AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove prava društava

čedomir

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Može netko odg., isključenje člana iz društva, koja je ona riječ na slovo "k" koju prof.upotrebljava? nisam je upamtila

bihter

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Koliko strana ima knjiga? Jel okej ona skripta od Luxa za nekakvu orijentaciju sto je najbitnije?

pravnik5

Koliko strana ima knjiga? Jel okej ona skripta od Luxa za nekakvu orijentaciju sto je najbitnije?
230 str.. za skriptu ne bih znala :) najbitnije ti je naucit d.d. i d.o.o. te prokure, trgovacke punomoci..

fakin

Super Moderator
ja sam ucila konstantno, tj, ponavljala redovito da to sjedne jer sam jednostavno takav tip osobe koja mora nekaj ponovit puno puta da bi sjelo. Al kad bi rezimirala to, ucila sam negdje oko 2 tjedna po 4, 5 sati dnevno i bas sve ucila od detalja do detalja jer nema kod Sirole opisnih, pita te neku pojedinost il detalj i dzabe ti pricas sve naokolo kaj je isto vezano uz to.. bas se mora znat dobro knjiga, pogotovo d.d. i d.o.o.
samo još jedno pitanje, jesi učila samo iz knjige ili i iz skripte? malo je teško učiti iz knjiga općenito jer ima punos stranica i pisane su ko romani pa je teško baš detalje tako zapamtiti...

pravnik5

samo još jedno pitanje, jesi učila samo iz knjige ili i iz skripte? malo je teško učiti iz knjiga općenito jer ima punos stranica i pisane su ko romani pa je teško baš detalje tako zapamtiti...
a učila sam iz knjige i usput kombinirala s pitanjima sa foruma i stvarno pomaze, tocno znas na sto trebas obratiti paznju :)

bihter

Posto nema puno vremena do iduceg roka, a danas pocinjem ucit, najbolje bi bilo da ucim samo prema pitanjima od profesora?

mape5

Super Moderator
Posto nema puno vremena do iduceg roka, a danas pocinjem ucit, najbolje bi bilo da ucim samo prema pitanjima od profesora?
ako ti sjedne sam predmet možeš naučiti. Ako radiš samo taj predmet, razdjeli si knjigu na djelove, i odredi svaki dan za određeni dio, čitaj s razumjevanjem i radi si bilješke - možeš i skriptu pa si ju nadopuni. Nemojte bez knjiga, nikad niti jedan predmet - vredi za sve :)

čedomir

Da li su kome pomogle konzultacije da lakše prođe ovaj predmet? i da li ne-izvršne direktore imenuje glavna skupština? hvala!

taj.

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Bila sam danas kod Bilića. Neka pitanja kojih se sjecam pobojnost odluka glavne skupstine, nistetnost odluka glavne skupstine, temeljni kapital, redovito i pojednostavljeno smanjenje temeljnog kapitala, podjela dobiti kod komanditnog drustva, kvalificirana vecina kod glavne skupstine, ulozi u drustvo kod d.d.-a, povlastene dionice sve o njima,...

arizona

Dojmovi kod Jakšića: pita dosta osnovne stvari poput,društva osoba i kapitala, dionice, nadzorni, upravni odbor,ali su pod pitanja malo zeznuta i navodi sve dok ne netko ne dođe do onoga sto želi čuti. Inače korektan, pomaze, ali je malo upitno koliko obraća pozornost na to sto netko odgovara. Sve u svemu ok,nemam druge zamjerke.

fakin

Super Moderator
ja sam sve suprotno doživio kod njega...pitao me dva detalja detalja jedan sam nešto znaom, drugi nisam i rekao je vidimo se na idućem roku.

Barbara94

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
dojmovi jucer kod Bilica-stvarno dobar profesor,jedan od boljih usmenih,pitao vlastite dionice,posebno redovno i pojednostavljeno smanjenje temeljnog kapitala,povecanje temeljnog kapitala,nistetnost pobojnost(dovoljno da se kaze barem nesto),odgovornost kod g.i.u.,odgovornost nadzornog odbora u d.d.,tko imenuje razrjesuje opoziva NO, kada dionicari stjecu pravo glasa...

Zeljaa

Pitanje za one koji su polozili ovaj kolegij, znam da je individualno, ali jel se stigne nauciti 2 tjedna?
Cini mi se sve bitno, pa me to malo brine :)

fakin

Super Moderator
a i stigne se ako te neće dopasti detalji kao mene na zadnjem usmenom...

3 tjedna je negdje taman, sa 2 tjedna možeš proći ako te neće pitati detalje što ponekad znaju kao na zadnjem roku

fakin

Super Moderator
a eto ja sam za prošli rok učio oko dva tjedna, naučio osnove i onda me profesor išao cjepidlačiti s detaljima koji su u knjizi opisani u jednoj rečenici i rekao da bez toga nema on što mene dalje ispitivati

mape5

Super Moderator
a eto ja sam za prošli rok učio oko dva tjedna, naučio osnove i onda me profesor išao cjepidlačiti s detaljima koji su u knjizi opisani u jednoj rečenici i rekao da bez toga nema on što mene dalje ispitivati
jadan ti.... repetitio pasmater studiorum :)

Leo6

Kod mene ista stvar kao i kod kolege fakin-a, Jakšić iz detalja u detalje pa ponovno u detalje...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks