AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Stari program: Produžimo rok do kojeg moramo diplomirati!

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

suzyc

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Čekamo Jadru da se javi, ne znam kako je točno ona to zamislila. Ja sam misla da bi npr. poslala jedna osoba u ime svih nas "starih", znači jedan jedinstven mail objelodanjen svim ovim argumentima.
I ja sam za slanje maila, bilo kakva akcija je znak da se ne mirimo sa rokom 30.9.

pecky

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ljudi očito je da smo svi za nešto, što god to bilo, samo da nam daju još malo vremena, ali šta je to nešto, mail, potpis, odlazak osobno...nek se javi onaj tko zna šta bi trebali napraviti za produženje, i duboko se nadam da ćemo uspjeti:sad:

iskra

potpisujem i podržavam sve akcije, također.
Uz razlog da se možemo pozivati na diskriminaciju zbog stavljanja u nepovoljniji položaj (čl.1 Zakona o suzbijanju diskiminacije) možemo im skrenuti pozornost na činjenicu da našu školarinu uplaćujemo na račun Pravnog fakulteta kojo je jedna pravna, a Društveno veleučilište druga pravna osoba. Pritom ne potpisujemo nikakvu cesiju ili bilo kakvi dokument, pa je činjenica da zapravo na Veleučilištu studiramo besplatno, a Pravnom fakultetu uplaćujemo donaciju. I napisala sam još početkom ljeta, treba priču poslati 24 sata, Jutarnjem, RTL-u, Novoj TV... bilo čemu što je žuto. Nek se malo raspišu i digne prašina...

Đivo

u potpunosti podržavam sve vaše akcije, šaljite mail i u moje ime slobodno!!!

dosta mi je njihovih muljaža i okretanja priča kak kome paše, malo imamo autonomiju malo nemamo jer nam pravo neda, sve je to relativno, kak gospodi na faksu odgovara :angry:

suzyc

potpisujem i podržavam sve akcije, također.
Uz razlog da se možemo pozivati na diskriminaciju zbog stavljanja u nepovoljniji položaj (čl.1 Zakona o suzbijanju diskiminacije) možemo im skrenuti pozornost na činjenicu da našu školarinu uplaćujemo na račun Pravnog fakulteta kojo je jedna pravna, a Društveno veleučilište druga pravna osoba. Pritom ne potpisujemo nikakvu cesiju ili bilo kakvi dokument, pa je činjenica da zapravo na Veleučilištu studiramo besplatno, a Pravnom fakultetu uplaćujemo donaciju. I napisala sam još početkom ljeta, treba priču poslati 24 sata, Jutarnjem, RTL-u, Novoj TV... bilo čemu što je žuto. Nek se malo raspišu i digne prašina...
Diskriminacija, diskriminacija!!!
Znači da ona veleučilišta i fakulteti koji su produžili rok za studiranje po starom programu rade protivno zakonu?
Ili naš faks tumači odredbe zakona na svoj način, onako kako njima odgovara, a ostali rade protivno zakonu, samo su oni u pravu i ne žele donjeti drugačiju odluku i izaći starim studenima na ruku i omogučiti im završetak studija (Viša ekonomska škola u Zagrebu, Splitu, Sisku, a vjerojatnost je da će produžiti rok i na Filozofskom i Zadarskom sveučilištu).

xxx

Bolje da učite za ovaj posljednji rok u 9.mj. ili za eventualni dekanski (ako ga odobre).
Stalno govorite kako je dvz-u samo do love, pa ako vam je toliko žao love, završili bi već studij. Znam da komentar zvuči zlobno, ali je realan. Sorry.

Držim fige za dekanski!
prije svega sorry na duljini posta

Znaš kaj stvarno ne znam u kakvoj si ti poziciji i dal si s.p. ili bolonjac, a iskreno nije me ni briga i nitko te nije tražio mišljenje o tome tko, kako i zašto nije završio studij. Vjerujem da svi imamo dobro opravdane razloge za to, ja sam radila puno radno vrijeme jer od nečeg moram živjeti, ja ne sjedim doma niti me financiraju mamek i tatek ko većinu i nekad jednostavno zbog posla nisam mogla dobiti slobodno da izađem na ispit. Onda sam prošle godine u 9.mj. sa 7 nepoloženih ispita do kraja studija ostala trudna, a kako sam morala čuvati trudnoću, nisam ko većina cura zamrznula svoj status studenta nego sam se primila knjige i položila sve ispite osim građanskog. Izašla sam na sve rokove i na svakom dala barem jedan ispit, osim ljetnog roka koji nisam bila fizički sposobna iskoristiti jer sam rodila predivnu curicu.
Da, sad i ja vidim da bi mi bilo bolje da sam svoje vrijeme trošila sam na učenje i sebe a ne što sam iz pete čupala zadnje atome snage, koncentracije i pokušavala smisliti bilo šta što bi eventualno moglo pomoći svima da se rok produži dok su ostali prodavali zjake...trudila sam se uz par pojedinaca izvući bilo koje rješenje, Bog mi svjedok i žao mi je što ću sad na koncu morati reći uzalud vam (nam) trud svirači ...možda bi akcija bila uspješnija da se više ljudi angažiralo na vrijeme, što je i jedan od komentara pročelnice M. nego su se sada kada je 5 do 12 svi sjetili da bi se nešto trebalo poduzeti.
dekanski će sigurno biti odobren, ptičica došapnula, ali mi ga nećemo imati pravo koristiti, jer je nama postavljen rok za završetak 30.9. i ovi na faksu se toga drže ko pijan plota. Sorry svima koga ovime vrijeđam ali to je istina , trenutno mom očaju nema kraja i mislim da stari program itekako ima razloga biti nezadovoljan statusom na faksu jer je i više nego očito da se prema nama ponašaju diskriminirajuće.

trenutno nas je troje za tu ideju...
Imate i moj glas ali ja sam se iscrpila dokraja s idejama

p.s. čak sam se potrudila iskopati odluku fak. polit. znan. kojim je studentima odobrena obrana rada i nakon 30.9. ove godine, kao i neke druge materijale ali koliko sam shvatila kolegicu koja je bila na razgovoru s pročelnicom nju se ne tiču odluke drugih fakulteta i drži se samo svojih uvjerenja

herz

potpuno se slažem s kolegicom, meni je puna kapa ovog faksa! studiram od 2002. imam 27 godina i već sam na burzi 2 godine. nismo valjda sad uzalud potpisivali peticiju. po tome kako nas tretiraju vidi se da je ovaj faks drugog ranga (a viša upravna- šta ćeš s tim faksom? i slično). a sad da mi upravni postupak upropasti sav trud... najradije bi se rasplakala. otkud mi j... novci za to. školuje me jedan roditelj!! a na kraju, fućka se pročelnici. ma, samo je lova u igri, a to da ćemo kolege i ja biti pametniji zbog 6 ispita, ne bi se reklo!

pošaljite pročelnici mail, i ja sam za to! ako može pravni faks do nagodinu, možemo i mi dobiti dulji rok! dečko moje sestre studira na Dif-u od ´99. i nemaju NIKAKAV rok niti zabrane na ispitima!

iskra

mislim da zaista nije umjesno suditi nekome ako nisi bio u njegovim cipelama. Svako ima svoje razloge zašto nije studirao po p.s., i nije da glumim žrtvu, ali fakultet nam zaista nije izlazio u susret. Zaboravljamo na činjenicu da je do pred dvije, tri godine bilo nemoguće saznati termin ispita bez dolaska na faks (govorim o periodu prije nego je nastao ovaj forum). Ja se osobno sjećam da sam ispit iz radnog prava i građanskog prijavljivala po 5-6 puta, a dopisnicu sam dobivala na kućnu adresu na dan ispita. Još se danas sjećam svog tate kako se isčuđava. Istina, nitko mi nije kriv što ne spadam u bogatiji sloj pa da me ne sekira potrošiti za svaki odlazak u Zagreb cca 150 kuna, a samo da vidim spisak. Kad se ono koji ispit održavao u popodnevnim satima? Pa da je izvanrednima lakše? Kad su ono konzultacije kod profesora? U velikoj većini slučajeva prijepodne. Ja sam u zadnji utorak u lipnju ove godine potrošila 150 kuna i dan godišnjeg zbog dolaska na konzultacije za vježbe iz UPP, koje se nažalost taj utorak nisu održale, nije bilo prethodno najavljeno. Ne zamjeram to, znam da postoji opravdani razlog za to, samo iznosim o svojoj poziciji.
Dalje, davno sam upisala faks, dobro mi je krenulo, lako sam riješila ispite prve godine. Bila sam puna samouzdanja, što se održavalo na poslu i karijera mi je strelovito krenula naprijed. Radim u privatnoj tvrki u ljudskim resursima, između ostalog i obračune plaća. Znači da na ispit koji je 13-15.-tog u mjesecu prijepodne ne mogu izaći, jer o meni ovisi plaća 300 zaposlenih, ako pribrojite da svaki od njih ima i obitelj koja čeka tu plaću...meni je to velika odgovornost. Na mojem poslu podržavaju obrazovanje, dapače, radim i godišnji plan obrazovanja na nivou tvrtke, ali: posao ne smije patiti zbog obrazovanja i mora teći glatko jer o mojem radu ovise i drugi.
Onda, tu je i privatni život, našla dečka, super se slagali, gradili si potkrovlje, to zahjeva vremena i živaca, posao je i dalje trebao ostati na nivou. Faks je padao sve niže na listi prioriteta, a još i nisam iz Zagreba... Zapravo sam već odustala od studiranja. Onda sam početkom prošle godine prošla brodolom života, sredinom godine se razvela, oporavaljala se do kraja prošle godine, i ove godine odlučila nastaviti studirati. U 4 mjeseca dala sam 5 ispita.
Jest, trebala sam prije biti mudrija, brinuti se prvo za sebe, a tek onda za kvalitetu posla i zadovoljstvo partnera. Ali nisam. Bila je to pogreška, ali vjerujem da svako ima pravo raditi greške i učiti iz njih. Ja sam naučila tako da se nadam diplomirati do kraja rujna i upisati dalje specijalistički u Visokoj školi u Velikoj gorici. I uz dva stambena kredita dići i studentski s počekom.
Lijepo je kad si netko uspije posložiti stvari na način da kad studira samo studira. Tako je najbrže, najkvalitetnije i s najmanje stresa. Ali ima i nas drugih...
Ispričavam se na dužini posta

jadra

ima nas dosta onda, sad samo trebamo mail od prof. marčetić i trebamo se dogovoriti što ćemo točno i kako ćemo napisati. mene isto boli jer sam u situaciji da sam se trudila ovo rješavati, koliko god da imate ispita takoreći svi smo na korak do diplome, a to će se jako udaljiti i produžiti ako prijeđemo na bolonju... da ne kažem da ima kolega koji razmišljaju o ispisivanju u tom slučaju jer ne mogu financijski to priuštiti...

Čekamo Jadru da se javi, ne znam kako je točno ona to zamislila. Ja sam misla da bi npr. poslala jedna osoba u ime svih nas "starih", znači jedan jedinstven mail objelodanjen svim ovim argumentima.
da, mislila sam na jedinstven mail, koji bi se odnosio na sve nas i u kojem bismo iznjeli naše argumente.

Diskriminacija, diskriminacija!!!
Znači da ona veleučilišta i fakulteti koji su produžili rok za studiranje po starom programu rade protivno zakonu?
Ili naš faks tumači odredbe zakona na svoj način, onako kako njima odgovara, a ostali rade protivno zakonu, samo su oni u pravu i ne žele donjeti drugačiju odluku i izaći starim studenima na ruku i omogučiti im završetak studija (Viša ekonomska škola u Zagrebu, Splitu, Sisku, a vjerojatnost je da će produžiti rok i na Filozofskom i Zadarskom sveučilištu).
ja i dalje ne znam o kojem se zakonu radi, i kako to da ga drugi fakulteti krše bez ikakvih sankcija onda. pa zar ne bi onda prvi pravni fakultet trebao reći "ne, ne možemo protiv zakona"? a NISU. meni stvarno ne ide u glavu da uplaćujemo školarinu na računa pravnog fakulteta gdje su prava bez ikakvih peticija produžena za još godinu dana, a nama se ne želi izaći u susret niti da idemo na dekanski. moram reći da osobno se osjećam prevareno jer cijelo vrijeme mislim kako se drugdje produžilo pa da će i nama...
pogledajte na filozofskom: bezuvjetan upis, odgovaranje na konzultacijama, znam od kolegice s posla da su neki profesori i smanjili obujam gradiva koji ispituju...još godina dana...ma sve samo da se riješe i da svi mirno spavaju poslije.

mrcina

Hoće li itko od predstavnika starog programa biti prisutan na sjednici...mail bi joj trebali što prije sročit i poslat ovo su zadnji trenuci...vrijeme nam curi ubrzano...jel ima ko ideju što bi sve naveli

jadra

Hoće li itko od predstavnika starog programa biti prisutan na sjednici...mail bi joj trebali što prije sročit i poslat ovo su zadnji trenuci...vrijeme nam curi ubrzano...jel ima ko ideju što bi sve naveli
nemamo predstavnika, a ako netko bude mogao ići sigurno će biti netko od nas tamo... problem je da još nitko od nas ne zna vrijeme održavanja sjednice.
evo čitam postove i skupljam argumente, ja sam spremna to napisati u ime svih nas ako treba... pomažite, čekam prijedloge na [email protected] ili ovdje, napravimo to zajedno... to nam je zadnje što nam sad preostaje, a na sjednici mislim da će netko biti prisutan samo pro forma, a ne da će imati mogućnosti još nešto reći... možda sam ja to krivo shvatila, molim kolegicu xxx da me ispravi ako jesam...

možda bi akcija bila uspješnija da se više ljudi angažiralo na vrijeme, što je i jedan od komentara pročelnice M. nego su se sada kada je 5 do 12 svi sjetili da bi se nešto trebalo poduzeti.
dekanski će sigurno biti odobren, ptičica došapnula, ali mi ga nećemo imati pravo koristiti, jer je nama postavljen rok za završetak 30.9. i ovi na faksu se toga drže ko pijan plota. Sorry svima koga ovime vrijeđam ali to je istina , trenutno mom očaju nema kraja i mislim da stari program itekako ima razloga biti nezadovoljan statusom na faksu jer je i više nego očito da se prema nama ponašaju diskriminirajuće.
"da se više ljudi angažiralo na vrijeme" - što pobogu to njoj znači? ne želim omalovažiti tvoj trud oko ovoga niti kolegice anaya niti suzyc niti ikoga od nas nego pokušavam sad ovo shvatiti. potpisalo se ljudi (peticija) koliko se potpisalo, nekako mislim da nas niti nema puno više od toga. zašto ispada da smo se prekasno sjetili? u usporedbi s peticijom za dekanski - mi smo čak krenuli ranije!
nije mi sad jasno jer eto peticija je priložena, kolegica suzyc je bila na razovoru... što smo napravili prekasno???
znam da SAD reagiramo 5 do 12, ali eto još jednog krasnog argumenta za nas - među nama su ljudi koji rade, imaju obitelji, imaju obveze ovakve i onakve.
gdje je sad nekakva demokracija, ako je 150 ljudi reklo da žele produženje ovog "starog" programa, zašto onda naša pročelnica može zauzeti stav da je bolonja bolja za nas? mislim da se ovdje ne radi o balavcima koji ne znaju sami odvagnuti što i zbog čega žele. mi smo svoje rekli potpisom na peticiju, a oni bi trebali gledati da nam omoguće da završimo po programu po kojemo smo i upisali, a ne da samo mi iz nekog razloga izvisimo!!

što nisu oni mogli pogledati kao svi ostali fakulteti koliko imaju studenata po starom programu?
zašto smo mi to uopće morali organizirati, potpisivanje peticije itd., kad se na drugim fakultetima sve napravilo bez ikakvih problema i za dobrobit studenata po starom programu - i to bez njihovog sudjelovanja u vidu peticija itd.- šta je samo kod nas ta naša dobrobit shvaćena drukčije?? pa zbog čega, jer očito smo mi iz nekog svog očito ludog razloga za to da NE prijeđemo na bolonju, zar se ne bi to moralo uzeti u obzir?

martina ks

Ja sam isto po starom programu upisala sam 2003 i uz studij radila i dobro mi je išlo sve do prof.Šprajca i upravnog prava, prošla sam iz neznam kojeg pokušaja kad je on otišla s faksa imala 35 bodova na pismenom i to mi je uzelo dvije godine. Nakon toga sam ostala trudna i isto nisam zamrznula prava nego se primila knjige, položila sam sve ispite osim upp. Sad izlazim 20 i ak prođem do 30 neću uspijeti diplomirati jel nemam gotov diplomski jel se prof. ne javlja. Luda sam više i već mi je svega dosta, pretpostavljam ko i vama. Podržavam vas i u slanju maila i svega ostalog, samo nemam neki konkretan prijedlog osim da se sve možda pošalje na novine ili televiziju pa da se digne i medijska prašina.

jadra

Isprave o pravu korištenja stručnog naziva prvostupnik (baccalaureus) odnosno stručna prvostupnica (baccalaurea) javne uprave

Obavijest o postupku izdavanja isprava

Društveno veleučilište u Zagrebu na temelju članka 120. stavak 2. Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, članka 14. stavak 1. Zakona o akademskim i stručnim nazivima i akademskom stupnju i Pravilnika o izjednačavanju stručnih naziva Društvenog veleučilišta u Zagrebu, na zahtjev osoba koje su završile upravni studij u trajanju od tri godine i osoba koje su završile upravni studij u trajanju kraćem od tri godine te stekle stručni naziv upravni pravnik, izdavat će nove isprave kojima će se utvrditi da se na temelju završenog studija i stečenog stručnog naziva imaju pravo koristiti stručnim nazivom stručni prvostupnik (baccalaureus) odnosno stručna prvostupnica (baccalaurea) javne uprave i svim pravima koja uz taj stručni naziv po propisima pripadaju.

Isprave će se zainteresiranima izdavati na ime i prezime na koje im je izdana diploma o završenom upravnom studiju i stečenom stručnom nazivu upravni pravnik.

Zainteresirane osobe dužne su svom zahtjevu priložiti presliku svoje diplome i uplatnicu o uplaćenom iznosu na žiro račun Društvenog veleučilišta u Zagrebu broj: 2340009-1100164711 i to:

- za potvrdu - 150,00 kuna
- za potvrdu u obliku diplome - 300,00 kuna
- za potvrdu u obliku diplome na latinskom jeziku - 500,00 kuna

kako je onda bolonja bolja za nas???
5-6 ispita koji koštaju u prosjeku po 500kn, naspram ovih cijena i ove mogućnosti...

arnela

ma slažem se potpuno, a pogledaj samo ovo: NEMA nas na popisima za ispite na netu, niti TO nismo dobili iz ne znam kojeg točno razloga... kao da smo zadnja :redface: a ne studenti na ovom faksu...
slažem se potpuno s tobom,ja već dva tjedna čekam da se profesor iz nomotehnike pojavi na faksu, koji je trebao biti na ispitu još u prvom roku u 9.mj.i uzimam već treći put slobodan dan s posla zbog toga,i nikom ništa,a da ne govorim za druge stvari kako je neprofesionalno!mislim da nama starima trebaju izaći u susret ionako smo već previše novaca bacili,pa barem da nam dekanski rok uvaže!!!

malivibrufo

I mene računajte, podržavam ideju za slanje maila...:happy:
i mene ubrojite u sve kombinacije!!stvarno mislim da zaslužujemo još 1 god!!
najveća glupost mi je bili prošle godine kad su dopustili da se sa 1 ispitom sa druge godine mogu polagati ispiti sa treće,a većini je ostalo po 2 ispita sa druge!!kako smo mogli upisati treću goginu i prenijeti ta 2 ispita,ali polagati sa treće mogli su samo oni kojima je ostao 1 sa druge godine!!ma ne znaju ni oni sami,ali sve ide preko naših leđa

suzyc

Naravno da zaslužujemo još jednu godinu!
Ako su ostali fakulteti i veleučilišta produžili rok za završetak studija starom "predbolonjskom" programu zašto ne bi i naš.
Ali ne, oni se drže svog famoznog zaključka od ne znam koje godine da je krajnji rok 30.9. Pa i na ostalim faksevima je donjeta takova odluka, a sada je donesena nova s novim rokom 30.9.2011.
Da ne govorim o nesrazmjeru cijene prelaska na "bolonju" cca 4500 kn i izdavanja potvrde za one koji su završili po starom programu 150-300 kn, da se mogu služiti nazivom prvostupnik javne uprave.
A oni koji su upravni pravnici sa završenim dvogodišnjim studijem?
Ne moraju polagati razliku ispita treće godine, razliku bolonje, samo piši zahtjev, uplati kune i evo ti potvrde s novim nazivom.

malivibrufo

a šta je sa predavanjima,ako nas,nedaj Bože, prebace na glupu bolonju!!!
ako moram na predavanja morat ću se ispisati!!
ajme,užasa!!!

suzyc

Nemam pojma što je s predavanjima, da li su obavezna ili ne.
Ne želim uopće prihvatiti tu soluciju prelaska na bolonju.
Čekam konačnu odluku vijeća i toplo se nadam pozitivnoj odluci za sve nas stare studente.

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks