AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Osnove prava društava

Dee

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
položila,pitanja su dakle:
-ograničenja prokure
-3 značenja dionica
-što je dionica
-što je poslovni udio
-što je temeljni udio
-opoziv kod dd u usporedbi sa doo
-di uprava ima veću samostalnost u dd ili doo

to bi bilo to,sretno svima :)

zoki

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
i ja sam daonas položio neka pitanja sa današnjeg ispita: sazivanje gl. skupštine, upravljačka i imovinska prava, razlika tem. kapitala i imovine evo ako ću se još sjetit napisat ću e da učio sam po pitanjima sa prijašnjih postova pitanja se ponavljaju sretno svima

Sonia

prošla sam i ja. pitao me je sazivanje skupštine d.o.o. i sve o tome, poslovni udio

:wink5:

doryca

Evo javljam da sam i ja prosla kod Markovinovica, pitao me tko opoziva upravu kod d.d. i d.o.o., kada trebaju imati vazan razlog, koji su to vazni razlozi, koja su upravljačka i imovinska prava kod dionica, kada d.o.o mora imati nadzorni odbor, punomoc po zaposlenju...

Domagoj83

fuck to sam si i mogao mislit i ja imam 2005 sad moram kupit i novo al sutra cu otic na konz.da mi potvrdi.

lucy

fuck to sam si i mogao mislit i ja imam 2005 sad moram kupit i novo al sutra cu otic na konz.da mi potvrdi.
Je l možeš, molim te, sutra kad saznaš informaciju u vezi knjige istu napisati na forumu? Ja isto imam knjigu iz 2005. Hvala unaprijed.

Jadranka15

Sa predavanja Osnove prava društava koje je održano u 11 mjesecu 2008. godine, doc. Miladin je rekao da za ispit se koristi knjiga od Siniše Petrovića OSNOVE PRAVA DRUŠTAVA, PETO, IZMIJENJENO I DOPUNJENO IZDANJE, Zagreb, 2008. godina koja u Knjižari Pravnoga fakulteta košta 120,00 kuna.Za ispit je rečeno da je dovoljna ta knjiga koja ima sve tj. obavezno peto izdanje, jer na ispitu pita čitavu knjigu, moraš znat ako želiš prolaznu ocjenu, dobro je proći uz knjigu Zakon o trgovačkim društvima i naravno predavanja od doc. Miladina, a možeš doć i slušat ispit i zapisivati pitanja koje pita. Sretno.

Domagoj83

bio danas na konzultacijama kod prof. Markovinovica mislim da je on, čudio se malo kad sam mu rekao da idem na rok sad u 5 mj. i da su prijave za OPD bile danas i jucer, mislio je da nema roka pa se konzultirao sa kolegama koji su ipak potvrdili da ima roka, šta se tiče literature rekao mi je da jos mogu ucit po starom izdanju iz 2005. bar za ovaj rok sad ionako kanim dati iz prve al ću ipak kombinirati s novim izdanjem iz 2008.i vidjeti što nedostaje ili što je izmijenjeno pa kopirati nedostatke, dopune...

sanja11

izmjene u 2008. su bile što se tiče ustroja d.d., kao uspostavljeno je monističko načelo i neki nazivi dokumenata su izmijenjeni, bila sam na zadnjem roku kod Markovinovića i on je baš ok kao ispitivač, a kod Miladina je bila manja prolaznost

Domagoj83

pošto imam staro izdanje knjige OPD iz 2005. zamolio bih kolege ili kolegice koji imaju novo izdanje knjige od Siniše Petrovića Osnove prava društava izdanje 2008. i položili su ispit da mi posude novo izdanje ako im knjiga više ne treba jer knjige ni u jednoj knjižnici grada Zg ni u kvartovskoj knjižnici nema novog izdanja, na pravu imaju al bi kao izvanredni student morao otavit index tam knjigu bi vratio ako zatreba čim položim ispit vlasniku knjige... unaprijed hvala!!!

Dalida

može vidimo se, javim ti se
Sigurno ne trebaš ostavljati index u knjižnici na faksu, znam to 100% jer sam i ja izvanredni i posuđujem knjige, krivu si informaciju dobio.
Jedino moraš imati index, u knjižnici ti udari pečat posuđuje i to je to, na kraju kada upisuješ godinu moraš u knjižnicu da ti stavi pečat da si sve vratio.

Domagoj83

Sigurno ne trebaš ostavljati index u knjižnici na faksu, znam to 100% jer sam i ja izvanredni i posuđujem knjige, krivu si informaciju dobio.
Jedino moraš imati index, u knjižnici ti udari pečat posuđuje i to je to, na kraju kada upisuješ godinu moraš u knjižnicu da ti stavi pečat da si sve vratio.

znam sad, al prije nije bilo tako pa sam se ravnao prema tome...

nelija

Iako sam već vidjela da je netko pitao ovo pitanje, pitam ponovno ako netko zna - u čemu je bitna razlika u izdanjima knjige 2005. i 2008. godine, na što to točno moram obratiti pažnju? Naime idem na ispit u utorak, a nikako nisam mogla nabaviti u Varaždinu novo izdanje knjige /netko je u knjižnici bio brži od mene/ pa učim po onoj iz 2005. i nadam se da to neće biti presudno. U svakom slučaju ako netko zna, molim da mi malo pomogne, pa ta to proučim iz zakona.

Domagoj83

da, u izdanju knjige iz 2008.ipak ima nekih izmijena za razliku od starog izdanja, novo ima 202 str.u kojem su ti uključeni zakoni koje ne moraš posebno vadit, razlika u tome što se spominje europska zadruga, europsko gospodarsko udruženje, europsko dioničko društvo, Kreditna unija, povezana društva, Koncern, Poduzetnički ugovori, Statusne promjene, Pripajanje i spajanje društava...nadam se da te nisam prestrašio s tim promjenama zato se i zove (Peto, izmijenjeno i dopunjeno izdanje), ali ako dobro naučiš staro izdanje bar za ovaj rok mislim da ne bi trebala imati problema, i sretno ako misliš izaći na ispit.

Zelena

Ja imam knjigu iz 2001, na ispitu sam zadnji put bila prije dvije god.
Sad sam na komisiji pa vas molim da mi netko kaže jesu li velike prmjene u knjizi, i ako netko zna kako je na komisiji?

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks