AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upravljanje ljudskim potencijalima s osnovama službeničkog prava

Adriana

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Re: Upravljanje ljudskim potencijalima i službeničko pravo

Čestitam svima na prolazu, a onima koji nisu želim više sreće idući put, i ja sam jučer prošla na komisijskom, napokon je i to gotovo, slažem se da je najvažnije dobro napisat pismeni, imala sam 4 nule a ne znam na koju foru, mislila sam da ću ih imat najviše 2, na usmenom mi se već čini lakše, stvarno je fer i strpljiva, nije me dugo ispitivala, možda kojih 10-ak minuta, razliku između promicanja i napredovanja, ocjenjivanje, automatske i otvorene sustave... Danas u 13h moram se vratiti po indeks a ne mogu izaći s posla, da li ima netko kakav pametan savjet što da napravim, moram se što prije upisati u 3.god. pa bi mi dobro došao ovih dana :cool:
Pošalji nekoga od bližnjih da ti ode po indeks i reci da ti treba za upis :)

Kentiki19

Mladi član foruma kojeg zanima uprava

pa to bi i napravila ali sam u zadnji čas saznala da neću moć doći, a onda mi je bio problem na brzinu nekog angažirati da mi ode po index, a sad mi ne preostaje drugo nego da odem u četvrtak kad budu konzultacije, pa u petak na upis 3. god.

Srćeko

...što mislite da li je moguće proći ako: naučim one bilješke s predavanja,sva pitanja koju su bila dosada i prođem zakone? :)

..jako mi je ovo sve skupa dosadno pa tražim sve moguće načine da si olakšam muku zvanu uljp!

unaprijed hvala dobrim dušama na odgovoru :)

Sea

ma ja mislim da ti je to sve stvar sreće... ali ako i prođeš pismeni (što bi ja usporedila s tenisom zbog zbrajanja nula... bitno je imati omjer 8-4 a ne 4-8 :))) na usmenom će te tražiti istinsko razumjevanje i hvalopjev gradiva... pa ti razmisli!!! prema ranijim postovima većina nas muku muče s nekim ULJP :-(

andrea

...što mislite da li je moguće proći ako: naučim one bilješke s predavanja,sva pitanja koju su bila dosada i prođem zakone? :)

..jako mi je ovo sve skupa dosadno pa tražim sve moguće načine da si olakšam muku zvanu uljp!

unaprijed hvala dobrim dušama na odgovoru :)
predmet je dosadan ali nije to neka znanstvena fantastika... mislim da je bolje uzeti si mjesec dana, proci knjigu jer stvarno neke stvari postanu puno jasnije.. ja sam shvatila da znam dota toga tek kad sam sve prosla i kad sam pocela ponavljati... prije si skini sva pitanja i polako si zabiljezi u kjnigu pa kad ces ponavljati orijentiraj se na to i stavrno mislim da neces imati problema... osobito ako prodes pismeni..
Srrrretno!!! : )

vodenjak

Ako netko zna odgovor na ovo pitanje molim da napiše. " Novi javni meneđment, personalna,funkcionalna i strukturna dimenzija meneđerskih reformi"

Ja takvo što nisam našla u knjizi. Što mislite što bi tu trebalo napisati

lucy

Ako netko zna odgovor na ovo pitanje molim da napiše. " Novi javni meneđment, personalna,funkcionalna i strukturna dimenzija meneđerskih reformi"

Ja mislim da ti je to pitanje po staroj literaturi, neka netko potvrdi (ili ispravi).

Sea

ja mislim da ti je to ono "prema Haqueu novije promjene u upravljanju proizvele su bitne posljedice na odgovornost javne uprave u 3 dimenzije"
1. je u standardima odgovornosti, odnosno u tome za što se odgovara - novi ciljevi JU su ekonomski rast i produktivnost

2. je sadržana u pitanju kome je javna uprava odgovorna - JU postaje odgovorna za efektivno obavljanje javne službe samo imoćnijim kupcima koji je mogu platiti

3. se odnosi na drugačije razumijevanje pojma odgovornosti - umjesto osiguranja političke neutralnosti javne službe mnoge reforme javnog sektora bile su političke

MAJALENA

Molim vas , ako netko zna odgovor :

Koja su 2 trenda kojima se pribliŽavaju karijerni sustav i sustav radnih mjesta ?

Hvala !

sway

Mislim da je to ovo: istraživanje u zemljama oecd-a provedeno koncem 2002. pokazalo je dva trenda-
1-sustavi radnih mjesta počinju davati veću ulogu središnjim tijelima za uljp...(nastavak na strani 189)
Neka me netko isparvi ako ovo nije to što se traži!

vodenjak

jel netko zna odgovor: preporuke Sigma-e u pogledu službeničkog zakonodavstava??

sway

1.jasno razgraničenje između političkih i službeničkih položaja u upravi
2.zapošljavanje i napredovanje u upravi mora se temeljiti na kompetenciji i sposobnosti
3.hijerarhijska podređenost u up. organzacijama uz vanjsku kontrolu zakonitosti
3.kvalitetna regulacija dužnosti i prava službenika
...

vodenjak

hvala

molim odgovor na ovo pitanje- :

1.temeljna prava državnih službenika-ali ne po zakonu,već općenito.

2.strategijsko organizacijska razina za poboljšanje uljpa?

Sea

hvala

molim odgovor na ovo pitanje- :

1.temeljna prava državnih službenika-ali ne po zakonu,već općenito.

2.strategijsko organizacijska razina za poboljšanje uljpa?
na ovo prvo nisam ni ja sigurna da li znam odgovor... ja bi krenula po zakonu pa valjda ima neke sličnosti... :) ako netko zna, please!

pod drugo, mislim da se odnosi na jedno od značenja pojma "strategijsko"
1. značenje se odnosi na promjenjeni odnos između radnika, službenika i stručnjaka a pojam strategijsko ULJP teži ukidanju dosadašnjih razlika između tih kategorija
2. značenje se koristi s obziroma na organizacijsku razinu na kojoj se donose ključne odluke a u tom smislu razlikujemo:
- strategijsku razinu (odlučuje o politici i ciljevima organizacije)
- menadžersku razinu (usmjerena na procese kojima org. pribaljva i raspoređuje sredstva za postizanje strategijskih ciljeva)
- operativnu razinu (zadužena za svakodnevno funkcioniranje org.)
3. značenje ističe da poduzeća imaju dvije strategije; eksternu (bavi se pronalaženjem načina konkurentnosti na tržištu) i internu (usmjerena je na nadziranje, motiviranje i nadzor unutarnjih potencijala)

a možda griješim - ispravite me dok još ima vremena ;-)

sway

Strategijsko-organizacijska razina= Hr bi trebala uspostaviti model strategijskog upravljanja ljudskim potencijalima u javnoj upravi radi učinkovitog i koordiniranog izvršavanja strategijskih ciljeva javnih org.,...
-knjiga 303 str.
-skripta 58/59 str. (mislim)

Sea

yes, yes - griješim.. shvatila sam na putu do posla :)
odgovor je pod ovim dijelom "U Hrvatskoj je potrebno provesti niz mjera za unapređenje upravljanja ljudskim potencijalima: A) normativne, B) organizacijske, C) personalne i D) tehničke"
sorry

TIHANA K

da li se ovaj predmet moze proci ak se ucim iz skripte i zakon o drzavnim sluzbenicima? :cool:

maja5

To i mene zanima, jel dovoljna Ninina skripta + zakon?

honey1706

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.

To i mene zanima, jel dovoljna Ninina skripta + zakon?
ja imam skriptu od nekih 70-72 stranice, i smatram da se ispit moze poloziti na osnovi skripte plus zakon, tj. ja sam po tome ucila, a i znam mnoge druge koji su isto po skripti ucili i prosli ispit!!!

sway

da li se itko sjeća pitanja sa pismenog danas?
Ja se sjećam samo kategorija i potkategorija radnih mjesta,uloga menadžera uljp-a u pol i integralnom modelu,sus radnih mjesta u odnosu na sustav odjela...(b grupa)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks