AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Parcijala

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Sonia

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
hvala grašak na objašnjenju. ali sam već bila do faksa i upisala normalno kak sam jučer tu napisala, znači nikakvo trpanje svega u zimski semestar nego fino 3 u zimski, 3 u ljetni i ništa nitko nije rekao. jedna cura ispred mene je isto tako napisala. zato ne znam zašto su to vama govorili. meni je ovo super, imam predavanja samo 2 dana u tjednu sad u zimskom :)

@Idhrenniel: imaš potpuno istu situaciju kao i ja. znači pod zimski semestar upišeš nauku, uvod u državu. to ti je 14 bodova i ostane ti još 16 za upisati sa druge. ja sam uzela građansko, državnu upravu i njemački. to ti je sveukupno 29 bodova.
u ljetni semestar, na slijedeću praznu stranicu u indeksu sam upisala nauku, financiranje koji su isto 14 i taman sam skombinirala još obiteljsko, radno i socijalno i njemački i to je taman 16 bodova, tako da samo 1 bod od ukupno 60 nisam iskoristila ;)

Idhrenniel

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
što se tiče parcijale za redovne s plaćanjem plaća se 3050 kn, tj. 2750 + 300 kn upisnina, tak piše na oglasnoj,
nije valjda da je sad nešto drukčije?:confused:
nek netko pliz kaže jer sutra upisujem...

gricka vjestica

ove predmete kaj prenosim, jel trebam opet tražit potpise na kraju ili je to završena priča?
ne trebaš ponovno skupljati potpise...al kako to na našem faksu ne predtavlja nikakav problem, možes ih i skupiti...a što se tiće same upisnine...mislim da je to to, kako si i navela ;)

chuchi

evo jedno pitanje!
redovan student bez plaćanja želi upisati parcijalu više godine...
plaća li on samo upisninu (300 kuna), ili plaća kao kao da svi ostali redoviti?znači tih 3000 i kusura? hm...
prvi put bi upisao parcijalu! a nije upisivao ni pad...

ups

da postoji znaci sada si druga ostvaris 31 bod i parcijala trece si,,, i upisujes onoliko bodovava iz trece koliko si ostvarila u drugoj
znaci rjesila si 40 bodova znaci upisujes dvadeset iz druge i 40 iz trece samo za primjer da ti bude jasnije
Hm. Upisujem parcijalu druge -> imam 34 sakupljena boda iz prve godine. Znači li to da mogu upisati 34 boda sa druge plus ostatak sa prve ili ukupno 34 boda (zajedno sa ispitima prve i druge)?

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Hm. Upisujem parcijalu druge -> imam 34 sakupljena boda iz prve godine. Znači li to da mogu upisati 34 boda sa druge plus ostatak sa prve ili ukupno 34 boda (zajedno sa ispitima prve i druge)?
Ako si riješio ispite sa 1.godine, koji ukupno iznose 34 boda, znači da možeš iz 2. godine upisati ispite koji će zajedno iznositi do 34 boda, plus one koje prenosiš iz 1. godine.

cijela god ima 60 bodova.ako imaš 34 bodova upisuješ 26 bodova tj bilo koje predmete koje ukupno nose zbroj od 26 bodova.ima nekih predmeta koji nose više bodova a neki manje.
Još jednom ću pročitat post..

OK.. mislim da si krivo skužila, ili si samo krivo napisala..
26 bodova mu je ostalo sa 1. godine. Dakle, osim tih predmeta sa prve (koji nose 26 ECTS bodova), on može upisati ispite sa druge godine, koji iznose 34 ECTS boda. Što će sve skupa onda iznositi 60 ECTS bodova.

dubbi

za izvanredne je školarina 3600kn, bez obzira dali upisuješ pad, parcijalu ili višu godinu..
tako piše na oglasnoj ploči...:confused:
malo glupo, ali tak je kak je..

Aurora

pitanje.
ostala mi nauka i financiranje. prebacujem se na izvanredne i upisujem parcijalu 2.
sad,jel mogu upisat predmete sa 2. koje god hoću ili 3.sem.+ ak kaj bodova ostane za ljetni?do 39 bodova.
i, jel koji predmet obavezan?
:)

sunce

evo jedan biser:) ja sam jako "pametno" u strci uplatila 5.800kn za parcijalu(da,da pljesak zasluzujem):)index mi jos kod naseg dragog dekana,tako da jos nisam upisala,samo se divim uplatnici i svoti :) ,
znam da nema puno ljudi koji preplate skolarinu i znam da moram pitat tete u referadi kaj sad,ali reko da se prvo konzultiram s vama,znate li nekog toliko mutavog kome se to desilo i kakav je ishod na kraju bio?!:)

mislim ja sam sigurno dole na ploci bila vidjela da pise da se bez obzira ako se upisuje parcijala da se placa iznos cijele skolarine,danas mi se frendica smije i veli da sam nes krivo skontala,ocito da jesam tam kod referade pise drugacije,a dole mislim da vise nema tog papirica:)
Na ogl. ploči je pisalo da se za parcijalu plaća puna cijena, ali za IZVANREDNE, dolje vjerovatno isto piše ali su "tete iz referade" pametno stavile rasporede ispita preko obavijesti koda smo se svi već upisali, a dekanski još nije ni prošo.

Moja frendica je imala situaciju da je uplatila red. godinu al je imala prosjek ocijena da ju prebace bez plaćanja, pa su joj naknadno na žiro-račun uplatili novce, morala je po neke potvrde na pravo i sl. ak se dobro sijećam.
Nije baš ista situacija, al da vidiš da vraćaju novce.

Mutley

evo jedan biser:) ja sam jako "pametno" u strci uplatila 5.800kn za parcijalu(da,da pljesak zasluzujem):)index mi jos kod naseg dragog dekana,tako da jos nisam upisala,samo se divim uplatnici i svoti :) ,
znam da nema puno ljudi koji preplate skolarinu i znam da moram pitat tete u referadi kaj sad,ali reko da se prvo konzultiram s vama,znate li nekog toliko mutavog kome se to desilo i kakav je ishod na kraju bio?!:)

mislim ja sam sigurno dole na ploci bila vidjela da pise da se bez obzira ako se upisuje parcijala da se placa iznos cijele skolarine,danas mi se frendica smije i veli da sam nes krivo skontala,ocito da jesam tam kod referade pise drugacije,a dole mislim da vise nema tog papirica:)
Odnesi uplatnicu u referadu i objasni gospođi što se dogodilo, morat ćeš se malo strpiti, ali na koncu će ti vratiti lovu: strpljiv - spašen.

ema00

Ja sam prosle godine upisala parcijalu....
Upisujes nauku i financiranje a to je 21 bod a s druge godine upisujes ostatak bodova tj.39.bodova.
Ispiti iz treceg semestra imaju „prednost“ ali slobodno mozes upisati i ispite iz 4.semestra, uglavnom napravi si kombinaciju da dobijes cijelih 39 bodova!!

monica

ja sam izvanredni po starom programu,2.godina,dao sam 7 ispita,a več sam prije dvije god upiso parcijalu treće.kažu mi sad da moram ponovo upisivat drugu,ali po bolonji.da li mogu ikak pisat molbe da mi odobre upis u treću sa 7 il kaj da radim.i zanima me ako se prebacim na bolonju drugu god. ,dal mi priznaju sve ispite koje sam dao il kak to ide?jel neko mozda u i/stoj situaciji,dajte neko nek odgovori,hvala
Ja samo znam da ti priznaju sve ispite, mislim da trebas polagati politologiju jer to stari program nema, dalje ne znam..

dubbi

znači, pracijala je ponovaljanje godine. a dobro. treba mi za stipendiju pa sam se ponadala da možda nije isto.hvala
TAKO JE, PARCIJALA JE PONAVLJANJE GODINE S TIM DA TI FAKS OMOGUĆUJE UPIS PAR PREDMETA SA VISE GODINE NEBI LI TI TAKO MALO OLAKŠAO IDUĆU GODINU KADA UPIŠEŠ VIŠU GODINU.... ( SORI KAJ SAM PISALA VELIKIM SLOVIMA SLUČAJNO JE, A NEDA MI SE PISATI PONOVO8) )

sunce

Imam pitanjce, ak netko zna:

Sad sam redovni bez plaćanja, uhvatila sam parcijalu 3. pa bi se htjela prebaciti na izvanredno (radim).
Dal im neka posebna procedura ili samo kupim forumulare za izvanredne, dal se trebam prije javljat u referadu i tražit to prebacivanje....??

ups

Dal im neka posebna procedura ili samo kupim forumulare za izvanredne, dal se trebam prije javljat u referadu i tražit to prebacivanje....??
Formulare + Molbu za prijelaz sa redov. na izvared. Istu sam dobio u sobi 8.

sunce

Evo provjerenog odgovora na moje pitanje (danas sam se upisala).

Kupe se formulari za izvanredne, molba se dobije u referadi, a ti samo napišeš
ime, prezime, adresu i potpis... ako još nekoga muči to pitanje, evo odg.

sljokica

ja sam izvanredni po starom programu,2.godina,dao sam 7 ispita,a več sam prije dvije god upiso parcijalu treće.kažu mi sad da moram ponovo upisivat drugu,ali po bolonji.da li mogu ikak pisat molbe da mi odobre upis u treću sa 7 il kaj da radim.i zanima me ako se prebacim na bolonju drugu god. ,dal mi priznaju sve ispite koje sam dao il kak to ide?jel neko mozda u i/stoj situaciji,dajte neko nek odgovori,hvala
Evo tek sam sad pročitala tvoj post. Samo da znaš DA SMO U ISTOJ SITUACIJI.
Meni je teta Mirjana prošli utorak (dakle 16.10.) rekla da moram upisati ponovo 2. godinu, jer nisam dala ispit za uvjet po starom programu i da moram platiti 3.600,00 kuna i upisati razliku sa prve godine Bolonje, a to je Osnove politologije. Moram otići u knjižaru i kupiti upisni materijal za drugu godinu. I rekla je da se ništa ne brinem i da mogu doći k njoj prvo da ju pitam i da to nije nikakav problem. Hmmm, tak je rekla.
Svi drugi ispiti ti se priznaju, samo, kažem, dodaje se Osnove politologije.
Razlog zašto moramo upisati po Bolonji je taj što više ne smije biti studenata po starom programu koji upisuju drugu godinu.

Idhrenniel

mene zanima, ako mi netko moze pomoći...naime, sad sam upisala parcijalu druge godine redovno uz plaćanje, sad mi nije jasno hoću li trebati plaćati još nešto dodatno ove ispite koje vučem sa prve godine? (kad ću ih polagat)
jer sam čula da postoje nekakve varijante plaćanja tih ispita ovisno o bodovima koje nose?tipa 100 kn po bodu?:confused:

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks