AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove prava društava

Majoli

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
TMT 14, soba 67/II kat. Koji je to profesor??
Jedino nema Širole na popisu katedre, pa pretpostavljam da je njezin kabinet?

Majoli

Okej, hvala ti. MOže netko napisati dojmove sa današnjeg usmenog i pitanja koja su pitali. Hvala

Rabbit Roe

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Usmeni kod Bilića, pitanja; kada dolazi do povlačenja poslovnih udjela u d.o.o-u, razlika između simultanog i sukcesivnog osnivanja d.d-a. ništetnost i pobojnost odluka glavne skupštine, kako se dijeli udio dobiti u komanditnom društvu, kada se stječe pravo glasa u d.d-u i to je to što je mene pitao. Kolegicu je pitao vinkulaciju dionica, proboj pravne osobnosti, uvjetno povećanje temeljnog kapitala i dalje se ne sjećam. Prof je stvarno ok. Pokušava pomoći, ali to najčešće završi tako da sve zbuni. :) ako se znaju osnovne stvari i par rečenica o njima prolazi se :) sretno svima

fakin

Super Moderator
pitanja kod bilića danas: pojam pravne osobnosti društva, što je tvrtka, odgovornosti vođenja ortaštva, odgovornost članova javnog trg. društva, odgovornost u gospodarskom interesnom udruženju, kako članski status prestaje u gosp. inte. udr., što je tajno društvo, ima li pravnu osobnost i kakve je podjela dobiti u tajnom društvu, trojako značenje dionica, vlastite dionice i kad ih društvo može stjecati, zadaci uprave d.d.-a, što je kvorum i ima li ga i koliki je u d.d.-u i d.o.o.-u, nevaljanost odluka skupštine - kad su ništetne, a kad pobojen, tko može pobijati odluku glavne skupštine u d.d.-u, uvjetno povećanje temeljnog kapitala, što je odobreni temeljni kapital, prava članova iz poslovnih udjela, kad je potrebna revizija osnivanja, statusne promjene, spajanje i pripajanje društva...

uglavnom, kod bilića je puno lakše proći nego kod jakšića zato što je puno susretniji prema studentima i nema previsoke kriterije kao jakšić...

anita1989

ja bih molila onog ko ima novu knjigu da mi napiše stranice na kojima se nalaze te zadruge i j.d.o.o., znači ono kaj se promijenilo, pa da si samo njih kopiram da ne moram opet cijelu knjigu jer imam staru. Fala :)

Inna07

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Pitanja koje je jučer pitao Jakšić:
dionice kao dio tk,prokura, povećanje i smanjenje tk, isključenje člana, kvorum, proboj pravne osobnosti, prava i obveze članova, pravo glasa....
Moj dojam: profesor traži da se znaju osnove i to jako dobro, pita podpitanja, detalje....ali ne gnjavi oko sitnica...ako znas i sitnice odmah je ocjena veca....stvarno ugodno ispitivanje :cool:

mayya992

Položila sam danas kod profesora Jakšića. Ocjene solidne, kolegica i ja smo dobile četvorke i kolegica trojku. Postavlja potpitanja kada se ne zna i mogu pomoći ako ste se spremili a ako niste baš sigurni pitnja vas samo još više zakopaju. Ugodan ispitivač, voli da se dobro barata osnovama. Naša pitanja: prokura, prokusrist, trgovac, sjedište, razlika između simultanog i sukcesivnog osnivanja d.d.-a, uprava d.d.a, glavna skupština d.d. a, tko ju može sazvati, glavna skupština d.o.o.a

maja1307

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
I ja sam bila kod prof.Jakšića. Mene je pitao sjedište t.d., obveze dioničara, nadzorni odbor d.d., skupštinu d.o.o.(sazivanje skupštine, donošenje odluka). Ako znas ne komplicira previse, ako ne znas postavlja puno potpitanja. Sretno svima :)

Jana5

može netko napisati što točno treba odgovoriti na pitanje proboj pravne osobnosti? hvala

Horiemon

Kronično vaš, 0-24
To lijepo piše u skripti. Točno to treba. Onih pet ili šest stavki. Ne sjećam se više točno kojih, a ne bih polovično odgovarao. :)

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks