AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Tribina o nastavku Upravnog studija

ana-marija

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ispričavam se jer sam krivo napisala da se stječe naziv stručni suradnik.Nakon 2 god. stječe se naziv STRUČNI SPECIJALIST JAVNE UPRAVE.Malo mi se sve izmješalo od jučerašnjeg šoka, ne znam ni sama što sam očekivala, ali valjda nešto u smislu da će se isplatiti sav trud akoliko vidim još nije ni na pomolu.Hvala JTIRIC na popisu ispita razlike.Mislim da nije loše pričekati upis u četvrtu god. pa polagati razliku paralelno jer zbog prosjeka ocjena ko zna da li ću uopće moći više studirati.Slažem se da oni s boljim prosjekom imaju prednost, ali nije fer da ostali ne mogu upisati.Treba platiti i bok.Pa i do sad smo plaćali.

jtiric

Kakva su miŠljenja evo upravo komentiram s kolegicama na poslu. I miŠljenja smo da je to sve katastrofa.
Broj ispita zajedno s razlikom je 25 + - jedan, kad uzmeŠ u obzir do sad veĆ poloŽeno a to je negdje isto 18 +- eto ti broja sve zajedno ne znam dal ima na pravu toliko ispita... I sad budi motiviran... VELIKI MINUS:angry:
ŠTO SE TIČE UPISA niš se ne zna točno sve u natuknicama kao da će se gledati cijene, kvota upisa nekih 120-150 ljudi (u dvorani je bilo 300), da će se moći upisivati i prvostupnici srodnih fakulteta :sad:tako da će i oni uzimati nam mjesta umjesto da mi imamo prednost pa da upis bude tipa ko prvi da zahtjev njegova djevojka... a ostatak čeka do sljedećih upisa...procjenjivat će se motiviranost... al mi se čini da se to sve floskule a i prof, Marčetić veli da će puno ljudi odustati kad čuje broj ispita pa da neće biti baš neka navala. :angry:
Novci za upis ni to se ne zna, kao neće biti 40 000, niti 30 000 niti 20000 tisuća kn to su jedine novosti o novcima pa zaključimo lako...

ana-marija

JTIRIC ako nije tajna gdje radiš, jel bar struka ili totalno nešto drugo ko ja.Trenitno sam na bolovanju ali mrzim pomisao kad ću doći na posao i zamoliti našu cijenjenu dipl. pravnicu da mi da bolji posao a ona će me bezbrižnim pogledom upitati a šta bi vi mogli raditi?Kaj da joj kažem kad se svi živi prave grbavi.

jtiric

Anamarija ja ti radim u državnom tijelu sa sss jer kako mi je hitno trebao posao nije u tom periodu bilo baš natječaja za vježbenike tako da sam to prihvatila.. al kaj je tu je lova je koma a kolegica u sobi radi sa všs spremom i plaća joj je veća za 500 kn... koma... više posla a lova nikakva. tako da sveje koma treba ići dalje... jer tu kod mene nema baš puno radnih mjesta sa všs...

Pozojsky

Mene zanima hoću li moći nakon sto zavrsim po bolonji ove 3 g.upisati npr.
na ekonomiji smjer koji zelim,jesu li se uopće u tom smjeru pomakli s mrtve tocke ...
surađuju li imalo s dr.faklutetima po tom pitanju ?
Ili cu i na to cekati još kojih 160 g.?
Ako netko zna,bila bi zahvalna...

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Mene zanima hoću li moći nakon sto zavrsim po bolonji ove 3 g.upisati npr.
na ekonomiji smjer koji zelim,jesu li se uopće u tom smjeru pomakli s mrtve tocke ...
surađuju li imalo s dr.faklutetima po tom pitanju ?
Ili cu i na to cekati još kojih 160 g.?
Ako netko zna,bila bi zahvalna...
Odgovor na to pitanje je glasio: mogućnost upisa na druge fakultete
ne ovisi o DVZ-u, već o drugim fakultetima i njihovoj ''želji'' da upisuju
studente Stručnog studija javne uprave.
Prof. Koprić je naveo jedan pozitivan primjer nastavka studija u inozemstvu.
Dakle, kolegica se prijavila za nastavak studija sa bolonjskom diplomom i željeli
su je primiti, ali kako nije financijski to moga podnijeti, ona je odustala.

Miklja

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Dilema je jednostavna.

Tko želi instant VSS papir neka žrtvuje (veću) lovu.

Tko želi (više) znanja neka žrtvuje slobodno vrijeme.

Mimi

zaključak:znamo da ništa ne znamo. :crazy:
svaka pohvala organizaciji i odazivu studenata,i hvala profesorima koji su nam izišli u susret.
ono što me opet zapanjilo (ne kužim kako se još uvijek mogu tome čuditi),jest ponašanje nekih studenata.
dizanje i odlazak iz dvorane dok profesori odgovaraju na pitanja, OK ako se baš mora ići,ali to je bilo u jednom trenu masovno i može se protumačiti kao nedostatak zainteresiranosti,a i kulture - kao došao sam, pa mi nije zanimljivo i sad bi doma.mislim da su profesori bili i više nego susretljivi i strpljivi,a mogli su i odbiti sudjelovati na tribini.
druga stvar je kad smo se potpisivali na onaj papir - naravno da je bilo onih koji to nisu htjeli - OK opet njihova odluka,ali tu dolazi do izražaja nedostatak kolegijalnosti, objašnjenje cure do mene:"ja ionako neću ići dalje studirati,pa neću potpisivati ništa". :rolleyes::rolleyes:
đizussss, do kad će ljudi biti sebični i gledati samo na sebe?
niti ja vrlo vjerojatno neću nastaviti studiranje,ali ako moj potpis može pomoći nekome drugome tko želi suprotno naravno da ću se potpisati.
izgleda da dok u svijetu vlada pandemija svinjske gripe, kod nas vlada epidemija indiferentnosti.
nije niti čudo da nam je faks u takvom stanju u kakvom je.

mateja

meni je na bilo najinteresantnije to kad su neki rekli da nemogu nac posao di god slali molbe jer se zaposljavaju uglavnom ekonomisti i pravnici.. a mi smo ti koju su bas specijallizirani za upravu..i kaj tu reč više nego ono jao si ga meni kad cu trazit poso...
i naravno bilo bi bolje da se je moglo napravit te 2god na sveucilisnoj razini pa da smo magistri(posto smo i javno veleuciliste ko i sveucilista,al je to valjda prekomlicirano) nego ovak specijalizacija al i ovo je super,neka se stvari samo mjenjaju,bolje da imamo izbora nego ne :)...
a i netrebate se slozit samnom al ovi na vernu ,zapresicu itd...daju 20-30 tisuca po godini pa oped nece biti magistri jer isto nisu sveuciliste.. ..

Petrica

Svaka pohvala ideji i organizatorima tribine koja se jučer održala. Ali osobe koje su izlagale (Koprić, Marčetić i Pičuljan) su me definitivno ostavile ravnodušnom prema cijelom tom upravnom studiju dok su diplomatski odgovarali na konkretno postavljena pitanja. :angry:
Mislim da su si onom jučer tribinom samo htjeli povećati broj studenata koji se treba upisati ove godine u 1. godinu studija. To je trebao biti svojevrstan poticaj da to ljudi (naivni) upišu, u nadi da će jednog dana to biti normalni petogodišnji studij... Pa svi srednjoškolci koji će biti iole pametni studirati će negdje drugdje gdje imaju perspektivu, budućnost i gdje će moći biti kreativni i produktivni. I naravno, gdje će moći steći visoku stručnu spremu. Treba se pokrenuti, a ne čekati da se uprava pokrene i da će svi drugi uvijek raditi umjesto nas. Tko radi u državnoj upravi dobro zna o čemu pričam. A da ne pričam o novom najavljivanom smanjivanju plaća koji bi se mogao dogoditi vrlo uskoro obzirom na stalni pad BDP-a.

Miklja

Potpisivali smo se kako bi zaključak tribine dobio dodatnu vjerodostojnost pred institucijama koje odlučuju o našoj sudbini.

Zaključak ove tribine nisu godine studija, već činjenica da postoji kvalitetan kadar koji se školovao da radi u upravi, ima želju da se školuje i dalje, a nepravedno je zapostavljen.

Nina :)

"ja ionako neću ići dalje studirati,pa neću potpisivati ništa"
prestrasno.
ne-dao-bog tih 5 sekundi kaj bi potrosila za pokusaj pomaganja kolegama.
sad bar znamo da se jos nista ne zna.
bolje i tako nego da su obecali ne znam ni ja kaj, pa onda kad dode 10 mjesec- prosvjedi, rasprave i slicne pizdarije.
bitno je da se netko zalaze za to i da postoji zanimanje.
ja se jos uvijek trudim razmisljati optimisticno, ali vidjet cemo hoce li se to odrzati kad budem trazila posao. :)

_Maca_

Bilo je dobro, jako diplomatski, nema šta.
O nekolegijalnosti ne bi, sebičnost uvik se na kraju vrati ki bumerang, zakon karme.
Čini mi se previše ispita da su utrpali u te 2 godine.Tješim se da bi izborni tribali biti lagani...:wink5::cool:
I mene je smetalo šta su ljudi masovno izlazili iz dvorane kad su profesori još odgovarali,osim onih koji su se zaista žurili. Hej, ljudovi, pa nismo krdo ovaca, nego mladi školovani ljudi...:confused2::laughing:
Uglavnom, vidit ćemo šta će bit, mene i dalje nervira ta razlika..., znaju svi koji su stari program da je to gnjavaža od vrimena i novca.
Bit će nešta, tribamo (p)ostat optimisti...:happy:
Čestitan udruzi na organizaciji tribine. Nekome sa strane se može činiti da je to lako organizirat, ali nije.

Jana

Ljudi, hvala vam svima na prenešenim informacijama sa održane tribine. Jako sam htjela ići, ali nikako nisam mogla, jer sam baš jučer u 16h branila diplomski kod Glihe&co. I tako ja, eto, završih naš faks :happy:
Nekako se nadam da će do jeseni "osposobiti" "nastavak", tak da mi koji hoćemo, možemo probati dalje. Ja sam studirala po starom programu, pa me još čekaju i dodatni ispiti, ali nije bad, budem probala. Jedino bi htjela da nam se otvori i mogućnost da se sa tim stručnim magisterijem "selimo" na neka druga veleučilišta/sveučilišta, pa nek ljudi biraju...stariji smo i zreliji, možda su nam se i afiniteti u međuvremenu promijenili... Anywy, bumo vid'li, ne :happy:
Svima koji saznaju još kakvu informaciju, nama neznalicama bit će dragocjena i hvala dobrim dušama unaprijed :happy::happy:

Nela

da će se moći upisivati i prvostupnici srodnih fakulteta :sad:tako da će i oni uzimati nam mjesta umjesto da mi imamo prednost
Mene najviše ljuti kaj će doći hrpa ljudi iz Požege sa dobrim ocjenama(tamo niti nema manje ocjene od 4, možda 3, i uzeti mjesto nama
a znamo što je Požega, mislim, nikoga ne omalovažavam ali Požega je Požega a Zagreb je Zagreb
mogla sam i ja u Požegu(bila sam 7.!) ali nisam htjela jer je to Požega a na kraju bolje da sam išla.
ljudi će doći sa super ocjenama, upisati se bez problema, završiti kad tad te dvije godine i oni su završili fax u zg... to je jedino kaj me smeta
zašto se ne bi osiguralo za svoje a onda kad to sve krene i pokrene se i dok će se to širiti onda da se primaju i drugi ljudi
ja nemam dobar prosjek, i mislim da je malo ljudi na ovom faksu koji mogu reći da imaju dobar prosjek ali htjela bih dalje, pa čak i ako moram platiti. ne bi da se samo ocjene gledaju

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Mene najviše ljuti kaj će doći hrpa ljudi iz Požege sa dobrim ocjenama(tamo niti nema manje ocjene od 4, možda 3, i uzeti mjesto nama
a znamo što je Požega, mislim, nikoga ne omalovažavam ali Požega je Požega a Zagreb je Zagreb
mogla sam i ja u Požegu(bila sam 7.!) ali nisam htjela jer je to Požega a na kraju bolje da sam išla.
ljudi će doći sa super ocjenama, upisati se bez problema, završiti kad tad te dvije godine i oni su završili fax u zg... to je jedino kaj me smeta
zašto se ne bi osiguralo za svoje a onda kad to sve krene i pokrene se i dok će se to širiti onda da se primaju i drugi ljudi
ja nemam dobar prosjek, i mislim da je malo ljudi na ovom faksu koji mogu reći da imaju dobar prosjek ali htjela bih dalje, pa čak i ako moram platiti. ne bi da se samo ocjene gledaju
oni jesu osigurali svoje studente
i to na način da će studenti sa srodnih fakulteta, pa tako i oni iz Požege,
morati polagati ''kvalifikacijski ispit'', a onda će doći do izražaja ili ne njihove četvorke
bolonjci i studenti koji su završili po starom programu i položili razliku
neće morati polagati takav ispit.

mateja

ne vjerujem da je ekipa odlazila iz dvorane jer im je dosadno ili tako nesto,pa tako ni ja...morala sam ic,i to je to..

Pontifex

Na temelju iznjetih informacija čisto sumnjam da će od ove godine krenuti ovaj specijalistički studij, naprosto zato što ima previše stepenica za proći a premalo vremena, mišljenja sam da se zakasnilo sa predajom programa ministarstvu na odobravanje, i ljuti me što govore da treba izvršiti pritisak na središnji državni ured, ministarstva itd, pa gosp. Pičuljan je nekoliko godina bio zamjenik državnog tajnika u sred. drž. ured. za upravu a dans je tajnik u min. pravosuđa i svakodnevno je sa članovima vlade pa ako on ne može urgirati ne znam tko može; mišljenja sam da bi se ovaj problem trebao medijski eksponirati jer tada bi to sve brže krenulo

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks