AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Pravo okoliša

lidač

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pozdrav svima! Zna li netko šta o novoj prof. Cindori Sonji, ispituje sada 18.2...
Svaka informacija bi mi puno pomogla. Hvala...

Mimi

evo mene friško sa ispita kod prof.cindori.
žena je jako ugodna i korektna,ne traži da znate sve napamet niti sitničari.
pita knjigu,koliko znam nije nikoga pitala zakon,i pita obavezno poreze,ako to ne znate,a ostalo znate nećete proći.
kolegica koja je bila samnom je znala sva pitanja prije,ali nije poreze,tako da joj je profesorica vratila prijavnicu.
malo blesavo,ali kaj se može...
pitanja:
1.funkcija šuma
2.piguouv porez
3.vrste okoliša
3.nacionalni park
4.načela (iz knjige)
5.zaštita od buke
6.negatorna tužba

_sandra_

jel može neko napisat sva pitanja koja koja pitaju i tko ispituje u 4. MJ.? DALI JE DOVOLJNA SKRIPTA SA FORUMA?

Mimi

jel može neko napisat sva pitanja koja koja pitaju i tko ispituje u 4. MJ.? DALI JE DOVOLJNA SKRIPTA SA FORUMA?
ovo nije moguće,pošto postoji više profesora koji ispituju,a svaki od njih ima svoja pitanja,tj.dio gradiva koji pita ili ne pita,tj.koji mu je više ili manje važan.
predlažem ti da malo pročitaš prijašnje stranice.
koliko znam,po današnjoj izjavi prof.cindori,na sljedećm roku će biti ili prof.šikić ili prof.gliha.
mislim da je skripta dosta,ali svakako ako ideš kod prof.šikića moraš učiti zakon o okolišu,jer to je isključivo ono što on pita.
koliko znam prof.gliha npr.iz knjige voli pitati tužbe

zeljko.zg

U mjesecu travnju ispituje dr. Šikić. Informacija je potvrđena u referadi Veleučilišta.

sviđa mi se ova Vaša šala, i kad smo kod ovlasti nekog šumskog čuvara, da li mi možete reći koliko kilograma se smije u državnoj šubi brati kestenja i gljiva. Ovo nije šala.

moni fani

Pozdrav
Ja sam bila u 2mj kod Šikića na UPP i pitala ga da li on ispituje na sljedečem roku za Pravo okoliša,pa mi je rekel da bude ispitivala njegova asistentica Lana Ofak...sad ne znam da li ona pita isto kak i Šikić ,uglavnom iz zakona...po logici tak bi trebalo biti.

Znači kod Šikića je dovoljno znati samo načela iz zakona?:unsure:

Claire

jel moze netko napisati je li su predavanja obavezna?i ako se potpisujete?

jel moze netko napisati je li su predavanja obavezna?i ako se potpisujete?
Ovo nisam ja poslala, ja sam pravo okoliša odslušala i dala već u 9 mjesecu.
netko ima moju lozinku? :nono::nono:

ivahov

Da li netko možda zna kad je ispit iz okoliša sada u 4 mjesecu? Koji dan i u koliko sati? Hvala unaprijed! i jer piše tko ispituje?

iv@n@

14.4 je okoliš.ćirilometodska 4.,ali neznam točno vrijeme-oko 9,pola deset.molila bi da još netko provjeri.

moni fani

14.4 u 8.30 Čirilometodska ,ispituje Lana Ofak.

Iz čega učite..da li skriptu ili zakon...ili sve zajedno?

ivanika

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Pozdrv svima! Zna li netko kako ispituje prof.Lana Ofak i šta traži?
jučer sam bila na predavanju prof.Lana Ofak
- potrebno je znati norme i osnovne pojmove iz Zakona,
- preporuka prof. L.O. je da se ode na stranice Ministarstva Dobrodošli u Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog ureÄ‘enja i graditeljstva gdje su objavljeni najvažniji dijelovi Zakona i ostalih akata
- objedinjeni uvjeti zaštite
- pravo javnosti - zainteresiranost javnosti i njihova prava
- sudjelovanje javnosti u odlučivanju kada se izrađuje novi zakon (procedura objava na stranici, pravo građana da daju svoje prijedloge, komentare i ostalo)
- što Ustav kaže o zaštiti okoliša
- načela iz zakona
- izvori prava
- podzakonski i zakonski akti
- navela je da dosta dijelova iz knjige više ne vrijedi pa je potrebno usporedit s Zakonom

branko

kolege, dali prof.Lana pita samo zakon kao Šikić ili pita i iz knjige???

ajde ljudi, molim vas javite kako je bilo na ispitu?! šta je pitala i dali ima naznaka tko će biti na sljedećem roku??

elvie

ej ljudi molim vas pitanja s roka danasnjeg iz okolisa :)
i da pitam iz cega je najbolje uciti? citam tu da pol knjige vise ne vriejdi jer je zastarijela...pa me zanima koje stvari trebamo uciti?

Tizo

Ja sam bila jučer na ispitu i moj je savjet da učite uglavnom zakon i to izvore prava, pravo javnosti, pristup pravosuđu, strategiju i sl. Knjigu možete samo malo pročitati, ali kako se dosta toga izmjenilo, oslonite se na zakon. Sad je na roku bila asist. Lana Ofak i o njoj sve najbolje, a ne znam tko će biti sljedeći put. Sretno svima

iva5

ja sam bila jučer na ispitu i moj je savjet da učite uglavnom zakon i to izvore prava, pravo javnosti, pristup pravosuđu, strategiju i sl. Knjigu možete samo malo pročitati, ali kako se dosta toga izmjenilo, oslonite se na zakon. Sad je na roku bila asist. Lana ofak i o njoj sve najbolje, a ne znam tko će biti sljedeći put. Sretno svima
nevezano za temu moŽeŠ li poslati svoj mail tizo
jer onaj mail koji si dala za nomotehniku ne prolazi

branko

Ja sam bila jučer na ispitu i moj je savjet da učite uglavnom zakon i to izvore prava, pravo javnosti, pristup pravosuđu, strategiju i sl. Knjigu možete samo malo pročitati, ali kako se dosta toga izmjenilo, oslonite se na zakon. Sad je na roku bila asist. Lana Ofak i o njoj sve najbolje, a ne znam tko će biti sljedeći put. Sretno svima
možeš li nam reći kakva je bila prolaznost??? dali je bilo rušenja i dali je pitala samo zakon???

ako je još neko bio na ispitu, molim da objavite pitanja:unsure:

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks