AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove prava društava

hypnogirl

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Mene je prošli put pitao profesor : Tko sve može pobijati odluke glavne skupštine? Tko su ti ljudi:p ...pa nek netko napiše ako zna:)

5ra

Mene je prošli put pitao profesor : Tko sve može pobijati odluke glavne skupštine? Tko su ti ljudi:p ...pa nek netko napiše ako zna:)
to ti je na str.142 u knjizi, a to su:
1.dioničar koji je sudjelovao u radu gl.skupstine, stekao dionice prije nego sto je bio objavljen dnevni red gl.skupstine i svoje protivljenje odluci je izjavio u zapisnik
2.dionicar koji nije sudjelovao u radu gl skupstine jer mu je pogresno nije bilo dupusteno da u tome sudjeluje, ako gl.skupstina nije bila uredno sazvana ili dopuna predmeta odlucivanja na gl.skupstini nije bila valjano objavljena, pod uvjetom da je stekao dionice prije nego sto je bio objavljen dnevni red gl.skupstine
3.svaki dionicar ako se odluka pobija zbog toga sto je dioničar glasovanjem na gl,skupstini pokusao za sebe ili nekoga drugoga postici korist na stetu drustva ili drugih dionicara a pobijenom odlukom se to postize, ako je stekao dionice prije nego sto je bio objavljen dnevni red gl skupstine
4.uprava odn.upravni odbor
5.svaki clan uprave, odn izvrsni direkoto i član nadzornog odg,upravnog odbora ako bi provodenjem odluke ucinio radnju koja je kaznjiva, nezakonita ili za koju bi mogao odgovarati za stetu

IHUZEJ

Da li možda netko ima kakvu informaciju tko ispituje na ovom roku jer nisu uopće stavili kod koga smo niti gdje treba doći (u koju sobu?))
Hvala

Andreja

Da li možda netko ima kakvu informaciju tko ispituje na ovom roku jer nisu uopće stavili kod koga smo niti gdje treba doći (u koju sobu?))
Hvala
to ti se nikad nit nezna, oni si tamo među sobom podijele indekse, pa svaki profesor ispituje jednu grupu studenata :)

Amar-a

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ekipa, jel itko možda bio jučer na predavanjima za izvanredne studente? Zna li možda netko koja literatura je obavezna, jer vidim da ima nekoliko izdanja iste. I da li treba naučiti sve ili samo neke dijelove? Hvala unaprijed :))

Goran_zg

Literatura je Osnove prava društava 2010. šesto izmjenjeno i dopunjeno izdanje. minimum za prolaz je da se dobro zna opći dio (prvih 50-ak str),d.d.,d.o.o.-organi ,odnosi, osnivanje.znaju pitati povezana društva -to je predkraj knjige.Svakako treba proći cijelu knjigu.

anita1989

pozdrav..jel zna tko koji su se točno dijelovi izmijenili u knjizi?? naime, imam staru već podrctanu pa da ne podcrtavam opet novu knjigu nego da iz nove naučim samo te promjene..hvala :happy:

btw..jel se isplati učiti iz ove skripte iz 2011. budući da je napravljena prije tih promjena??

IHUZEJ

MOže li mi netko reći ako ste išli na predavanje koja je točno literatura, budući je na web stranici našeg faksa naveden u popisu literature da treba znati poglavlja: Pojam i predmet prava društava. Ortaštvo. Javno trgovačko društvo. Tajno društvo. Dioničko
društvo. Društvo s ograničenom odgovornošću. Gospodarsko interesno udruženje.
Obvezna literatura:
Petrović, Siniša, Osnove prava društava, drugo izmijenjeno i dopunjeno izdanje ili treće
neizmjenjeno izdanje, Zagreb, 2001, 2002.
Ne kužim da li je to staro ili šta, budući da sam pala već dva puta, da ne bi bilo jer znam da je profesor pitao povezana društva što ovdje nije navedeno, pa ako netko zna ako je nešto novo da napiše, hvala

Marinchy

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
MOže li mi netko reći ako ste išli na predavanje koja je točno literatura, budući je na web stranici našeg faksa naveden u popisu literature da treba znati poglavlja: Pojam i predmet prava društava. Ortaštvo. Javno trgovačko društvo. Tajno društvo. Dioničko
društvo. Društvo s ograničenom odgovornošću. Gospodarsko interesno udruženje.
Obvezna literatura:
Petrović, Siniša, Osnove prava društava, drugo izmijenjeno i dopunjeno izdanje ili treće
neizmjenjeno izdanje, Zagreb, 2001, 2002.
Ne kužim da li je to staro ili šta, budući da sam pala već dva puta, da ne bi bilo jer znam da je profesor pitao povezana društva što ovdje nije navedeno, pa ako netko zna ako je nešto novo da napiše, hvala
obvezna literatura je:
Osnove prava društava
Siniša Petrović, Petar Ceronja ,dopunjeno izdanje mislim da je iz 2010.god.

marty1711

Bok ljudi, imam pitanje. Imam knjigu kopiranu al bez naslovne i zadnje str. Kak mogu znat jel je nova ili stara , koje su razlike, kolko koja ima str. Molim pomoc, hvala.

Maja69

Bok ljudi, imam pitanje. Imam knjigu kopiranu al bez naslovne i zadnje str. Kak mogu znat jel je nova ili stara , koje su razlike, kolko koja ima str. Molim pomoc, hvala.
ima 225 str,i mislim da u staroj nema povezanih društva i poduzetničkih ugovora ;)

Andreja

Obavještavaju se studenti stručnog studija javne uprave koji pohađaju nastavu iz kolegija „Osnove prava društava“ da će se posljednje predavanje u semestru održati u ponedjeljak, 23.01.2012., dvorana 9 u 08,30.

inna

eeeeejjj,ljudi... mozete li mi reci koliko vam je odprilike trebalo vremena da naucite ovaj predmet i dal je tesko??? unaprijed hvala! :))

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks