AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Tribina o nastavku Upravnog studija

sanja zy

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Kako ne vjerujem, da ne imenujemo, a znate svi na kojeg gosta tribine se to odnosi, da ce se ista pokrenuti i dogoditi, o tome pričaju vec desetak godina i pričaju i pričaju, a unutar tog desetljeća otvoreno je u hrvatskoj iks privatnih fakulteta (na žalost ne naše struke) koji nude specijalističke studije, natječaji za upise svakodnevno izlaze u dnevnim novinama. Stoga sam mišljenja da ako su drugi mogli organizirati 3+2, predavanja, prostor, predavače, dobiti vražje dopusnice ministarstava, kako onda naše uvaženo vodstvo u dobrim odnosima sa tajnicima ministarstava nije do sada to moglo riješiti ???

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Kako ne vjerujem, da ne imenujemo, a znate svi na kojeg gosta tribine se to odnosi, da ce se ista pokrenuti i dogoditi, o tome pričaju vec desetak godina i pričaju i pričaju, a unutar tog desetljeća otvoreno je u hrvatskoj iks privatnih fakulteta (na žalost ne naše struke) koji nude specijalističke studije, natječaji za upise svakodnevno izlaze u dnevnim novinama. Stoga sam mišljenja da ako su drugi mogli organizirati 3+2, predavanja, prostor, predavače, dobiti vražje dopusnice ministarstava, kako onda naše uvaženo vodstvo u dobrim odnosima sa tajnicima ministarstava nije do sada to moglo riješiti ???

Složit ćeš se da nema smisla ovako optuživati u prazno, upravo zato dođi na tribnu i pitaj što te zanima.

marija

moja pohvala svim organizatorima tribine,stvarno je puno nejasnoča oko tog pitanja ,a isto tako još više ljudi koje to zanima i imaju želju nastavit studij

vesna Ja

Još jedna pohvala organizatorima. Ja sam jedna od onih koja je upisala razliku po bolonji (i došla do diplomskog) pa sam naravno zainteresirana za nastavak studija jer inače ne bi niti upisivala razliku. Bravo, bravo organizatori, vidimo se!

karosa

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
pohvala što se organizira, ali sjećam se da je prije par godina, bila slična tribina i nije bilo baš konkretnih odgovora, al valja će sada biti,..
mene bi osobno zanimalo, a napisat ću i tu jer možda neću stići do faksa, a to je zašto u državnim tijelima, nema posla za upravne pravnike tj. u klasifikacijama za radna mjesta u većini nema navedeno da bi određeni posao obavljali upravni p. a mi se obrazujemo da budemo drž. službenici...većina koji su završili faks, ne rade na takvim mjestim, mogu biti samo referenti
ja vjerujem u sistem 3+2 i dalje ali opet kad to ljudi završe kao će se rasporediti?

schuman

Nakon završetka specijalističkog studija možemo se natjecati za radna mjesta sa VSS-om, znači situacija se mijenja na bolje radikalno! Jest da ponovo moramo biti vježbenici, ali Bože moj...

Domagoj83

spreman sam ODAZVATI se ovom događaju, vidimo se!!! :) p.s. hvala udruzi na organizaciji tribine!! pozz

vodenjak

može li netko tko je bio na tribini ukratko napisati dojmove s tribine i ukratko prepričati,da li se otvara 4 i 5 godina i tak... znate vec,molim vas nisam iz zagreba i nisam dolazila na tribinu. Ako ima netko da malo informira nas koji nism:sad:eek: bili-hvala unaprijed.

ana-marija

da ne dužim jer mi je previše toga na duši ali Koprić i kompanija rade na tome i to čini mi se prilično marljivo.Možda na jesen krene, još se ne zna,ali definitivno oni koji su bolonjci tj. od 2005-e god. ne moraju polagati razliku a trogodišnji studij prije 2005-e mora položiti razliku ispita ( čula sam 6 kom. ) pa lijepo molim dobre ljude koji znaju koji su to ispiti, koliko se plaća razlika ( čujem 3500 ) te jesu li ispiti tipa upp i sl. da pišu.Završetkom te dvije god. stječe se naziv stručni suradnik javne uprave a ne magistar.Na četvrtoj god. bi bilo 8 ispita i 4 izborna a na petoj god. nisam sigurna ali mi se čini 4 ispita i 3 izborna.Za visinu školarine se ne zna ali vjerojatno kao do sada oni ne bi to mijenjali.Puno je toga rečeno ali između redaka čini mi se da ta naša struka može dobiti na nekoj cijeni uz još jako puno muke i truda, i Koprića s kompanijom kojima svaka čast i svih nas.

vesna Ja

da ne dužim jer mi je previše toga na duši ali Koprić i kompanija rade na tome i to čini mi se prilično marljivo.Možda na jesen krene, još se ne zna,ali definitivno oni koji su bolonjci tj. od 2005-e god. ne moraju polagati razliku a trogodišnji studij prije 2005-e mora položiti razliku ispita ( čula sam 6 kom. ) pa lijepo molim dobre ljude koji znaju koji su to ispiti, koliko se plaća razlika ( čujem 3500 ) te jesu li ispiti tipa upp i sl. da pišu.Završetkom te dvije god. stječe se naziv stručni suradnik javne uprave a ne magistar.Na četvrtoj god. bi bilo 8 ispita i 4 izborna a na petoj god. nisam sigurna ali mi se čini 4 ispita i 3 izborna.Za visinu školarine se ne zna ali vjerojatno kao do sada oni ne bi to mijenjali.Puno je toga rečeno ali između redaka čini mi se da ta naša struka može dobiti na nekoj cijeni uz još jako puno muke i truda, i Koprića s kompanijom kojima svaka čast i svih nas.
završetkom još 2 godine stječe se naziv stručni specijalist javne uprave i 300 ECTS bodova što je u rangu magistra struke. Ali završetkom stručnog petogodišnjeg studija stječe se naziv specijalist struke, a završetkom sveučilišnog studija magistar struke npr. prava.
Bez ljutnje, ali tako je, ostale dojmove dijelim s tobom.

nixx

završetkom još 2 godine stječe se naziv stručni specijalist javne uprave i 300 ECTS bodova što je u rangu magistra struke. Ali završetkom stručnog petogodišnjeg studija stječe se naziv specijalist struke, a završetkom sveučilišnog studija magistar struke npr. prava.
Jasno kolegice, pa tako kaže sam zakon...

ana-marija

Pontifex

završetkom još 2 godine stječe se naziv stručni specijalist javne uprave i 300 ects bodova što je u rangu magistra struke. Ali završetkom stručnog petogodišnjeg studija stječe se naziv specijalist struke, a završetkom sveučilišnog studija magistar struke npr. Prava.

zavrŠetkom trogodiŠnjeg studija stjeČe se naziv struČni prvostupnik ; a zavrŠetkom +2 naziv struČni specijalist javne uprave

jtiric

Hej bok evo ovako ispiti su ti za razliku: s prve godine Uvod u politologiju i to samo 1,4 6,8 i 13 poglavlje, s 2 godine Upravljanje ljudskim potencijalima i službeničko pravo a drugi je Europski upravni prostor (informacije o tim ispitima imaš na interntskoj stranci kadedre upravnog prava pod veleučilište) - i još s 3 godine imaš predmete smjera 3 ispita a smjerovi su upravni, menadžerski, međunarodni i ekonmski... To je 6 ispita razlike... Razlika je bila do sada 2800 kn jer jedan onaj bod je 80 kn pa ovisi o tome koliko bodova ima pojedini ispit puta 80 kn.
Što se tiče nastavka studiranja mislim da su malo pretjerali s brojem ispita pa to je skoro 10 po godini.. još jedan faks naš ispočetka skoro...koma
Zanima me kako to oni misle priocjeniti našu motiviranost što je prof. Koprić rekao. Kaj bumo imali jedan na jedan razgovore... mislilm da je to sve malo komplicirano.
A kaj se samog ulaska tiče isto koma...ak budu ocjene bitne hmmm ne znam sad ću upisat razliku firma će mi platit i onda ću morati reći da nemrem upast dalje jer su ocjene, ne znam, same 3...ma daj..

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks