jej napokon sam se sociologije riješila! i samo bi napomenula da je jako dobra stvar i svaka čast onome tko je sva pitanja napisao na forumu kaj su bila na svim rokovima! samo po njima sam ponavljala i sva su mi se potrefila i donjela mi četvorkicu 
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.
ako ideš na komisiju onda na usmeni možeš ići jedino ako prođeš pismeni. ispituju dva profesora! ja sam bila kod ksenije i jednog profesora kojeg nisam nikad vidjela, ne znam kak se zove, malo je stariji! postavili su tri pitanja i nakon mojih odgovora poslali su me van da se oni mogu dogovoriti da li je to za prolaz ili ne.dal netko bilo možda na ovom roku na komisiji da mi malo objasni kako to ide, tko je sve tamo i sl. a još me zanima i dal se ide na usmeni i ako ne prođeš pismeni ili se mora proć pismeni da bi se izašlo na usmeni
7 puta...jer ti se nastavlja računati.:laughing:hej...jel mi netko može odgovoriti na pitanje: ako ja prvi puta izađem na soc. na sljedeći rok u 9. mj, a nakon toga upisem pad godine, koliko puta onda jos mogu izaći na ispit u sljedećoj godini???
1. Da,odnosi se na plur.teorijuTrebam malu pomoć oko nekih odgovora pa bi molila neku dobru dušu da pomogne
1. pluralisti-dal se to odnosi na pluralističke teorije države?
2. tradicionalni oblici vlasti-dal se odnosi na weberovu tradicionalnu vlast, odnosno ono gerontokracija, patrimonijalna i to?
3. Homas- to bi trebao valjda biti Homans?
4. Skinner-samo vezano za biheviorizam ili ima još negdje o njemu nešto?
5. Putmnovo istraživanje-dal je dosta samo reč što je istraživao ili treba navesti i razlike
između sjevera i juga italije
6. Renner-samo vezano za revizionizam ili ima još?
A oko ovih pitanja trebam malo veću pomoć, da mi netko napiše bar u par temeljnih riječi o čem se radi i gdje se to nalazi u knjizi
7. za koju se metodu istraživanja kaže da je komparativno-historijska
8. tri objašnjenja ideologije
9. značaj Prelota
10. osnovne teorije države
11. predstavnici liberalno-individualističke teorije države
12. tipovi stranaka kod Heywooda
13. totalitarizam
14. obilježja autoritarnih poredaka
15. Beyme-što je o njemu važno
16. također i o Smelseru
17. vrijednosna nacionalnost
18. ideal tipovi pol. Poretka-znam gdje se nalazi, al bi molila u kratko najvažnije
19. Erlington
20. tri Marxove postavke o pravu
21. pokreti po Mannu
22. obilježja narodne stranke
23. tradicionalni tip
Nadam se da će netko pomoć i unaprijed hvala
kod pozitivizma, 4 načela koja su pomogla emancipaciji znanja: fenomenološka regula (ispituju se samo činjenice kao stvari, samo jasno utvrdive činjenice s uzrokom i posljedicom),kauzalnost, fizikalistički program i vrijednosna neutralnostKuda spada "fenomenološka regula"?:confused2:
tj na prvom katu. tam di je ravlić!!komisija je na tmt 3 kod ksenije u kabinetu
nema ti nekog pametnijeg savjeta osim sjest pošteno i naučiti. pročitati knjigu, ako treba i par puta, glavnom da se s razumijevanjem uči, tako je rekla i prof. Grubišić. pošto si toliki broj puta na ispitu ne bih ti preporučila da uzimaš bilo kakvu skriptu. kad si naučila neka te ispita neka frendica ili tako netko. evo ja ću sad na dekanskom ići na komisiju, pa si radim neka pitanja nakon svakog poglavlja da se sama ispitam i mogu ti reći da mi je tako lakše. ne znam kaj bi ti drugo savjetovala, nego da danas počneš učiti jer tri tjedna za učenje je i više nego dovoljno...:wink5:Ljudovi, kako naučiti tu sociologiju! Idem na polaganje 7. put i i ne znam kako da to bude zadnji put? A moram priznati da me strah tog ispita jer nakon komisije i mnogo padova bojim se da ga nikad neću položiti! Pomozite mi nekakvim savjetom, molim vas!
nakon tolikih ponavljanja vjerojatno znaš dosta toga,sad je samo bitno da prođeš cijelu knjigu i utvrdiš gradivo...Hvala misty... najveći mi je problem bio što sam učila iz skripte, mada sam prije ispita pročitala knjigu a nakon toga ponavljala po skripti! jednostavno nemam više volje ni živaca učiti sociologiju i čini mi se da ju neću položiti ni na drugoj komisiji a onda će biti prekasno!
upravo je u tome problem, ti si naucila al ocito imas psiholosku barijeru kod odgovaranja i zato si na tom iznenadjujucem za sociologiju 7 putu...daj opusti se..ko da s nekim deckom ides na kavu,lezerno...nije to toliki bauk...dosta ljudi se zali na to da zablokiraju, opustite se ljudi...samo polakoHvala vam puno na savjetima! razmišljala sam si da zamolim prof. Ravlića da kod njega odgovaram na usmenom jer dosad sam uvijek bila kod Ksenije i uvijek zablokiram kad odgovaram!
reyultati su drugi dan poslije pismenog a usmeni odmah dan poslije. tak je najcesce bilo do sadkad obično bude usmeni??? rezultati pismenog su obično drugi dan... kolko sam skužila po prijašnjim postovima.. ako sam dobro skužila :happy:
bilo bi ti najpametnije kad bi otišla do prof. Grubišić ili do prof. Ravlića na konzultacije oni će ti najbolje znati reći, ali mislim da ćeš moći. Moja prijateljica je prenosila uvod u teoriju države i prava s upravnog studija na pravni studij i jedini uvjet joj je bio da ako želi višu ocjenu da nauči razliku od 80 str. i da samo to još odgovaraimam i ja pitanje hoće li mi se priznati osnove sociologije koje sam polagala na socijalnom radu kod prof. Tepića? mislim da bi trebali, ali eto da pitam .. hvala![]()
danas je rekla da ponavljači imaju pravo izlazit na kolokvij ali onda ne mogu izlaziti na ispitne rokove koji su do veljače. na kolokvije ne mogu izlaziti oni koji imaju komisijski ispit"kad upises pad da li imas pravo izlazit na kolokvij?"
I mene to zanima ako netko zna...pliiiiiiiizzzzzzzzzzz
AdBlock Detected
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.