AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Parcijala

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

sabinaaa

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
parcijala ne moze upisat smjer u 3 god jel tako??? ostala su mi 2 ispita i sad ako jedan dam ok. a ako ne onda sam parcijala...i glupo mi se zezat cijelu god s jednim predmetom:(

no_name

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
parcijala ne moze upisat smjer u 3 god jel tako??? ostala su mi 2 ispita i sad ako jedan dam ok. a ako ne onda sam parcijala...i glupo mi se zezat cijelu god s jednim predmetom:(
Možeš upisati smjer, ja sam upisala... onda ti ostanu izborni predmeti

tinach

ja sam prošle godine upisivala parcijalu treće..i upisala sam sve predmete iz treće...jedino nisam mogla praksu i diplomski.

Sea

ja sam prošle godine upisivala parcijalu treće..i upisala sam sve predmete iz treće...jedino nisam mogla praksu i diplomski.
to ne zvuči loše... nego, koliko ti je predmeta ostalo iz 2. godine kada si upisivala parcijalu treće, odnosno koliko ETSC bodova? i da, da li si mogla birati smjer pri upisu parcijale ili?
konkretno kemijam položiti DUP sada na dekanskom, što znači da bi imala uvijet za parcijalu (36,5 bodova), a budući da već ohoho studiram i da su me u jednom trenu prebacili na bolonju te da sam položila neke predmete koji se navode pod predmetima smjera, odnosno izbornim predmetima bilo bi idealno kada bi mi to priznali, odnosno kada bi pri upisu parcijale treće mogla baš te predmete izabrati...

smotankusha

sad sam opet svašta čula kod poskupljivanja itd..pa jel mi može ko objasniti sistem naplate po novom? tipa imam 36,5 bodova..i sad koliko bi ja platila?

Hvala puno! i znam da se ponavljate svi ko gramofoni al pomozite jadnoj curici :D

Ninek

sad sam opet svašta čula kod poskupljivanja itd..pa jel mi može ko objasniti sistem naplate po novom? tipa imam 36,5 bodova..i sad koliko bi ja platila?
imaš bodova za parcijalu, znači platila bi ispite koji su ti ostali,80 kuna po bodu plus ispite koje želiš upisat, tj. koliko ih želiš upisat, jedan ili tri..na tebi je da odlučiš

tinach

to ne zvuči loše... nego, koliko ti je predmeta ostalo iz 2. godine kada si upisivala parcijalu treće, odnosno koliko ETSC bodova? i da, da li si mogla birati smjer pri upisu parcijale ili?
konkretno kemijam položiti DUP sada na dekanskom, što znači da bi imala uvijet za parcijalu (36,5 bodova), a budući da već ohoho studiram i da su me u jednom trenu prebacili na bolonju te da sam položila neke predmete koji se navode pod predmetima smjera, odnosno izbornim predmetima bilo bi idealno kada bi mi to priznali, odnosno kada bi pri upisu parcijale treće mogla baš te predmete izabrati...
ne sjećam se:laughing:
uglavnom, znam da mi je bilo ostalo radno i građansko..
i ja sam ti prije bila po starom programu te sam se onda morala prebaciti na bolognu.a po tom starom programu sam dala 2 ispita koji i sada postoje u tim predmetima smjera pa mi je sanja rekla da to ne moram onda upisivati nikada, to mi je riješeno..tako da to vrijedi i za tebe..
ne moraš te predmete uopće izabrati..ti samo uzmi neki smjer koji ne sadrži te predmete pa će ti ih priznati pod izborne. tako sam ja napravila.
i da, možeš birati smjer, kao i svi ostali.. odnosno onaj smjer za koji postoji slobodno mjesto. ili ako taj dan i ne postoji, ti samo dođi drugi i čekaj da se otvori slobodno mjesto.

mateja19

imaš bodova za parcijalu, znači platila bi ispite koji su ti ostali,80 kuna po bodu plus ispite koje želiš upisat, tj. koliko ih želiš upisat, jedan ili tri..na tebi je da odlučiš
e mene baš to muči...znači ja sam prošle god.platila školarinu koja mi vrijedi 2 god.pa ono što meni nije jasno- da li plačam samo one ispite iz treće koje ću upisati (parcijala) bez ovih koji su mi ostali sa druge s obzirom da sam i prošle god.platila cijelu godinu.znači zašto bi opet platila ove sa druge .jel me tko skužio šta sam htjela reći :crazy:

sabinaaa

eh da ostalo bi mi vjerojatno uljp ili radno...i sad računam sve osim izbornih ili kako?? (kod upisa u 3)kad jedna kaze da nije mogla izborne a druga nije mogla diplomski i praksu?? ;( sad ne razumijem baš:(

no_name

eh da ostalo bi mi vjerojatno uljp ili radno...i sad računam sve osim izbornih ili kako?? (kod upisa u 3)kad jedna kaze da nije mogla izborne a druga nije mogla diplomski i praksu?? ;( sad ne razumijem baš:(
Gle ja sam ti upisivala parcijalu ali su mi ostala 4 ispita, to sam ti okvirno napisala tek toliko da znaš da upisuješ predmete sa smjera prvo, barem sam ja tak morala... Nisam upisala 2izborna, lokalnu , diplomski i praksu , a ti ćeš moći više jer samo 2 prenosiš... Sve ti ovisi koliko ti je ispita ostalo sa druge, koliko si ih položila toliko bodova smiješ upisati nema neke filozofije...

tinach

upisuješ onoliko predmeta koliko ti dopuštaju bodovi koje imaš..
ali, praksu i diplomski ne možeš upisivati nikako kada upisuješ parcijalu 3.

krejzi19

imam pitanje,produžetak godine ? danas mi neke cure pričale da izvanredni sutednit mogu produžit god.do 1 mjeseca,očisiti sve,i onda u drugom upisat cijelu drugu,jel to istina ? recite da je i ja sam spašena :O

sakica

Trebala bi mi mala pomoč..:wink5:

Zanima me koje predmete bi mi preporučili za upisat na parcijali iz druge godine?

Imam sve položeno osim nauke i financije(što ču probat riješit na dekanskom) ali ako ga ne bude i ako opet padnem da znam :(

Neke lagane :unsure:

Hvala:laughing:

misty

Trebala bi mi mala pomoč..:wink5:

Zanima me koje predmete bi mi preporučili za upisat na parcijali iz druge godine?

Imam sve položeno osim nauke i financije(što ču probat riješit na dekanskom) ali ako ga ne bude i ako opet padnem da znam :(

Neke lagane :unsure:

Hvala:laughing:
Hm, teško pitanje...:crazy:

državna, europski, strani jezik, opće upravno, osnove prava društava, obiteljsko...većina studenata ostavlja za kraj radno, građansko i upravljanje, barem se većina dosta muči oko toga.:wink5:

anamarija5

malo pitanjce, danas sam čula neke kolege kako razg. o tome da ima nekakvo produženje godine pa sad ne znam jel to kriva info ili stvarno? pa ako netko ima saznanja o tome, a vidim da je već netko i postavio to pit. ali nema odg..

i još jedna stvar prikladnija za ovu temu - pri upisu parcijale, recimo da upisuješ 2 predmeta s jedne god i onoliko predmeta sa više da skupa nose 60bodova.. e sad zanima me dal se prvo moraju riješiti ta 2 predmeta pa onda krećeš na ove sa više godine ili se mogu polagati kako hoćeš? :confused:

pravnik

kad upisuješ parcijalu...upisuješ znači npr predmete iz prve god koje nisi položila i iz druge možeš uzet kolko oćeš ali da ne prelazi 60 bodova, znači nemoraš ti uzet maksimalan broj, možeš si složit da sve skupa bude i 40, 45 bodovaa...
kada upišeš parcijalu, moraš prvo rješit predmete sa prošle godine, kako bi mogla počet rješavat predmete s druge...znači nema preko reda...zato ti je najbolje (taj savjet mi je dala sanja iz referade) da ne uzimaš maksimalan broj predmeta iz druge...npr - upisuješ 21 bod iz prve god...nemoj uzeti 39 bodova iz druge...jer ako ne uspiješ na vrijeme rješit predmete iz prošle god...opet će ti na kraju ostat neki predmeti iz druge god kaj si upisala u parcijali...i na kraju ti ispadne da si ih bzvz upisala (one koje ne stigneš rješit) i znači da si bzvz dala lovu za npr jedan il dva predmeta...točnije nekih 15 ects boda a to ti je, ak si redovni student - 1500 kn u vjetar...bolje ih potroši na neki šoping ;) hehe...
i još nešto, najbolje ti je sa indexom otić u referadu kod sanje, ona je rekla da prije upisa dođemo kod nje pa će nam ona reć koje predmete i koliko njih jest najbolje da upišemo ak ćemo upisivat parcijalu...žena iz iskustva zna šta je najbolje...tak da ne škodi pitat..
eto, nadam se da sam pomogo :)

anamarija5

jesi, hvala puno :happy:

a zna li itko dal je ovo produljenje god za stvarno ili ne?

hvala još jednom

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks