kad sam ja počinjala studirati i pokušala iskamčiti sufinanciranje od strane jednog gradskog ureda u kojem sam tada radila i to u iznosu od bijednih 20% školarine (za što su ionako predviđena sredstva i dobivali su ih prijatelji i politički podobni za svoje magisterije i doktorate, a većinom se ta sredstva obrću u raznorazne svrhe osim obrazovanja djelatnika za što su namijenjene) -
poprilično bezobrazno mi je odgovorio jedan rukovoditelj koji i dan danas sjedi u toj istoj fotelji a završio je osim srednje bravarske i komunističku školu u Kumrovcu - e dakle, rekao je, citiram: "TO NAMA NE TREBA!"
Sada, nakon gotovo 5 godina, i dalje takvi rukovode i državnom službom i lokalnim jedinicama i stav je i dalje da upravi ne treba upravna struka.
Dakle, ovo što ekipa na faksu filozofira, kako na predavanjima tako i na tribini, čista je utopija i prazna priča, na tržištu rada "UPRAVNA STRUKA NE TREBA" ...jer bi ugrozila one koji ju nemaju a rade kao priučeni referenti...i imaju namjeru dočekat penziju na radnim mjestima za koja nisu kvalificirani ali im je netko nekad proijenio pravilnik i prilagodio ga njihovoj stručnoj spremi. Tako izgleda "real life".
A gospoda s faksa su trebala prijavit program specijalističkog (stručnog)studija još prije najmanje dvije godine, odnosno već na početku kada smo se pridružili bolonjskom procesu...pa bi do sada već dobili dopusnicu.
Ali nisu imali vremena, očito zbog "važnih državničkih poslova"...a kada bismo htjeli ići u krajnost, mogli bismo pod upitnik staviti sposobnost, kompetentnost, stručnost i sl., kako one dvije bakice kojima nosimo prijavnice pa prema gore. Ali mi to ne želimo.
Postoji jedna stara izreka koja kaže da riba uvijek smrdi od glave.:angry: