AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Stari program: Produžimo rok do kojeg moramo diplomirati!

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

misha

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Kad se ide kod prof Marčetić? jer sutra imam i ispit

i još nešto, zamolila bi za mišljenje, ako se odobri dekanski time automatski i mi stari program imamo priliku za diplomirat duže, ne do 30.9. nego negdje otprilike do 15.10.? jer taj dekanski spada u sadašnju akad.godinu,jer vjerujem da nekima i to pomaže, tih 15 dana

jadra

Kad se ide kod prof Marčetić? jer sutra imam i ispit

i još nešto, zamolila bi za mišljenje, ako se odobri dekanski time automatski i mi stari program imamo priliku za diplomirat duže, ne do 30.9. nego negdje otprilike do 15.10.? jer taj dekanski spada u sadašnju akad.godinu,jer vjerujem da nekima i to pomaže, tih 15 dana
netko je već u prijašnjim postovima odgovorio na to, mišljenje je da ako se odobri dekanski da se i nama tada produžuje ovaj rok do nekog datuma u 10.mj.

i da, svima bi pomogao i taj dekanski, ako već ne zbog vremena za diplomiranje, onda zato da riješe još koji ispit i time si smanje cifru koju bismo trebali platiti po bolonji...

herz

meni je ostalo samo postupovno iz treće godine, a puno se mučim s njim, sad mi je 4. put. Nadam se da ću uspjeti! Bilo bi nam stvarno lakše kad bi nam produžili, recimo, do kraja veljače 2011. Meni se to ne čini predugo, a ima kolega koji su u još goroj situaciji nego ja... Znači, taj sastanak je sutra s pročelnicom? Ja nisam iz zg, ali netko tko ide, držim mu palčeve u pregovaranju s njom! Sretno! :)

jadra

meni je ostalo samo postupovno iz treće godine, a puno se mučim s njim, sad mi je 4. put. Nadam se da ću uspjeti! Bilo bi nam stvarno lakše kad bi nam produžili, recimo, do kraja veljače 2011. Meni se to ne čini predugo, a ima kolega koji su u još goroj situaciji nego ja... Znači, taj sastanak je sutra s pročelnicom? Ja nisam iz zg, ali netko tko ide, držim mu palčeve u pregovaranju s njom! Sretno! :)
ima nas dosta koji smo u goroj situaciji, pa se nadam da će se nešto uspjeti napraviti... u svakom slučaju bilo kakvo produženje svima bi dobro došlo.
sretno s postupovnim!

iskra

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Nadam se uspjehu i želim puno hrabrosti našim predstavnicima :bdaysmile:
Ja se osobno ne mogu jače angažirati jer niti sam iz Zagreba (pa mi svaki odlazak u Zgb iziskuje i troškove i dane godišnjeg kojeg više ni nemam puno) a i obzirom da studiram jedan jako dugi period, mislim da nije umjesno da se pojavim kao predstavnik studenata... a još i nemam sklonost usmenom izražavanju, draža mi je pisana riječ:wink5:
Uglavnom, držim fige...

martex

Jel možda netko zna kako je prošao današnji sastanak sa pročelnicom u vezi produženja?

martex

Mislim da nečemo ništa konkretno znati prije sjednice koja je neki kažu 20 a neki 21.9.

jadra

kolegica kaže:

"Javljam da pročelnica nije baš naklonjena ideji da se rok produži. Njen glas će biti PROTIV. Ona je za prelazak na bolonju, da smo imali dovoljno vremena za privesti studij kraju, da nam se više vrednuje diploma bolonje, da je u osnivanju spec. studij koji će biti pod okriljem Pravnog fakulteta, jer se u skoro vrijeme Veleučilište pripaja Pravu. Naša molba će se svakako naći na dnevnom redu vijeća u ponedjeljak i o njoj će se glasovati."

malivibrufo

ja nisam neki govornik, pa bi to prepustila nekom sposobnijem!ipak je ovo jako bitno!!
da li netko zna,ako nas prebace,da li ćemo morati na predavanja

jadra

ja samo imam za reći sljedeće:

1.) očito nama potpisanima na peticiji NIJE u interesu prelazak na bolonju, bilo iz financijskih, bilo iz drugih razloga, sad to što ona misli da je bolje za nas - očito nije u našoj koži - svi mi imamo neke svoje razloge (a financijske pogotovo kad se sve pozbroji)
2.) boli me neka stvar trenutno za mogućnost još 2 godine na pravu jer nemam sad novaca ni da platim te ispite po bolonji
3.) zašto bismo samo mi izvisili, i to smo još potpisivali peticiju i cijele te procedure
4.) baš zgodno da su sad povisili i školarine, a ako su već to napravili da se usklade s pravom onda bi nam trebali i produžiti pravo studiranja kao što je pravni faks produžio svojim studnetima po starom programu
5.) mislim da nisam jedina kojoj je jako teško platiti tu razliku po bolonji, pa ako je već MORAMO polagati onda bi jedino bilo fer da ju polažemo besplatno jer smo potpisali ugovor s faksom da imamo pravo završiti po programu po kojem smo upisali (molim da me ispravite ako nije tako, trenutno sam tako ljuta da ne mogu naći ugovor)
6.) toliko se navlačim s ovim faksom da uopće ne razmišljam o tome da li bi mi diploma po bolonji značila nešto više, za mene osobno ona samo znači još novaca faksu koji nam ni na jedan način nije izašao u susret osim toga da smo mogli polagati ispite s 3. godine nakon što nam je ostao 1 ispit iz druge (neću ni uspoređivati s drugima)
7.) kao pročelnica ovog fakulteta ona bi trebala imati na umu što je bolje za nas u smislu da se ne navlačimo više s tim, a ne u smislu da nastavimo još i više plaćati jer nakon ove diplome opet se može davati razlika prema bolonji
8.) ili ćemo se pomiriti s eventualnom negativnom odlukom pa tko može neka ide dalje - tko ne ne, ili ćemo i dalje reagirati
9.) bolonja bi nas vezala za faks bar još godinu dana, a u zadnje 2 godine nismo uspjeli riješiti zadnju godinu, znači sve se to vrti oko love

sve je ovo samo moje mišljenje, morala sam se negdje "ispucat"... sorry svima, nemam baš velika očekivanja od ponedjeljka...

ja nisam neki govornik, pa bi to prepustila nekom sposobnijem!ipak je ovo jako bitno!!
da li netko zna,ako nas prebace,da li ćemo morati na predavanja
da, na predavanja za izvanredne studente

misha: nemam pojma za dekanski...

martex

Zanima me ovo pod točkom 8, šta još možemo napraviti, kako još reagirati, što sad poduzeti? Meni to nije jasno, na drugim veleucilistima su i bez peticije, produžili rok bez problema. Očito samo naš faks ne ide na ruku svojim studentima, nego lova, lova i samo lova. Pretužno.

jadra

a kad je ta sjednica? ak treba neko ić mogu ja samo ako je poslijepodne
ne znam stvarno točno vrijeme, sigurno zna netko iz udruge...
ali ako se ona kao naša pročelnica misli izjasniti protiv, onda ... :hebemu:

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks