AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Parcijala

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

sunce

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Možeš upisati parcijalu, ali parcijala znači pad, a jednu godinu ne možeš ponavljati 2 x, a da ti ostane status kakav imaš (npr. redovni).
Ne gubiš pravo studiranja, nego prelaziš s redovnog na izvanredni.

Pozdrav!

andreya

Re: Parcijala na parcijalu

ej, ja sam u istoj situacji..ko i vi...
moram položit opće upravno i imam za parcijalu parcijale- ostalo sam sve dala..

saznala sam slijedeće da će se na jesen pisati molba...ako nas bude malo, jer kao navodno velikom broju to neće uvažit..

po bolonji zapravo nema parcijale...nego se svake godine upisuje 60 bodova (novi+stari), tako dugo dok ne završiš faks..

ali na našem faksu je to još ne shvatljivo, jer su oni kao uveli tu bolonju za koju i nemaju pojima što znači..

oni još uvijek provode tzv. parcijalu, koje, kao što sam rekla po bolonji više nema..jer se po bolonji ne upisuje godina za godinom nego predmeti...

eto to je što ja znam o tome..i svakako bi volila da se to riješi pozitivno u našu korist..
nadam se da će se netko iz udruge zauzeti za nas ;)

Sonia

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.

pod drugim topicom nitko ne primjećuje pa ću pitati tu... jel za parcijalu treba položena nauka ili se mogu skupiti bodovi sa drugim predmetima?

george costanza

Parcijala je također pad godine, samo što je to "privilegirani" pad. Znači sasvim je svejedno na koji način skupiš 31 bod.

patti

a sto je sa studentima koje ne kaci bolonja, tj. koliko je meni ispita dovoljno:confused: da upisem parcijalu (cula sam 6, ali provjere radi) i da li se cista treca moze upisati sa 7 danih na neku foru - tipa molba ili neka rupa u sustavu, aaaa pozdrav!!!

jana21

pitanje:kolko puta se svaka godina može pasti a da ostaneš redovni??tj.ak sam 2puta išla u 1.dal mogu sad upisat parcijalu 3 a da budem redovni.

amalka

imam i ja jedno pitanje. ja sam 2. godina (po bolonji) a iz 1. god. sam ostavila financiranje za riješiti ove sad godine. dakle na upisu u 2. mala 53 boda. e sad: da li mi se tih 7 bodova uračunava u, recimo, parcijalu ili samo ispiti iz 2.godine (31 ects)?

josipredovan

pad pa parcijala

ljudi zanima me sljedeće.pao sam jednom drugu godinu,a sad ću najvjerojatnije upisat parcijalu treće pa me zanima dal se parcijala broji kao pad i da li gubim studentska prava.nisam bolonjac.hitno.hvala.;);)

Clousseau

Re: pad pa parcijala

Da, parcijala se vodi kao pad i budući da si već jednom pao drugu godinu, izgubit ćeš pravo redovnog studiranja:(

Miklja

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Re: pad pa parcijala

ljudi zanima me sljedeće.pao sam jednom drugu godinu,a sad ću najvjerojatnije upisat parcijalu treće pa me zanima dal se parcijala broji kao pad i da li gubim studentska prava.nisam bolonjac.hitno.hvala.;);)
Morat češ pisati molbu Senatu Sveučilišta da te ostave na starom programu.

VESN@

što kad ne upišete parcijalu

Kakva je procedura kad ne uspijem upisati parcijalu, moram li ponovo upisati godinu ili imam pravo 2 godine studirati 1 akademsku godinu?
Izvanredna sam, po bolonji, i neću moći navući 31 bod.

dubbi

Re: što kad ne upišete parcijalu

koliko ja znam, ako si prošle godine regulirala status, ove godine ne moraš, znači možeš dvije godine studirati jednu godinu bez obzira jesi bolonjac ili si stari program...
ali najbolje ti je otići na faks i pitati u referadi....
ili nazovi referadu telefonom, pa pitaj...tete će ti dati provjerenu informaciju;)

dubbi

kolege zna li netko ak upišem parcijalu 3.god.koliko mogu ispita iz 3 upisat i dal obavljam praksu onda?bolonja sam
to i mene zanima.

partyanner Vishe se isplati upisat pad nego tu parcialu. Studirash godinu duzhe,al ushparash love.
to je upitno, ak ti ostane dva ispita, onda vjerujem da se isplati jer nećeš dva ispita rastezati cijelu godinu.

patti

izvanredna sam po starom programu, 2. god., znači ako upišem parcijalu moram pisati tu molbu da me zadrže po starom programu...a što ako ne uspijem, da li me bacaju na bolonju ili mogu ipak pisati tu molbu?:face12:

Clousseau

ma daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj,pa zakaj mi ga nebi odobrili? pa u čemu je problem,jel si ti probao/la već pa znaš ili?
Nisam pisao molbu, ali parcijalu jesam (2 puta) i uvijek je odgovor isti - PARCIJALA JE U BITI PAD GODINE, a budući da ionako ne možeš polagati ispite s više godine studija dok ne očistiš sve upisane, nema smisla da ti odobre poseban rok za dohvat parcijale jer time ništa ne dobijaš. Ionako će ti u indexu, bilo s parcijalom, bilo bez nje, biti udaren žig : PONOVNO UPISAN/A NA TEMELJU ČLANKA tog i tog ZAKONA o (ne znam točan naziv)!

Nicole

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
imam jedno pitanje što se parcijale tiče:
dakle, ako upišem parcijalu, a redovni student sam i imam pravo još jednu godinu upisat bez plaćanja, moram li parcijalu ipak platiti???

glupo mi zvuči pitanje sad ovak kad sam ga napisala, ali KOLEGICA je nekaj natuknula, pa sam se malo zabrinula..

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks