AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove prava društava

paola1000

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
i ja sam danas prošla :) ne znam koji je ono profesor bio, ali evo pitanja: trgovac pojedinac, kada obrtnik postaje trgovac (koliki prihod mora imati), prijenos dionica i vrste dionica(cesija, tradicija i indosament, one koje glase na ime i na donositelja), tko imenuje članove uprave kod d.d., povećanje temeljnog kapitala kod d.d. i opisati ono kad glavna skupština ovlašćuje upravu na povećanje tem. kapitala

MARYYNNA

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
i ja sam danas prošla :) ne znam koji je ono profesor bio, ali evo pitanja: trgovac pojedinac, kada obrtnik postaje trgovac (koliki prihod mora imati), prijenos dionica i vrste dionica(cesija, tradicija i indosament, one koje glase na ime i na donositelja), tko imenuje članove uprave kod d.d., povećanje temeljnog kapitala kod d.d. i opisati ono kad glavna skupština ovlašćuje upravu na povećanje tem. kapitala
kako si učila :)? čestitam :D

smotankusha

Danas na ispitu - slijedeća informacija je da prvi dio abecede pitao je asistent Ceronja, a drugi dio abecede pitala je doc.Tepeš, pitanja su ista kao i kada sam ja polagala kod prof.Miladina.
Tepeš uopće nije bilo :D

čekali smo od 9..u jedno 3 sam došla na red kod Ceronje
pitanja: preddruštvo, trgovac, trgovačko društvo, upravni odbor, zastupanje - punomoć i prokura..i nesjećam se više :D

ugl. društva bye bye

paola1000

po knjizi sam učila i prošla sam pitanja koja sam našla na forumu, tjedan dana učenja sasvim je dovoljno

melanija

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
znam da je najbolje i najodgovornije učiti po knjigama:) al imam tu naviku da uvijek prvo krenem sa skriptom, pa ak bi netko mogao preporučiti koja je od ovih skritpi iz skriptarnice najbolja? i da li su uopće dobre te skripte? hvala!

florencia

bok kolege!! moze li mi netko molim vas napisati literaturu koja je potrebna da bi se ovaj predmet uspjesno polozio? koji profesori ispituju i drze predavanja? kod kojeg profesora mi proporucujete da idem na konzultacije? i da li je ispit tezak? te, koliko bi mi vremenski otprilike trebalo vremena da ga naucim???puno!!puna i unaprijed hvala!!!

ivana28

imam jedno pitanje pa ako moze pomoc bila bih jako zahvala..ugl upisala sam parcijalu 2 i ostala mi je samo nauka pa bi me zanimalo da li postoji mogucnost da izadem sad na rok u 5 mj(da ne gubim rok) bez obzira na nauku jer sam cula od kolega da profesori ''cuvaju'' ocjenu...ako nista drugo barem informacije kad su konzultacije ili mail na koji se mogu javit nekom od profesora

chasei

allo...ovako, vidjela sam tek maloprije da su prijave sad za ovaj rok bile jučer i danas... a pripremam se za taj ispit, štoviše, otkazala sam proslavu 5 gidina mature jer je isti dan ko i ispit...i sad eto...pa me zanima, ima li ko kakvog iskustva u vezi s naknadnim moljakanjem da se prihvati prijavnica?

Leptiric_20

allo...ovako, vidjela sam tek maloprije da su prijave sad za ovaj rok bile jučer i danas... a pripremam se za taj ispit, štoviše, otkazala sam proslavu 5 gidina mature jer je isti dan ko i ispit...i sad eto...pa me zanima, ima li ko kakvog iskustva u vezi s naknadnim moljakanjem da se prihvati prijavnica?
odi sutra prijavit i uzet će ti sigurno, a sad za kasnije ne znam, ali zato sutra odi!!:wink5:

imam jedno pitanje pa ako moze pomoc bila bih jako zahvala..ugl upisala sam parcijalu 2 i ostala mi je samo nauka pa bi me zanimalo da li postoji mogucnost da izadem sad na rok u 5 mj(da ne gubim rok) bez obzira na nauku jer sam cula od kolega da profesori ''cuvaju'' ocjenu...ako nista drugo barem informacije kad su konzultacije ili mail na koji se mogu javit nekom od profesora
ne vjerujem da će te pustit, nisam još čula da je itko išao polagat s druge ispit da čuvaju, već čuvaju samo od kolokvija al pitaj ih!

[email protected]

[email protected]

maya_21

U strci zbrci zaboravila sam prijaviti ispit za rok sada u 5mj.,jučer sam trebala,prvi
put mi se ovako što desilo pa me zanima da li da šaljem mail nekom od profesora iz ovog
predmeta ili da sutra ujuro idem do tete u referadu?!:)
thnx

Afrodita

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
U strci zbrci zaboravila sam prijaviti ispit za rok sada u 5mj.,jučer sam trebala,prvi
put mi se ovako što desilo pa me zanima da li da šaljem mail nekom od profesora iz ovog
predmeta ili da sutra ujuro idem do tete u referadu?!:)
thnx
Možeš otići kod gđe. Sanje u referadu, zna primiti prijavnice sa zakašnjenjem, barem tako iz mog iskustva :happy:

DOMAGOOJ

znam da je najbolje i najodgovornije učiti po knjigama:) al imam tu naviku da uvijek prvo krenem sa skriptom, pa ak bi netko mogao preporučiti koja je od ovih skritpi iz skriptarnice najbolja? i da li su uopće dobre te skripte? hvala!
skirpte ne valjaju.. ja sam učio po skripti i dosta toga fali...

maya_21

Ja sam bez problema danas predala prijavnicu za ispit sa zakašnjenjem,eto čisto informativno ako se nekom desi :)

chasei

sad ovaj rok je kao od 3-7.05... pa me zanima, prema onome što sam skužila prema prošlim postovima, da bi ispit bio 7. i da bi svi bili isti dan..pa,jel tako? ako nije, informirajte me...

btw, i ja sam sa zakašnjenjem bez problema predala prijavnicu...

chasei

sad ovaj rok je kao od 3-7.05... pa me zanima, prema onome što sam skužila prema prošlim postovima, da bi ispit bio 7. i da bi svi bili isti dan..pa,jel tako? ako nije, informirajte me...

btw, i ja sam sa zakašnjenjem bez problema predala prijavnicu...
mislila sam 6. ( četvrtak ) ne 7... al sad ionako nema veze više...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks