Haque
5. Detaljnije objasniti sustav ocjenjivanja drž.služb. prema ZODS-u
Za što se uzima u obzir ocjena drž.službenika

rita

Sigma br. 27 / osnovni uvjeti na kojima bi trebali počivati j.služba i prema kojima se procjenjuje hr.služb. sustav
Haque
bok! hoće netko staviti grupu A?

MARYYNNA

Haque
+ metode i instrumenti funkcije upravljanja ljudskim potencijalima

Stefan

Bok ljudi! Jel mi može netko dati neki link od kud da skinem sve bitne zakone! Hvala puno. :)

Paulina

Ako je netko bio na komisiji iz ovog kolegija da podijeli s nama svoje iskustvo, tko je bio, i koliko dugo pitaju...Hvala

babaroga

molim vas jel zna tko kako pita prof Marčetić, koliki je prolaz tj ima li padova na usmenom i ako slučajno netko ima skupljena njena pitanja da stavi
hvala

joj mene strah :unsure:

smotankusha

Čestitke i sretno onima koji su prosli :)

a usput pitanjce, ako netko mozda zna dal se osobno mora doci po index kad je negativan komisijski ispit (4.put al prvi put :D), ili se moze poslat kolegu?

Hvala puno

veki

mi koji nismo prošli na komisiji,imamo minus u zagradi, sutra moramo doć u 2,dali to znači da će nas ipak pitati ili...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks