AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Parcijala

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
hvala :) i onda te papire popunit i predat u sobu 8 ili 10? btw. jel trebam odmah napisati koje predmete upisujem sa druge godine ili mi to oni napišu u indeks?
Pisat će ti sve kaj trebaš na papirima koje kupiš u knjižari..
nemaš brige ;)
Uglavnom, u indeks upisuješ ispite onim redom (ovisi koi su ti ostali) kako su bili upisani ranije (u 1. godini).
Dakle, na prvu sljedeću slobodnu stranicu u indeksu upišeš ispite koji su ti ostali iz prvog semestra.
Onda na sljedeću stranicu pišeš ispite koji su ti ostali iz drugog semestra.
Ma, bolje da ti ja sad ne kompliciram, objašnjeno je sve na upisnim materijalima. ;)

popunjeniš upisni list i još jednan list (zaboravih kako se zove :redface: ) + upišeš kolegije u indeks --> s time ideš u sobu No. 8, kod tete mirjane, ona ti bude provjerila jesi sve dobro napisala.. i lupila žigić u indeks :D

p.s. Nemoj zaboravit testirati indeks prije upisa!

diah

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
samo da se javim. saznala sam da se samo praksa i diplomski ne mogu upisati kad upisujemo parcijelu treće. eto...

mya_zg

može se 2 puta upisati pad ako si redovan student a nakon toga ako još jednom padneš onda prelaziš na izvanredne

Ivy

Admin
kada se napise da se moze dva puta upisati pad zvuci kao da mozes jednu godinu studirati tri godine a to nije istina

evo situacija

znaci upises prvu godinu
ne uspijes dati sve u roku i upisujes pad
i sada dodju upisi a ti opet nisi uspjela sve dati ali evo samo ti je ostala nauka pa moras upisivati parcijalu
e sada tu je problem jer vise ne mozes upisivati parcijalu
jer si vec odstudirala jednu godinu dvije godine a to bi ti bila treca jer bez obzira kaj je to parcijala druge ti se formalno vodis kao prva
i posto imas pravo studirati jednu godinu dvije godine onda te zbog te parcijale prebacuju na izvanredne

to je znaci bila jedna situacija

a sada druga

upisujes prvu
pa upises parcijalu druge
slijedece godine upisujes drugu
i onda jos mozes upisati pad ili parcijalu trece

jer dok si upisivala parcijalu druge vodila sise joskaoprva

nadam se da nisam previse zakomplicirala....

Sljivica_Bobica

Ljudi, ovo mozda bude zvucalo malo glupo, al zanima me jedna stvar. Ako ja upisem parcijalu i polozim sve ispite koji su mi ostali, dal mogu redovno godinu upisat bilo kad il moram čekat upise za sljedeću akademsku godinu?

mya_zg

a što ako se upiše parcijala i ne polože se svi ispiti nego samo ispiti s prethodne god?jel to onda pad?

dubbi

ne to nije pad, onda iduće godine upisuješ sve ispite sa višlje godine ( npr. sada upišeš parcijalu druge, položiš samo ispite sa prve, i dogodine upisuješ drugu godinu)

Sonia

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
jel postoji kakav uvjet u smislu da se ne može upisati neki predmet sa druge godine ako se nije dao neki sa prve?

konkretno, mislim upisati državnu upravu a vidim da je ista katedra kao i nauka, a nju još nisam dala

Ivy

Admin
ne nema nikakvih ogranicenja
mozes upisti onoliko bodova koliko ti fali
ovaj ali teta u referadi po novom voli da se prvo upise zimski semestar a onda ljetni....

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Kako misliš po novome? Pa kaj nije logično da se u indeks prvo upisuje zimski, a onda ljetni?
Kolegica ivy je mislila na to da se, pri upisu parcijale, upisuju svi ispiti iz zimskog semestra, tj. onoliko ispita koliko možeš upisati do 60 ECTS bodova.

Znači, ne bi mogla upisati recimo dva ispita iz zimskog, pa još tri iz ljetnog..

Dakle, ako studentu ostane npr. Nauka i Financiranje (oni skupa iznose 20ak bodova), znači da može upisati ispite koji ukupno iznose 40 bodova - prvo upisuje ispite iz zimskog semestra (3. semestra), a tek onda, ako i nauka, financ. + ovi ispiti iz zimskog ne iznose 60 nego manje, onda može dodati još koji ispit iz ljetnog semestra.

nije toliko komplicirano kao što sam ja to sad zakomplicirala..

Sonia

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
jooj kako kompliciraju. ja planiram upisati tri u zimski, tri u ljetni. znači za zimski uvod u građansko pravo, državnu upravu i njemački a za ljetni obiteljsko, radno i socijalno i njemački.

zar nije da po semestru treba biti 30/30 ili sam ja opet nešto krivo shvatila. ispravite me pliz prije nego te predmete napišem u indeks

Idhrenniel

ja bi isto zamolila ako mi netko moze objasnit kako šta mogu upisat jer se planiram sutra upisat a prenosim nauku, financiranje i uvod u državu i pravo...jel ta tri predmeta upisujem u zimski, i kolko ih onda još mogu upisat u zimski a koliko u ljetni?:confused:
btw imam još jedno pitanje vezano za izdavanje pokaza...ako sam sad druga godina parcijala šta onda upisujem u onu potvrdu kod godine, semestra?
žao mi je kaj gnjavim ali mi više ništa nije jasno :(

mya_zg

ma za pokaz je svejedno koju god upsiuješ a uspisuješ brijem ova tri predemta prva i onda kolko ti ostane bodova pišeš predmete za zimski i ljetni semestar ali pitaj u referadi:)

Ivy

Admin
nauku , fin i uvod upisujes u onaj semestar u kojem je trenutno nalazi na popisu znaci nauku pises i u zimski i u ljetni
fin sada mislim da je ljetni
a uvod u zimski

izracunas koliko je to sve zajedno bodova i onda iz druge upises onoliko bodova koliko ti fali do 60
znaci vazni su bodovi koje predmet nosi a ne broj predmeta

myra

pozdrav! zanima me s kojim danom zakljucno se mogu upisat (parcijalu drugu god). do kraja ovog mjeseca ili do kraja studenog? izvanredna sam studentica, a nemam bas vremena hodat svaki dan po faksu. molila bih pomoc.

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks