AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove prava društava

Domagoj83

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Može li se možda ovaj predmet polagati iako nije položen jedan predmet s prve godine. Naime, prijateljici je ostala nauka a ne ide joj, a ima profesora koji su voljni pitati pa ocjenu naknadno upisati. Zna li netko da li je to moguće (obzirom da je na pravu to postalo dosta uobičajeno kod većeg broja profesora) ?

također NE jer sve ispite moras polozit s nize godine kako bi mogla polagati ispite sa vise godine a tzv. polaganje ispita na crno vise se ne prakticira

monica

Evo ja položila danas :)
Pitanja : podružnica, je li ona pravna osoba, tužba za zaštitu tvrtke, kako se stječe poslovni udio.
Moji dojmovi su da pita veoma šturo, gotovo da se ne mozes niti snaci, a koliko sam primjetila ako isti tren ne odgovoris smatra da ne znas pa odmah prelazi na drugo.

Thriller

evo ja P A O danas...
pitao me što se kod d.o.o. upisauje u sudski registar, to sam mu odg, zatim tužba za zaštitu tvrtke to se nisam mogao odmah sjetit pa sam nesto pricao(krivo) na što me on poslao van...dojmovi : najodvratiniji usmeni ikad, podsjetio me na najslabiju kariku koja sam ja bio, a Miladin >> Trbović :( ... i što je da je otišao sam kući praznog indexa ali barem nema veze sa džepovima...

Zelena

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ja sam dobila pitanje od kolege Thrillera-tužba za zaštitu tvrtke.
odgovorila mu jesam na pitanje, točno, ali je prof zaključio da ću za sljedeći put naučit ipak malo bolje. ne kužim!?

Domagoj83

katastrofa kakvo ispitivanje ko je tom covjeku dao uopce pravo da na takav nacin ispituje, nisu ovo pitanja sa da ili ne odgovorima al kod Miladina kao i da jesu nijedan profesor/ca ne ispituje kao on... :( :(

Martina

Evo i ja prošla danas. Najkraći usmeni, ne znam jel trajao minutu. Pitao me što se kod dd unosi u SR a što u zbirku isprava.

Sretna sam što sam prošla al nisam zadovoljna s dvojkom koju mi je upisao i prekinuo me u pol odgovaranja. Kao ono, to je dovoljno za prolaz a ipak sam naučila dosta.

Ma nema veze, jedan manje, ali ne sviđa mi se njegov pristup.

vanna

evo i ja danas prosla kod miladina i nisam zadovoljna dvojkom i to sto prekida i ne dopusta da kazes do kraja, a ne da objektivnu ocjenu. pitao me: sto je poslovni udjel, u kojem drustvu je, sto cini temeljni kapital u d.o.o-u, upravljacka i imovinska prava kod d.o.o., povecanje temeljnog kapitala kod d.d., zbirka isprava-sto se upisuje u nju; to bi bilo to, sretno!

hazicana

kolko vam je okvirno trebalo da spremite ovaj ispit...
nacula sam da je jedan od najlaganijih ...pa me zanima samo kolko dugo ste ga spremali...
i kakva je prolaznost okvirno... hvala

Martina

nacula sam da je jedan od najlaganijih ...pa me zanima samo kolko dugo ste ga spremali...

4 dana, s tim da sam učila samo po pitanjima kaj pitaju i obavezno dd i doo

hazicana

4 dana, s tim da sam učila samo po pitanjima kaj pitaju i obavezno dd i doo

E MARTINA... a jel imas gdje ta pitanja onak spremljeno...
pitam...prosla sam cijeli topik., al puno vremena bi mi oduzelo da si svako pojedinacno skidam...
pa ak imas...da mi posljes na mail... hvala

Martina

Nemam nažalost nigdje spremljeno. U skripti sam si zabilježila kraj svakog poglavlja ono kaj pitaju.

micek

bok! jel se znaju dogoditi pitanja sa pocetka knjige npr. da pita da mu objasnis drustva osoba ili odredbe vazne za odnose s trgovcima , sto je pravo drustva, tako neka pitanja

vodenjak

mene je pitao statusne promjene,i nisam znala,a sama sam si kriva. Inače pitanja su normalna,jedino što moraš brzo odgovorit .

Andreja

ja imam jedno pitanje, dal se može davati opd prije nego što sam dala građansko? :(

vanna

Nije da je ispit težak, ali ga je teško položit :)
Slazem se!

Nemoj se zavaravati time da je lagan, pa ces ga lako...tako sam i ja mislila, pa pala prvi put! Nije ni da je tezak, ali zeznut je, pogotovo kad Miladin pita...Intenzivno sam ucila tjedan dana, s tim da sam citala prije toga jos dva,tri dana lagano...

Slazem se!

Nemoj se zavaravati time da je lagan, pa ces ga lako...tako sam i ja mislila, pa pala prvi put! Nije ni da je tezak, ali zeznut je, pogotovo kad Miladin pita...Intenzivno sam ucila tjedan dana, s tim da sam citala prije toga jos dva,tri dana lagano...
trebas jako dobro znat i kuzit d.d. i d.o.o. i znat razliku ko vodu pit i onda ti je to vec skoro prolaz...ovo ostalo je manje bitno, ali pita i drugo uz to...ako odgovaras kod Miladina onda je bitno da pocnes pricat odmah i da pricas, a on ce te samo na pola recenice prekinut ...i na kraju koliko god da kazes dobit ces dvojku, iznimno trojku...

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks