AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upis u V. i VI. semestar

walle

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pa jedan ispit smiješ prenijeti, i ne računaju se bodovi u tih 60. Za upis cijele godine trebaš 51 bod, dakle, 9 bodova imaš fore.. To je normalan upis godine.. Ak ti bodovi prelaze 10, oni koje prenosiš, nemaš uvjet za cijelu godinu, moraš upisati parcijalu..

Tončica

ako upisuješ sljedeću godinu s položenih 51 bod iz prethodne godine, logično je da ćeš upisati više od 60 bodova. (predmet koji je ostao iz prethodne godine plus svi predmeti iz sljedeće godine)

ograničenje na 60 bodova po akademskoj godini se odnosi na parcijale (zbroj bodova prethodne godine sa bodovima sljedeće godine, a u slučaju da je ostvareno minimalno 31 bod iz prethodne godine).

rita

ako radiš u državnoj službi, onda donosiš samo potvrdu da si u radnom odnosu i na kojim poslovima radiš te onda samo radiš seminarski rad, to je provjerena informacija
Evo, na tu temu sam danas razgovarala sa prof Tijanom Vukojičić Tomić koja je zadužena za praksu i rekla je da oni koji rade u drž.sl. moraju pisati molbu da ih se oslobodi prekse i da pišu samo rad predstojniku Kopriću i da, koliko nona zna su sve molbe prošle godine bile ODBIJENE ! Što znači da svi moraju na praksu!! Pa sad...

hrgolina

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
slažem se sa kolegicom ritom...moja poznanica koja radi isto u drž službi prošle je godine morala odrađivati praksu...

rita

jel netko zna da li su možda promjenili termin upisa u 3.g za izvanredne? jer je Sanja rekla da će možda biti i ranije od 15.10. više mi je dosta toga iščekivanja i toga što će mi ONI odrediti da mogu upisati kaj se smjera tiče, mislim stvarno !

jelenko.wt

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
ja sam se upisala u utorak i bilo je nekoliko izvanrednih. sanja je rrekla da ih može primiti tek nakon kaj upiše sve redovne. upisali su se oni isti dan, al su morali sve redovne pustit ispred sebe

martina1

ja sam se upisala u utorak i bilo je nekoliko izvanrednih. sanja je rrekla da ih može primiti tek nakon kaj upiše sve redovne. upisali su se oni isti dan, al su morali sve redovne pustit ispred sebe
dal si sama mogla birati smjer?

martina_sk

Administrator
više mi je dosta toga iščekivanja i toga što će mi ONI odrediti da mogu upisati kaj se smjera tiče, mislim stvarno !
da svi mogu birati smjer koji hoće nitko ne bi uzeo menadžerski. i izvnaredni imaju posebnu listu što se tiče smjerova i izbornih, nemaju nikakve veze s redovnima. tako da ne moraš se ništa živcirati...

londres

Izgleda da nas ima više koji upisujemo apsolventsku samo radi diplomskog koji je već u izradi. :crazy: :rolleyes1:
Evo još jedne kojoj je ostao samo diplomski:laughing:
Inače na stranicama pravnog piše sljedeće:

Apsolventi na upis dolaze samo sa indeksom i uplatnicom na potreban iznos upisnine i školarine.

još bitno
"Upisi se vrše svaki radni dan od 9:00 - 12:00 sati, a za izvanredne studente još i utorkom od 15:00 - 16:00 sati;
- apsolventi (svi) u studentskoj referadi u sobi br. 8/I. kat (od 10:00-12:00 sati)"

P meni je to to- index, uplatnica i soba 8. Samo da netko tko je bio javi jel gužva u sobi 8 za upise.

jelenko.wt

jel je apsolvent onaj koji prvi put upisuje diplomski, zajedno sa informatikom i nomotehnikom?

dal si sama mogla birati smjer?
da, jer sam srećom dočekala vrijeme kad su se smjerovi otvorili(oko 2 popodne, a došla sam u 10 ujutro). bile su cure koje su čekale od 8 ujutro da se smjerovi otvore jer je ostao samo jedan i onda se on morao popuniti. tak da ak upisujete smjer dođite čim prije i pitajte jel netko već čeka. ma užas je taj sistem, boli glava :confused2::confused2::confused2::confused2:

martina1

jel je apsolvent onaj koji prvi put upisuje diplomski, zajedno sa informatikom i nomotehnikom?

da, jer sam srećom dočekala vrijeme kad su se smjerovi otvorili(oko 2 popodne, a došla sam u 10 ujutro). bile su cure koje su čekale od 8 ujutro da se smjerovi otvore jer je ostao samo jedan i onda se on morao popuniti. tak da ak upisujete smjer dođite čim prije i pitajte jel netko već čeka. ma užas je taj sistem, boli glava :confused2::confused2::confused2::confused2:
znači svaki dan se smjerovi otvaraju?

jelenko.wt

ne, ovisi kak se popunjavaju. one su čekale od 8 i do 2 se upisalo tih dvije, troje kolko je trebalo da se zatvori smjer

enna

da li se moraju kod parcijale upisat oba izborna kao i kod sva 3 predmeta smjera? hvala..

martina_sk

Administrator
ma užas je taj sistem, boli glava
a kako bi drugačije trebalo biti? eventualno da ide po prosjeku, ali bi to predugo trajalo radi dekanskog. jer treba čekati da on završi pa da svi dođu na upise ovo ono...

da li se moraju kod parcijale upisat oba izborna kao i kod sva 3 predmeta smjera? hvala..
ne.

ne. koliko su mi rekli, apsolvent je onaj koji ponovno upisuje predmete s treće godine.

Aine

Kolege, molim pomoć. Dakle, prvi put upisujem 3.godinu, prenosim samo GP iz druge. Ja sam "apsolvent" i placam 50 kuna po ECTS-u? I ne moram kupovati upisni i matični list? Jer piše da apsolventi na upis donesu samo indeks i uplatnicu? Te njihove upute su mi totalno smotane sto se tice tih nekih detalja, pa molim pomoć. Hvala unaprijed :)

Afrodita

Kolege, molim pomoć. Dakle, prvi put upisujem 3.godinu, prenosim samo GP iz druge. Ja sam "apsolvent" i placam 50 kuna po ECTS-u? I ne moram kupovati upisni i matični list? Jer piše da apsolventi na upis donesu samo indeks i uplatnicu? Te njihove upute su mi totalno smotane sto se tice tih nekih detalja, pa molim pomoć. Hvala unaprijed :)
Ne, nisi apsolvent. Apsolventi su studenti koji su već upisali treću godinu - znači sve ispite upisali, sve odslušali i prikupili sve potpise ukoliko su redovni. Znači dok drugi puta upisuješ treću godinu imaš status apsolventa.
Stoga ipak trebaš kupiti upisni i matični list, a kuna po ECTS-u ti je 100 za redovne, odnosno 80 za izvanredne.

Aine

Kako, a frendica mi prosli tjedan pitala u referadi i zenska joj je rekla da placamo 50 kuna?

Andreja

Kako, a frendica mi prosli tjedan pitala u referadi i zenska joj je rekla da placamo 50 kuna?
kako ti je rekla kolegica Afrodita gore, nisi aposlvent pa ne plaćaš 50 kuna po bodu, krivo su ti rekli vjerovatno u referadi ili se niste razumijeli međusobno

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks