Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
Kako ne vjerujem, da ne imenujemo, a znate svi na kojeg gosta tribine se to odnosi, da ce se ista pokrenuti i dogoditi, o tome pričaju vec desetak godina i pričaju i pričaju, a unutar tog desetljeća otvoreno je u hrvatskoj iks privatnih fakulteta (na žalost ne naše struke) koji nude specijalističke studije, natječaji za upise svakodnevno izlaze u dnevnim novinama. Stoga sam mišljenja da ako su drugi mogli organizirati 3+2, predavanja, prostor, predavače, dobiti vražje dopusnice ministarstava, kako onda naše uvaženo vodstvo u dobrim odnosima sa tajnicima ministarstava nije do sada to moglo riješiti ???
završetkom još 2 godine stječe se naziv stručni specijalist javne uprave i 300 ECTS bodova što je u rangu magistra struke. Ali završetkom stručnog petogodišnjeg studija stječe se naziv specijalist struke, a završetkom sveučilišnog studija magistar struke npr. prava.da ne dužim jer mi je previše toga na duši ali Koprić i kompanija rade na tome i to čini mi se prilično marljivo.Možda na jesen krene, još se ne zna,ali definitivno oni koji su bolonjci tj. od 2005-e god. ne moraju polagati razliku a trogodišnji studij prije 2005-e mora položiti razliku ispita ( čula sam 6 kom. ) pa lijepo molim dobre ljude koji znaju koji su to ispiti, koliko se plaća razlika ( čujem 3500 ) te jesu li ispiti tipa upp i sl. da pišu.Završetkom te dvije god. stječe se naziv stručni suradnik javne uprave a ne magistar.Na četvrtoj god. bi bilo 8 ispita i 4 izborna a na petoj god. nisam sigurna ali mi se čini 4 ispita i 3 izborna.Za visinu školarine se ne zna ali vjerojatno kao do sada oni ne bi to mijenjali.Puno je toga rečeno ali između redaka čini mi se da ta naša struka može dobiti na nekoj cijeni uz još jako puno muke i truda, i Koprića s kompanijom kojima svaka čast i svih nas.
Jasno kolegice, pa tako kaže sam zakon...završetkom još 2 godine stječe se naziv stručni specijalist javne uprave i 300 ECTS bodova što je u rangu magistra struke. Ali završetkom stručnog petogodišnjeg studija stječe se naziv specijalist struke, a završetkom sveučilišnog studija magistar struke npr. prava.
Bez ljutnje, ali tako je, ostale dojmove dijelim s tobom.
završetkom još 2 godine stječe se naziv stručni specijalist javne uprave i 300 ects bodova što je u rangu magistra struke. Ali završetkom stručnog petogodišnjeg studija stječe se naziv specijalist struke, a završetkom sveučilišnog studija magistar struke npr. Prava.
Bez ljutnje, ali tako je, ostale dojmove dijelim s tobom.
Hej bok evo ovako ispiti su ti za razliku: s prve godine Uvod u politologiju i to samo 1,4 6,8 i 13 poglavlje, s 2 godine Upravljanje ljudskim potencijalima i službeničko pravo a drugi je Europski upravni prostor (informacije o tim ispitima imaš na interntskoj stranci kadedre upravnog prava pod veleučilište) - i još s 3 godine imaš predmete smjera 3 ispita a smjerovi su upravni, menadžerski, međunarodni i ekonmski... To je 6 ispita razlike... Razlika je bila do sada 2800 kn jer jedan onaj bod je 80 kn pa ovisi o tome koliko bodova ima pojedini ispit puta 80 kn.da ne dužim jer mi je previše toga na duši ali Koprić i kompanija rade na tome i to čini mi se prilično marljivo.Možda na jesen krene, još se ne zna,ali definitivno oni koji su bolonjci tj. od 2005-e god. ne moraju polagati razliku a trogodišnji studij prije 2005-e mora položiti razliku ispita ( čula sam 6 kom. ) pa lijepo molim dobre ljude koji znaju koji su to ispiti, koliko se plaća razlika ( čujem 3500 ) te jesu li ispiti tipa upp i sl. da pišu.Završetkom te dvije god. stječe se naziv stručni suradnik javne uprave a ne magistar.Na četvrtoj god. bi bilo 8 ispita i 4 izborna a na petoj god. nisam sigurna ali mi se čini 4 ispita i 3 izborna.Za visinu školarine se ne zna ali vjerojatno kao do sada oni ne bi to mijenjali.Puno je toga rečeno ali između redaka čini mi se da ta naša struka može dobiti na nekoj cijeni uz još jako puno muke i truda, i Koprića s kompanijom kojima svaka čast i svih nas.
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.