AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upravljanje ljudskim potencijalima s osnovama službeničkog prava

tarja30

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Re: Upravljanje ljudskim potencijalima i službeničko pravo

ja mislim da ovaj ispit ni Bog otac ne razumije.Ali meni je sad dosta,poslat ću mail profesorici Marčetić ili otići na konzultacije i pitati,jer ovo nije normalno kaj oni nama rade. 30min za 10 pitanja esejskog tipa??? Nema šanse!! Evo primjera na ispitu iz općeg upravnog prava ima 8 pitanja esejskog tipa i 60 min vremena za pisanje!! Nema nikakvih nula ni ostalih stvari. I nemaš kaj pisati 60 min,čak ti je i previše. Da nam tu na ovom predmetu daju bar 45min,jedan školski sat,već bi nam puno značilo..i ja izgledam ko da me netko istukao nakon tog ispita..ma užas..Hvala ti na utjehi..trenutno me ne može ništa ujtešiti jer me u 6mj čeka komisija :frustrating:

chuchi

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

NULE ljudi, NULE :) vam znače slijedeće...
ako niste na pitanje ništa odgovorili, ili ako te ogdovorili, ali nedovoljno za jedan ili dva boda, znači na tom pitanju dobivate nulu. ako skupite 4 NULE to znači PAD... 4 nule znači dva pitanja s dva potpitanja, na primjer 1a, 1b, 2a i 2b. iznimno puštaju na usmene sa 4 nule, ali onda se pripremite na malo jači usmeni, i malo bolje rešetanje :)!
pa nule su aktualne na svakom ispitu s njihove katedre (nauka, EUP, državna, lokalna, uljp...) , kako to da za njih niste znali?! čuvajte se nula, znaju biti gadne :)

Srćeko

Mladi član foruma kojeg zanima uprava

hej..ma znam ja da postoje nule ali me se nikad nisu ticale tj. nisam ih imala 4:) pa je sve dobro prošlo :) a sad ove 2 pa prošla sam nemogu biti tak gadne:) vidjet ćemo u ponedjeljak...držim fige svima...sretno :)

chuchi

pitanja s današnjeg usmenog:
razlika funkcije uljp-a i personalne funkcije
PTRI
prestanak službe nabrojati sve, a zatim po sili zakona
definicija ULJP-a
sve o političkom modelu uljp-a
korupcija
timovi i timski rad

mislim da je to sve... ugl... konačno dvičak... idemo dalje :)

vlatkap

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.

PROŠLA !!! ;)
pitanja: razlika personalne i menađenrske funkcije uljp-a
razlika između tima i radne skupine, vrste timova i objasniti
problemi kod ocjenjivanja i objasniti
kategorije i podkategorije radnih mjesta drž. službenika

mislim da je to sve ali nisam sigurna... nemogu se sjetit...

nula12

koliko ste bodova na pismenom imali vi kaj ste danas bili?

MAJALENA

evo ja imala 15 bodova , pitanja na usmenom :

ADMINISTRATIVNI MODEL

OCJENJIVANJE , one 2 vrste - prosudbena i razvojna

Ocjenjivanje po zakonu

organizacijska kultura

i sad se više ne mogu sjetiti , mislim da je to bilo sve.
Prof. je skroz ugodna , normalna , pomaže i baš mi se čini ok!

Micmac

prosli smo svi jucer..
meni su pitanja bila klasifikacijski sustavi,teske povrede sluzbene duznosti i kazne,ocjenjivanje i faze ocjenjivanja po zakonu,preporuke sigma-e,klasifikacija radnih mjesta po uredbi,uloga javnih sluzbenika u tranziciji..mozda jos koje,al se ne mogu sjetiti

Twity

Evo i ja sam prošla ovaj ispit, učila sam po skripti i svima bi to preporučila jer je unutra stvarno sve bitno za prolaz plus zakoni naravno. Moja pitanja su bila menadžerski model ULJP-a, klasifikacijski sustav radnih mjesta i sustav odjela, koji je kod nas, nabrojiti kriterije klasifikacije radnih mjesta po zakonu, nomenklatura, modeli oou-a, što je predviđeno u ZODS-u što se tiče osposobljavanja i usavršavanja... Profesorica je stvarno ok, nemam riječi zamjerke. Normalna, razumna, pomaže ak se ne možeš sjetiti..ured joj je jako lijep i atmosfera na ispitu je jako ugodna..eh kad bi bilo više profesora poput nje!

Tinchy1808

Evo i ja sam prošla ovaj ispit, učila sam po skripti i svima bi to preporučila jer je unutra stvarno sve bitno za prolaz plus zakoni naravno. Moja pitanja su bila menadžerski model ULJP-a, klasifikacijski sustav radnih mjesta i sustav odjela, koji je kod nas, nabrojiti kriterije klasifikacije radnih mjesta po zakonu, nomenklatura, modeli oou-a, što je predviđeno u ZODS-u što se tiče osposobljavanja i usavršavanja... Profesorica je stvarno ok, nemam riječi zamjerke. Normalna, razumna, pomaže ak se ne možeš sjetiti..ured joj je jako lijep i atmosfera na ispitu je jako ugodna..eh kad bi bilo više profesora poput nje!
a po kojoj skripti si učila?

Twity

a po kojoj skripti si učila?
Po onoj novoj od 79 stranica plus poglavlje iz Ninine skripte di se govori o obrazovanju u europskim zemljama jer toga nema u ovoj prvoj skripti, a neke stvari koje mi nisu bile jasne naučila sam iz knjige(npr.sustav napredovanja u Litvi). Jako ti je bitno i da si skineš ona pitanja koja imaš u skriptarnici jer ti se ta pitanja obavezno pojavljuju na pismenom(i na usmenom).

morskasipa

ČESTITAM!
jedno pitanje samo:što si odgovorila na ispitu koji je kod nas sustav u uptrebi-
kl.sustav r.mjesta,zar ne?PLEASE,što se treba reći za za osp. i usavršavanje
ukratko?

Twity

ČESTITAM!
jedno pitanje samo:što si odgovorila na ispitu koji je kod nas sustav u uptrebi-
kl.sustav r.mjesta,zar ne?PLEASE,što se treba reći za za osp. i usavršavanje
ukratko?
Hvala :happy:..kaj se tiče klasifikacijskog sustava u pravu si ZODS se odlučio za sustav radnih mjesta, kriteriji klasifikacije radnih mjesta su potrebna stručnost za obavljanje poslova, odgovornost, stupanj samostalnosti u poslu, stupanj suradnje s drugim državnim tijelima i kontakt sa strankama, utjecaj na donošenje odluka(to ti sve piše u ZODS i sve joj to moraš navesti). A kaj se tiče metoda oou-a ja sam joj nabrojala one kojih sam se mogla sjetiti(predavanja, tiskani materijali, metode rasprave, praktične i feedback tehnike, metode oblikovanja ponašanja), a oou u ZODS-u su: godišnji programi osposobljavanja i usavršavanja, osobno usavršavanje i osposobljavanje, osposobljavanje rukovodećih drž.službenika(i onih koji to žele biti) u poslovima strateškog upravljanja i specijalni programi oou-a za pojedine grupe drž.službenika..i to je to!

foxy24

Prošla sam danas na usmenom pa da napišem pitanja koja su bila...opcenito o timovima,homogeni i heterogeni timovi,nabrojati sve koje imamo i objasni projektni tim,komunikacija,podržavajuca komunikacija,2 svrhe komunikacije,analiza posla i opis posla,odbor za državnu službu i posrednik e i da pitala me za vecu ocjenu personalnu razinu da objasnim ali nisam::))eto toliko za sad ako se jos cega sitim javim vam...e i da profa je super,ne trazi puno niti ne pila nego konkretno pita ti kazes o tome i super... :yahoo:

zoks3

Pozdrav svim!jel se može ovaj predmet spremit po skirpti? hvala :)

Twity

Pozdrav svim!jel se može ovaj predmet spremit po skirpti? hvala :)
Može, ali ju moraš kombinirati sa zakonom o drž.službenicima obavezno.

maatejaa89

ljudi koja je najbolja skripta iz skriptarnice da ju skinem i ucim po njoj uz naravno zakone !:/

maatejaa89

ljudi sta s ovim uredbama ? jel pitaju to ? i ova uredba o klasifikaciji radnih mjesta NN 77/08 I 13/08 sto pise u vodicu naucit od clanka 1-6 , 11- i 17 clanak. e sad jel se ti clanci odose na obe uredbe ili ?

chuchi

ljudi sta s ovim uredbama ? jel pitaju to ? i ova uredba o klasifikaciji radnih mjesta NN 77/08 I 13/08 sto pise u vodicu naucit od clanka 1-6 , 11- i 17 clanak. e sad jel se ti clanci odose na obe uredbe ili ?
uredbe su JAKO bitne, jer podrobnije uređuju ono što je u zakonu '' nedorečeno''... radi se o svega par članaka, pa neka ti to ne bude teško naučitit :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks