AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove prava društava

mg000

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
kad je bio ispit, kako je prošlo ? hvala...
ispit je bio kod prof. Jakšića u 12 i bilo nas je 6 i palo je samo 2 tako da može se reć da je bilo dobro... što se tiče samog ispita tj. načina na koji ovaj profesor ispituje je ono blaga katastrofa....ispituje u detalje, doslovce su odgovori na neka pitanja dvije riječi...
pitanja poboj pravne osobnosti i da li su navdeni razlozi za zloupotrebu jedini razlozi za poboj?, sjedište tvrtke, tvrtka i primjer skraćene tvrtke, zbog kojih razloga se skupština saziva, uprava dd - opoziv (zbog čega članove može opozvati no - odgovor je zbog važnog razloga) ostavka članova uprave i još bar 10 glupih pitanja koji se ne mogu sjetit...sretno svima koji polažu ovaj ispit ja sam ga riješila 2 je u indeksu :D
moj savjet za učenje je da sve osim društva kapitala učite iz knjige a društva kapitala naučite iz skripte lux i ne morate učit posebnosti kod dd-a nisam do sada čula da je to nekoga pitao

selma

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
hvala ti puno, daj mi reci ako znaš primjer skraćene tvrtke ? hvalaaa :)
Enna, evo primjera:

Tvrtka: BADEL 1862 d.d. vina, alkoholna i bezalkoholna pića.
Skraćeni naziv: BADEL 1862 d.d.

Neka iskustva, dojmovi kod Bilića? Kakav je? Na što da se usredotočim kod ponavljanja? Tnx!

Nerea

Izvanredni studenti ne trebaju potpise.
i ja tako mislim, ali u pravilima za upise piše da trebaju i izvanredni studenti imati potpis.

valjda je došlo do zabune pa su obavijest prekopirali od pravnog studija.

anita1989

Hmm neznam.. Nikad izvanredni nisu trebali potpis..

Inace , jedna obavijest, jucer bila na faksu taman kad su kolege pravnici imali ispit iz drustva ili kak se vec kod njih zove ovaj ispit.. Ugl pricali su kak prof Bilic nece vise ispitivati, navodno odlazi van, kao da mu je to bilo zadnje ispitivanje.. A bas ga vidjela, bio je super volje tako da ak ode, bas mi zao jer mi se ne cini prestrog.. Mozda to nije najtocnije al vidjet cemo na iducim rokovima..

I ako moze neko napisati malo kak je jucer proso ispit?

suzaaa

Ispit kod Bilića. Pitao me proboj pravne osobnosti i dali moze doći do proboja i kod društva osoba (može, to je ono kada komplementar i komanditor odgovaraju za obveze različito), pojednostavljeno smanjnje temeljnog kapitala. Pitao me samo ta dva pitanja, ispit je bio kratak i ugodan, dobar je ispitivač i ne trazi puno. Ostale je pitao ograničenja kod prokure, vrste smanjenja temeljnog kapitala, odlučivanje kod d.d. i d.o.o.

tomislavk

Profesor Bilic je fer i korektan i ne inzistira na detaljima. Ali brate mili govori tako strahovitom brzinom da u većini slučajeva čuješ samo prvu te zadnje dvije riječi pitanja koje postavi. barem sam ja stekao takav dojam:)

• Sviđa mi se
Reactions: No4

selma

Je, prof. Bilić baš priča brzo i ponekad ga je teško razumjeti, ali je super.
Ako vidi da student nešto zna pa čak i uz loše izražavanje dat će prolaz.

Mene je pitao što je tk, zatim likvidaciju i o povećanju tk dd-a. Ne mogu reći da sam briljirala, ali sam na svako pitanje znala odgovor i pitao je da li mi je dovoljno 4? :D
Tako da ukoliko prof. ipak ne odlazi van, kako je neka od kolegica napisala, svakako izaći na ispit kod njega. :)

krisp09

!!!
Danas, utorak, 03.11.2015., nema predavanja za izvanredne (ukoliko je netko planirao docći)! Sljedeće je tek 22.prosinca!!! Bit cće valjda i neka službena obavijest! Tako je bilo rečeno na jučerašnjem predavanju.
:)

Nerea

!!!
Danas, utorak, 03.11.2015., nema predavanja za izvanredne (ukoliko je netko planirao docći)! Sljedeće je tek 22.prosinca!!! Bit cće valjda i neka službena obavijest! Tako je bilo rečeno na jučerašnjem predavanju.
:)
tako je. danas nema predavanja, a sljedeće je tek 22.12.

i što je najvažnije-dobili smo potpise

tina2201

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Ja jucer bila kod Jaksica i ne mogu nista lose reci za njega. Istina, dribla sa detaljima ali samo zato da spasi od pada. Znaci ne postavi dva pitanja pa rusi nego daje prilike da se izvuces s nekom dvojkom. Ugodno ispitivanje, pristojan profesor, smiren, bez pritiska, s obzirom da je od 9 ujutro pa do navecer ispitivao nije cak bio ni nervozan. Dobila 3, osobno smatram i da nisam bas zasluzila al necu se zaliti :) pitanja su bila: sto je razrjesnica, obveze dionicara, odgovornost uprave, povecanje temeljnog kapitala, opcenito o upravi, isplata dividenti i imovinsko pravo, zastupanje po punomoci i punomoc trgovackog putnika, i to je nazalost sve cega se mogu sjetiti. Uglavnom, definitivno ne sa strahom ici kod njega. Naravno nije dovoljno par puta procitati, ipak se nesto mora znat. Mozda netko ima i losa iskustva al ja se ne mogu pozaliti, meni veoma ugodno ispitivanje. Sretno svima s ovim predmetom!

Anna5

Ja jucer bila kod Jaksica i ne mogu nista lose reci za njega. Istina, dribla sa detaljima ali samo zato da spasi od pada. Znaci ne postavi dva pitanja pa rusi nego daje prilike da se izvuces s nekom dvojkom. Ugodno ispitivanje, pristojan profesor, smiren, bez pritiska, s obzirom da je od 9 ujutro pa do navecer ispitivao nije cak bio ni nervozan. Dobila 3, osobno smatram i da nisam bas zasluzila al necu se zaliti :) pitanja su bila: sto je razrjesnica, obveze dionicara, odgovornost uprave, povecanje temeljnog kapitala, opcenito o upravi, isplata dividenti i imovinsko pravo, zastupanje po punomoci i punomoc trgovackog putnika, i to je nazalost sve cega se mogu sjetiti. Uglavnom, definitivno ne sa strahom ici kod njega. Naravno nije dovoljno par puta procitati, ipak se nesto mora znat. Mozda netko ima i losa iskustva al ja se ne mogu pozaliti, meni veoma ugodno ispitivanje. Sretno svima s ovim predmetom!
Mozes mi molim te reci da li proziva ili se ulazi po abecedi?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks