AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Radno i socijalno pravo

lucy

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Položila danas kod Grgić, dobila 5.
Pitanja: mirovinska formula, zasnivanje radnog odnosa u gospodarstvu, otkaz državne službe.
Puno je ljudi odustalo nakon postavljenih pitanja, tako da nisam nikog slušala. Pitanja koja su bila su ona koja se vrte po forumu.
Profesorica je super, postavila mi je tri pitanja i pustila me da pričam.

mya_zg

pitao me prijenos ugovora na poslodavca i u kojem slučaju, pa odredbe i kad se koristi u proširenim kol.ugovoru ili produženoj primjeni,sudski raskid ugovora

simpa1988

Evo mojih pitanja kod Grgurev :
- izvanredan otkaz
- naknada za tj. oštećenje
- avm
- prestanak r.o. kod državnih službenika, posebno o otkazu
- zasnivanje r.o. kod namještenika

Profa je ok, mada traži razumijevanje, kojeg ja baš nisam imala jer sam više naštrebala sve na pamet. Prošla sam svejedno.

maraa

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Polozila danas kod Grgurev pa evo pitanja; Kolektivni ugovor-(sve me ispitala predmet,sadrzaj,vrste,prosirena i produzena primjena )
-Prof.reh
-Disc odgovornost drz sluzbenika

zenka je u redu,ali milijun podpitanja postavlja..

NINA 2

Položila dana kod Vukorepe
Pitanja:
1.Naknada štete- radnik- poslodavac-sve objasnit,,kada poslodavac nadoknađuje štetu 3 osobama-o kakvoj krivnji se mora raditi,o kakvoj šteti se mora raditi
2.Otkaz uvjetovan skrivljenim ponašanjem radnika,kakav je to otkaz-koje su obveze poslodavca prije davanja otkaza,na što radnik ima pravo
3.Formula za izračun mirovine-kako se dobiju osobni bodovi,što je polazni faktor-koliko iznosi,što su prosječni VB kako se dobiju,sa čime se dijele što se zbraja,na temelju čega se utvrđuju vrijednosni bodovi

3 palo,2 prošlo
Profa ok,pomaže maksimalno

tinach

bravo svaka čast!!!

molim vas može li mi netko reć da li u 4 mjesecu ispituje zakon o zabrani diskriminacije bez zakona o zaštiti na radu te da li ispituje novi zakon o radu i gdje ga mogu nać,hvala puno !
i jedan i drugi zakon se ispituje.
da, od 1.3. se uči po novom zakonu, samo ga uguglaj u gugl i opla(imaš par stranica prije popis literature koji važi od 1.3. pa ćeš vidjeti:wink5:

Mona

Dobila sam 3 kod prof Gregurev. Pitala me je godišnji odmor(te koja kategorija radnika može se godišnjim odmorom u cijelosti koristiti u sljedećoj kalendarskoj godini to su: članovi posade broda, radnik na radu u inozemstvu ili radnik koji je bio u vojnoj službi),
zasnivanje radnog odnosa dr.službenika, te izračun mirovine(sve objasniti) za višu ocjene me je pitala koje osobe imaju pravo na osnovnu mirovinu. Prof je dobra, mora se znati! Pada se na prvom pitanju ako se ne znaju neke osnove npr. zasnivanje radnog odnosa, otkaze i sl.

deica

položila na komisiju danas...pitanja: zasnivanje rednog odnosa u gospodarstvu,opća mirovinska formula,i prava nezaposlenosti...sve super prošlo pomažu maksimalno...

elvie

ja zveknula danas kod vukorepe, vlastitom krivicom...al ono uspjela mi je tocno potrefit dva pitanja koja nisam ucila :(
pitala me nakandu štete i poslovno uvjetovan otkaz...
tako da mi ne gine rok u 4 mj :( toplo se nadam da budem opet kod nje u travnju...jer zenska je super, smirena, da vremena, ma sve naj rijeci imam za nju makar sam pala!!!

Zelena

I ja sam prošla jučer na komisiji :)
Pitanja su bila: rodiljni i roditeljski dopust, starosna i prijevremena starosna mirovina, i redoviti otkaz ugovora o radu.
Mislim da sam stvarno dobila dobra pitanja...

bigblue

Za nas na Upravnom studiju je od 01.03.2010. OBVEZNA LITERATURA drastično smanjena - to su i najvaljivali na predavanjima, ali me zanima šta od preporučene dopunske ispitne literature STVARNO trebamo znati?

Tihana I.

počinjem spremati radno za 4 mjesec!imam popis literature po novom...recite mi što se tiče zakona o mirovonskom...da se baziram na pročišćeni tekst...jer ima deset tih zakona

Sea

počinjem spremati radno za 4 mjesec!imam popis literature po novom...recite mi što se tiče zakona o mirovonskom...da se baziram na pročišćeni tekst...jer ima deset tih zakona
mislim da da... pročišćeni tekst je ipak čišći :))
šalim se! da, definitivno pročišćeni tekst.
Ono što mene zanima jest knjiga, kaže da treba naučiti od strane 803-876 (što mi se čini jako malo, ali dobro).. zanima me koja su poglavlja obuhvaćena tim stranama, odnosno da li je ostatak kroz zakone napisan a taj dio knjige je neko posebno gradivo koje nema u zakonu (???)

majolada

Za nas na Upravnom studiju je od 01.03.2010. OBVEZNA LITERATURA drastično smanjena - to su i najvaljivali na predavanjima, ali me zanima šta od preporučene dopunske ispitne literature STVARNO trebamo znati?
po čemu je obvezna literatura drastično smanjena?
smanjili su knjigu ali smo dobili 2 ekstra zakona,ne dođe nam to na isto?

NINA 2

Ono što mene zanima jest knjiga, kaže da treba naučiti od strane 803-876 (što mi se čini jako malo, ali dobro).. zanima me koja su poglavlja obuhvaćena tim stranama, odnosno da li je ostatak kroz zakone napisan a taj dio knjige je neko posebno gradivo koje nema u zakonu (???)
Par postova prije je jedna cura napisala da se te stranice odnose na Drž.službenike ako se ne varam

lucy

Taj dio obuhvaća državne službenike.
Taj dio sam ja učila isto iz zakona - Zakona o državnim službenicima jer na ispitu pitaju cijeli zakon , a ne samo taj dio u knjizi.
Preostali dio knjige koji je bio dio literature do sada obuhvaća ono što je uređeno ZOR-om + zaštita na radu.
Budući da je novi ZOR na snazi uči se po njemu jer je knjiga zastarjela.
Zakon o zaštiti na radu nije na popisu literature, a niti dio knjige koji se odnosi na zaštitu o radu - tako da vjerojatno to više neće pitati od 01.03.
Dodan je Zakon o suzbijanju diskriminacije.

tinach

ja knjigu uopće više ne koristim, totalno je nepotrebna.
sve što vam od sada(barem za sada) treba jesu zakoni. :)

patti

i jedan i drugi zakon se ispituje.
da, od 1.3. se uči po novom zakonu, samo ga uguglaj u gugl i opla(imaš par stranica prije popis literature koji važi od 1.3. pa ćeš vidjeti:wink5:

ispituje se samo zakon o zabrani diskriminacije, zaštitia na radu više ne, tako piše u literaturi nabrojenoj a i grgićka je tako na predavanju rekla!!

ivanat

moze li mi itko reci koja je na kraju literatura za 4mj. da li potrebna knjiga i na kraju koji su zakoni.

thx

lucy

moze li mi itko reci koja je na kraju literatura za 4mj. da li potrebna knjiga i na kraju koji su zakoni.

thx
Par postova prije sam stavila koja je literatura prema obavijesti s Katedre.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks