AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Upis u V. i VI. semestar

jelenko.wt

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
imam 46.5 bodova i upisujem parcijalu treće(ostalo mi građansko i uljp), imam nekoliko pitanja

u zimskom semestru moram izbacit neke predmete, odnosno imam 4.5 ectsa više. ja sam mislila izbacit inf radionice i/ili vježbe iz nomotehnike. zanima me vaše mišljenje dal mi budu dopustili da izbacim samo jedno(jer u tom slučaju imam 1.5ects viška) i dal mogu pisat neku molbu da probam to sredit ili se to nikako nemože

pretpostavljam da ljetni semestar upisujem cijeli sa onog popisa jer nosi 21ects i uz njega još i radno?

ne upisujem diplomski i praksu, naravno. sad me zanima kada mogu najranije diplomirati? znam da se praksa obavlja u 4,5 mjesecu i nakon toga se tek može branit diplomski, ili se može ranije, ili se praksa nekak može sredit ranije

hvala na odgovorima :happy::happy::happy:

mayalay

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
imam 46.5 bodova i upisujem parcijalu treće(ostalo mi građansko i uljp), imam nekoliko pitanja

u zimskom semestru moram izbacit neke predmete, odnosno imam 4.5 ectsa više. ja sam mislila izbacit inf radionice i/ili vježbe iz nomotehnike. zanima me vaše mišljenje dal mi budu dopustili da izbacim samo jedno(jer u tom slučaju imam 1.5ects viška) i dal mogu pisat neku molbu da probam to sredit ili se to nikako nemože

pretpostavljam da ljetni semestar upisujem cijeli sa onog popisa jer nosi 21ects i uz njega još i radno?

ne upisujem diplomski i praksu, naravno. sad me zanima kada mogu najranije diplomirati? znam da se praksa obavlja u 4,5 mjesecu i nakon toga se tek može branit diplomski, ili se može ranije, ili se praksa nekak može sredit ranije

I mene ovo zanima :cool:
Kolegice, dal možda imaš točan popis kako bi se po redu trebalo upisivati jer im se ne poklapa ljetni semestar prema predavanjima i prema sažetku

Tončica

Mladi član foruma kojeg zanima uprava

da li si redovni ili izvanredni?
kako ja to vidim, upiši prema pravilima, do 30 bodova u jednom semestru, i do 30 bodova u drugom semestru. ako si napisala vježbe iz nomotehnike i inform radionicu u ljetnom semestru zbog ovog pravila (a inače spadaju zimski semestar prema papirima), to ne znači da ti ne možeš pristupiti tome sad u 11 mjesecu. to isto tako ne znači, ako ti je radno u ljetnom semestru, da ga ne možeš položiti sada u 11 mjesecu, kada će ti biti rok. jer to nigdje tako ne piše (da se ispiti moraju isključivo polagati prema upisanome u semestru) --> barem za izvanredne studente.
ako si redovni, ubi me, ali ne znam šta da radiš :(

za praksu, ima tema tu, mislim da osoba koja to organizira se zove Tijana. ovisno o dogovoru s njom te uključivanjem molbi, možda uspiješ nešto ranije srediti. vidi u temi, kod studenata s istim problemom.

I mene ovo zanima :cool:
Kolegice, dal možda imaš točan popis kako bi se po redu trebalo upisivati jer im se ne poklapa ljetni semestar prema predavanjima i prema sažetku
ovdje: http://veleuciliste.pravo.hr/images/50006133/3. godina.pdf

Nirvana

ja sam prošle godine pitala za praksu ali jedino što se moglo je da uđeš u prvu grupu pa ne znam da li se to što promijenilo

martina1

zna li možda netko zar se stvarno izvanredni studenti ne mogu upisivati prije 15.10.?

majolada

ne razumijem kako ako ti je ostalo građansko i uljp samo upisuješ radno???

walle

Uopće nije bitno da imaš 30 bodova po semestru, već 60 bodova sveukupno.. Tak sam i ja mislila, al mi rekla Sanja da nema veze svaki semestar, već ukupan broj. Tak da upisuješ sve iz zimskog, a iz ljetnog kaj možeš..

mayalay

Uopće nije bitno da imaš 30 bodova po semestru, već 60 bodova sveukupno.. Tak sam i ja mislila, al mi rekla Sanja da nema veze svaki semestar, već ukupan broj. Tak da upisuješ sve iz zimskog, a iz ljetnog kaj možeš..
Kako kad drukčije piše u uputama za parcijalu ... paralelno upisuješ ljetni iz druge i ljetni iz treće/zimski iz prve i zimski iz treće ... i u svakom možeš upisati maksimalno 30 bodova ...

martina_sk

Administrator
A kad je obično prva grupa ?
zadnji put je bila zadnji tjedan u 3 mj.

zna li možda netko zar se stvarno izvanredni studenti ne mogu upisivati prije 15.10.?
nemam pojma jer ovako kako piše nisam sigurna da li to vrijedi samo za ovo u zagradi ili sve. nazovi referadu pa pitaj.

Indeksi i svi popunjeni upisni materijali predaju se u studentskoj referadi od 9:00-12:00 sati prema rasporedu;
- od 25. rujna do 12. listopada SAMO REDOVITI STUDENTI I REDOVITI STUDENTI KOJI U 2012/13. AKAD. GOD. PRELAZE NA IZVANREDNI STUDIJ
- od 15. do 19. listopada SAMO IZVANREDNI STUDENTI (molbe za mirovanje studija i promjenu statusa u redoviti studij dostavljaju se do zaključno 09. listopada u studentsku referadu)

walle

Ja sam upisivala parcijalu i uopće ti ne broji bodove po semestru, već sveukupno.. Tak je dosad radila.. Zato ne upisuješ izborne i praksu.. Inače je logičnije upisati sad izborne, tak da sljedeće godine slušaš samo zimski semestar i što prije završiš..

mayalay

Ja sam upisivala parcijalu i uopće ti ne broji bodove po semestru, već sveukupno.. Tak je dosad radila.. Zato ne upisuješ izborne i praksu.. Inače je logičnije upisati sad izborne, tak da sljedeće godine slušaš samo zimski semestar i što prije završiš..
A kada si upisivala parcijalu ? ...Jer po ovom se upisuju semestri paralelno:xyxnervous:
PONOVNI UPIS u III. i IV. semestar PARCIJALNO V. i VI. semestar
Za upis parcijale potrebno je iz druge godine studija ostvariti min. 31 ECTS bod.
Izostaviti predmete koji su položeni !
Nepoložene predmete iz III. semestra treba upisati na PRVU slobodnu stranicu u indeksu i na poleđinu upisnog i matičnog lista pod ZIMSKI semestar. Ispod njih upisuju se redom predmeti iz V. semestra. Izvanredni student ima pravo upisati od najmanje 18 do najviše 30 ECTS bodova po semestru.
Izvanredni student koji upiše nove predmete pri upisu godine u slučaju da ih ne položi te iste predmete će imati obvezu upisati slijedeće akademske godine.
Uz upis UPP-a u zimskom semestru student obavezno mora upisati i vježbe iz UPP-a u ljetnom semestru.

cocci

može mi netko pomoći. upisala sam 2008., sad upisujem redovno čistu 3. godinu, dosad sam bila bez plaćanja, a vidim da tamo u uputama piše: Redoviti studenti upisani u generaciji 2009/10. akad.god. i generacijama prije plaćaju participaciju prema upisanim statusima (redoviti na teret MZOS, redoviti za osobne potrebe) i prema upisanim modelima dok zadržavaju status redovitog studenta. jel to onda znači da ja ne plaćam? molim ako netko zna.

martina_sk

Administrator
može mi netko pomoći. upisala sam 2008., sad upisujem redovno čistu 3. godinu, dosad sam bila bez plaćanja, a vidim da tamo u uputama piše: Redoviti studenti upisani u generaciji 2009/10. akad.god. i generacijama prije plaćaju participaciju prema upisanim statusima (redoviti na teret MZOS, redoviti za osobne potrebe) i prema upisanim modelima dok zadržavaju status redovitog studenta. jel to onda znači da ja ne plaćam? molim ako netko zna.
ja mislim da imaš pravo samo četiri godine besplatno studirati, što znači da bi sad plaćala.

sinisa frl

Ljudi da li je netko saznao šta je sa predmetom javni odnosi u upravi?Da li ga priznaju ako ga imaš položenog od ranije pri upisu u 3 godinu?

Kiki_p

Danas sam zvala referadu i potvrdila mi je gđa Mirjana da se izvanredni studenti ne mogu upisati prije 15.10. i uputila na internetsku stranicu na kojoj sve piše. Nevjerovatno da moramo čekati 15.10.

jelenko.wt

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
danas sam kupila upisne materijale i u onoj tablici sa predmetima piše da se praksa upisuje u zimskom semestru, a završni rad u ljetnom. jel je tak bilo i prije? jel to znači da se praksa može upisati odvojeno?

martina_sk

Administrator
danas sam kupila upisne materijale i u onoj tablici sa predmetima piše da se praksa upisuje u zimskom semestru, a završni rad u ljetnom. jel je tak bilo i prije? jel to znači da se praksa može upisati odvojeno?
i prije se upisivala u zimskom semestru.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks